بهینه‌سازی سینما فرهنگ برای میزبانی در فیلم فجر ۴۳ «کافه این» در شبکه «تماشا» تماشایی می‌شود اکران‌های محرم از انحصار غیرمتخصصان خارج شد دوبال پرواز زبان فارسی پخش «منو ترک نکن» سریال خارجی جنایی جدید، از فردا شب (۵ مرداد ۱۴۰۳) جزییات برنامه محسن شریفیان برای موسیقی ایران و عمان در مسقط از کتاب شعر «دیو و دیوانگی»، اثر محمدباقر کلاهی‌ اهری، رونمایی می‌شود «درون بیرون ۲» پرفروش‌ترین انیمیشن تاریخ سینما شد «قفس» روی صحنه «شمایل» می‌رود + زمان اجرا بازدید «پیمان جبلی» از پشت صحنه سریال «طوبی» صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۴ و ۵ مرداد ۱۴۰۳) + زمان پخش کتاب «مناقشه قره باغ، از آغاز تا پایان» منتشر شد دومین جشنواره سرود فجر بسیج خراسان رضوی برگزیدگان خود را شناخت  رونمایی از ۸ بازی قرآنی در مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) مستند‌های ورزشی در شبکه امید + زمان پخش رئیس هیات انتخاب و داوران جشنواره فیلم‌های ورزشی مشخص شد
سرخط خبرها

راز طول عمر علمای دین

  • کد خبر: ۱۱۲۲۷۶
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۰
راز طول عمر علمای دین
حسین ابراهیمی - فعال فرهنگی

یکی از موضوعاتی که در جامعه ما گاهی برای مردم محل سوال قرار می‌گیرد و برایشان جالب توجه است، میزان عمر علماست؛ اینکه در بین علمای دین متداول است که عمری در حدود ۸۰ تا ۹۰ و حتی ۱۰۰سال و بیشتر داشته باشند، درحالی که عموم مردم ۷۰ و چندسال بیشتر عمر نمی‌کنند.

حکمت این موضوع گاهی از خود ایشان پرسیده شده است و گاهی بعضی اطبا و دکتر‌ها برای کنجکاوی، به ایشان نزدیک‌تر شده اند و در سبک زندگی شان، دقت و توجه بیشتری کرده اند. اما پاسخ این سوال، ریشه در دستور‌های دینی دارد؛ دستورر‌هایی که در این قشر بیشتر از دیگران به آن عمل می‌شود.

به عنوان مثال امیرالمومنین (ع) به امام مجتبی (ع) می‌فرماید: فرزندم! چهار خصلت، تو را نیاموزم که از طریق آن‌ها از علم طب بى نیاز شوى؟ عرض کرد: آرى یا امیرالمؤمنین! فرمود: تا گرسنه نشده اى، بر سر سفره غذا منشین و تا هنوز میل به خوردن دارى، از کنار غذا دست بکش و کار جویدن غذا را نیکو انجام بده و، چون خواستى بخوابى، قضاى حاجت کن. زمانی که این چهار کار را انجام دهى، از طب بى نیاز می‌شوى. (خصال، جلد یک، صفحه ۲۲۸)

دستور‌های زیادی از اهل بیت (ع) در زمینه پیشگیری از بیماری‌های مختلف بیان شده است که در بیان ایشان، معده و خوردن‌های اشتباه، عامل بسیاری از بیماری هاست و پرهیز و روی اسلوب غذا خوردن از بهترین دارو ها.

در همین باب اگر بخواهیم به آن روایات اشاره کنیم، باید بگوییم اهل بیت (ع) ابتدا بر بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن بسیار تاکید کرده اند و بعد اینکه تا گرسنه نشدی، سر سفره ننشینی. نکته‌ای که وجود دارد، این است که بسیاری از ما غذا را برای لذت بردن می‌خوریم، اما در معارف دین، غذا را برای قوت داشتن باید خورد نه لذت بردن.

نکته بعدی، خوب جویدن غذاست که بسیار مهم است. پزشک آیت ا... بروجردی می‌گوید: «در کنار ایشان سر سفره نشستم که ببینم ایشان چطور غذا می‌خورد که در این سن این قدر سالم است. دیدم در زمانی که ما پنج شش لقمه از غذا را خورده بودیم، ایشان هنوز مشغول لقمه اول بود».

باب دیگر، آرامش‌های روحی علماست که خیلی مهم است. اهل انجام وظیفه بودن، اهل یاد خدا بودن و اهل توکل به خدا بودن، باعث می‌شود که اضطراب و استرس از انسان دور بشود.

آنچه مشخص است، سفارش‌های زیادی در دین ما در زمینه سلامت روح و جسم بیان شده است که بهره جستن از آن‌ها و انجام دادنشان به بیشتر عمر کردن و زیباتر شدن زندگی ما کمک می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->