دستگاه امنیتی آمریکا در تلاطم | برکناری ژنرال تیموتی هاگ بدون توضیح! انصارالله هشدار داد: آتش‌بس در غزه، شرط صلح منطقه‌ای حمله موشکی روسیه به اوکراین؛ ۱۲ کشته و بیش از ۵۰ زخمی در یک روز + جزئیات انفجارها سخنگوی القسام هشدار داد: نیمی از اسرای زنده صهیونیست در خط مقدم حمله ارتش اشغالگر | مسئولیت جان آن‌ها با نتانیاهو است مجمع جهانی بیداری اسلامی بیانیه داد: سازش‌کاران با صهیونیست‌ها به سرنوشت بدی دچار می‌شوند آنروا از کشتار روزانه ۱۰۰ کودک پرده برداشت غیرقابل‌پیش‌بینی‌بودن تصمیم نهایی ترامپ درباره ایران به روایت یک رسانه عبری‌زبان پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی تعرفه‌های اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال می‌شود فیدان: آنکارا به هیچ وجه موافق حمله به ایران نیست رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است دفاع معاون پیشین ترامپ از اظهارات جنگ‌طلبانه او علیه ایران ناپدیدشدن بیش از ۷ هزار نظامی اوکراینی در کورسک رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: شرط مذاکره با آمریکا، داشتن موضع برابر و دوری از قلدرمآبی است دشمن به دنبال این است که امید به آینده را از مردم ایران بگیرد یونیسف: روزانه ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شوند محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از سازوکارهای حقوق‌بشری علیه ایران ۸۳۸ مسافر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باختند حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم تقابل شدید کانادا با جنگ تعرفه‌ای آمریکا اعتراض صهیونیست‌ها به حمایت شهردار لندن از مردم غزه ۱۰۰ شهید و زخمی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مدرسه‌ای در غزه+ویدئو اطلاعیه قوه قضائیه درباره علت درگذشت حجت‌ الاسلام‌ نیری
سرخط خبرها

مالکی: به رسمیت شناختن طالبان فعلا در دستور کار نیست | حق آبه اولویت اول ما است

  • کد خبر: ۱۰۷۶۷۹
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۶
مالکی: به رسمیت شناختن طالبان فعلا در دستور کار نیست | حق آبه اولویت اول ما است
سفیر پیشین کشورمان در افغانستان گفت: به رسمیت شناختن طالبان فعلا در دستور کار ما نیست اما ارتباطات مردمی وجود دارد و در جلسه با وزیر کشور هم تاکید کردیم موضوع ارتباطات مردمی باید جدای از مساله حاکمیت طالبان مورد بررسی قرار بگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فداحسین مالکی نماینده مجلس و سفیر سابق ایران در کابل در ارزیابی سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال هیات حاکمه افغانستان گفت: از زمان روی کار آمدن طالبان، بسیاری از سیاست‌ها و تحولات کشورهای منطقه دچار اما و اگر شد. با توجه به رویکردی که طالبان طی چند سال گذشته داشتند و نوع نگرشی که امروز دارد متفاوت از دولت‌های قانونی افغانستان است و در نتیجه روابط و رویکرد کشورهای همسایه نیز متفاوت از رویکردشان نسبت به دولت‌های قانونی است.

وی ادامه داد: با این حال رویکرد جمهوری اسلامی ایران که یک حوزه وسیع تمدنی با مردم افغانستان دارد، متفاوت است و با رفت و آمد دولت‌ها تغییری نمی‌کند و روابط ما مبتنی بر رابطه با مردم این کشور است و اگر خاطر شما باشد رهبری هم به این مساله تاکید کردند.

وی افزود: البته به یاد داریم که روابط دولت‌های قانونی کابل نیز نسبت به ایران با هم متفاوت بود و برای مثال رویکرد آقای کرزی این بود که اگر افغانستان یک قطره آب داشته باشد، باید نیمی از آن را در اختیار ایران قرار دهد و این رویکردی قانونی و نشات گرفته از ثبات در این کشور بود و این رویکرد هیچ‌گاه تحت تاثیر فشارهای خارجی قرار نگرفت اما رویکرد آقای اشرف غنی متأثر از فشارهای خارجی بود و مزاحمت‌هایی را هم برای ما ایجاد کرد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اما برخورد ما با طالبان کاملا متفاوت است؛ امروز روابط ما رابطه با مردم افغانستان است و ما به لحاظ حمایت از مردم این کشور در افغانستان ماندیم، مرزها را نبستیم و کمک کردیم.

وی ادامه داد: ما بارها تاکید کرده‌ایم کشورهای همسایه در معادلات سیاسی افغانستان تاثیرگذار هستند. همچنین تاکید کرده‌ایم که برای ایجاد ثبات و امنیت باید دولت فراگیر تشکیل شود و جامعه بین‌الملل هم همین تاکید ایران را دارد، اما طالبان در درون خودش نیز اختلافات جدی دارد و برای پذیرش پیشنهاد همسایگان یکپارچه نیستند. در نتیجه همین اختلافات درونی هم بی‌ثباتی در افغانستان وجود دارد و طبیعی است که کشور شرایط خاص بحرانی داشته باشد. حملات تروریستی اخیر هم به همین دلیل است. ما جلساتی با طالبان داریم و این موارد را طرح می‌کنیم.

مالکی در پاسخ به این سوال که افکار عمومی معتقد است اعزام دیپلمات از سوی طالبان و پذیرش ایران مقدمه‌ای برای تحویل سفارت و به رسمیت شناختن این گروه است، آیا چنین موضوعی صحت دارد، گفت: شناسایی و به رسمیت شناختن طالبان فعلا در دستور کار ما نیست اما ارتباطات مردمی وجود دارد و در جلسه با آقای وحیدی وزیر کشور هم تاکید کردیم موضوع ارتباطات مردمی باید جدای از مساله حاکمیت طالبان مورد بررسی قرار بگیرد. تاکید هم بر این است که طالبان باید قواعد بین‌المللی را بپذیرد و موضوع حق آبه اولویت اول ما است.

سفیر پیشین کشورمان در افغانستان در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی شده که با آغاز گرما بار دیگر شاهد شکل‌گیری مقاومت پنجشیر باشیم،نظر شما چیست؟ گفت: اگر طالبان بپذیرد که دولت فراگیر تشکیل شود، ثبات بر این کشور حاکم خواهد شد و همه اقوام می‌توانند مشارکت داشته باشند. طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران دوستان زیادی در افغانستان دارد و در زمان سردار سلیمانی ارتباطات گسترده‌ای با عامر صاحب شهید احمدشاه مسعود،‌ مارشال فهیم و استاد ربانی وجود داشت و نقدهایی که امروز از سمت مخالفان وجود دارد چیزی نیست که ما از آن غافل شویم و برخورد با این گروه‌ها هم هیچ‌گاه مورد تائید جمهوری اسلامی ایران نبوده و نخواهد بود.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->