معاون وزیر کار: مشهد الگوی موفق توسعه حمل و نقل ریلی در سایر کلانشهر‌هاست ۱۰۰ قطعه زمین در بینالود به خانواده‌های دارای ۴ فرزند اختصاص یافت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) شهردار مشهد: سیاست ما واگذاری اجرای برنامه‌های مناسبتی به مردم است به دنبال پذیرش سالانه ۴۰ هزار مددجوی زائر هستیم اصل ۴۳ قانون اساسی مورد غفلت قرار گرفته است «زائرسرای کرامت ۲» در مشهد افتتاح شد پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصدی احداث رینگ سلامت بوستان بجمهن مشهد شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند استقرار نیرو‌ها و تجهیزات خدمات شهری همزمان با شروع بارندگی در مشهد امسال مشهد به صورت ویژه به استقبال دهه کرامت می‌رود | خیابان امام رضایی‌ها نقطه عطف برنامه‌های دهه کرامت ۱۴۰۳ است+ فیلم باران بهاری هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام برنامه‌های صدا وسیمای خراسان رضوی جهت برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اعمال قانون ۱۷۴۹ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۵۹ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) خودرو پراید در صدر جدول خودرو‌های آلاینده مشهد قرار دارد ترافیک پر حجم مشهد در مسیر حوزه‌های امتحانی کنکور سراسری ۱۴۰۳ (۶ اردیبهشت۱۴۰۳) ساعت کار مترو مشهد در روز برگزاری کنکور تغییر کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران بهاری درجاده‌های خراسان رضوی | مه‌گرفتگی در محور درگز-قوچان (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) رونمایی از پوستر برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود شورای شهر مشهد تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن را کلید زد
سرخط خبرها

همه برای توسعه شهر

  • کد خبر: ۱۰۸۹۸۴
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
همه برای توسعه شهر
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

حالا که مدیریت واحد شهری نداریم و بستر‌ها و زیرساخت‌های تحقق آن ممکن نیست، باید خودمان دست به کار شویم و با تعامل مناسب و افزایش حداکثری هماهنگی و هم افزایی، زمینه توسعه و پیشرفت شهر را فراهم آوریم. شهر‌ها امروز بستر کسب وکار و زندگی آحاد مردم هستند که با رونق و شکوفایی محیطی آن‌ها آرامش و رفاه برای شهروندان ایجاد می‌شود.

به تازگی در کلان شهر مشهد مقدس در تفاهم نامه‌ای سه جانبه بین «ارتش جمهوری اسلامی، شهرداری و آستان قدس رضوی» انتقال پادگان لشکر۷۷ ارتش ممکن شد. امری که در شورای عالی شهرسازی نیز تصویب و باعث می‌شود در عملیات اجرایی، نهصد هکتار از اراضی و املاک اطراف پادگان بازگشایی و منافع فراوانی برای شهروندان و توسعه شهر ایجاد شود.

این قبیل تفاهم‌ها و مشارکت‌ها بین سازمان‌های دولتی، نهاد‌های عمومی و سایر عناصر مربوط و مهم تأثیرگذار در یک شهر می‌تواند خبری خوب برای دستیابی به یک مدل ذهنی و هدف مشترک عمومی برای پیشرفت شهر باشد.

در چرخش‌های تحول آفرین سند چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت، بر «مدیریت هماهنگ و تقسیم کار بین نهادی به جای مدیریت جزیره‌ای و برنامه‌های بخشی» تأکید شده است. امری مهم که بروز آن می‌تواند هدف چالشی ایجاد یکپارچگی و وحدت نظر و عمل را در فرایند‌های اداره شهر تا حد چشمگیری تحقق ببخشد.

هیچ ارگانی نمی‌تواند بدون درنظرگرفتن سهم و اثرات تصمیم دیگر نهاد‌ها اقدامی ویژه در شهر انجام دهد. در هر جامعه‌ای باتوجه به ساختار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی‌ای که از آن بهره‌مند است، تعریف یا تلقی ویژه‌ای از مدیریت شهری وجود دارد، زیرا مشخصات و ساختار نهاد‌های قانونی اداره کننده شهر، از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. علاوه بر این، دامنه اختیارات و نحوه انتصاب و انتخاب مدیران شهری نیز در کشور‌های مختلف متفاوت است.

در این میان، نکته مهم بهره مندی از مدل ذهنی مشترک و اراده عمومی و هم راستا در مسیر توسعه شهر است. در عصر حاضر شهر‌ها از دو نظر اهمیت یافته اند: اول به عنوان «مرکز تجمع گروهی از مردم» و دوم به عنوان «عمده‌ترین بازیگر نقش اقتصادی در سطح محلی و در سطح اقتصاد ملی».

برنامه ریزی دقیق و هماهنگی، سبب رشد اقتصادی، تثبیت سیاسی و افزایش مشارکت شهروندان در امور شهر‌ها می‌شود. اگر بخواهیم، قطعا می‌توانیم با وسعت نظر، انعطاف پذیری و آینده نگری توافقات گسترده‌ای از این جنس را به نفع شهر و شهروندان اتخاذ کنیم. چه بسیار گره‌هایی که در نظام شهر‌های مختلف کشور وجود دارد که می‌تواند بر اثر توافقی عاقلانه و مصلحت اندیشانه بین نهاد‌های عمومی محقق شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->