شهردار مشهد: باید الزامات مناسب‌سازی سازی تردد افراد دارای معلولیت در پروژه های شهری رعایت شود پیشینه روضه‌خوانی در ایران و خراسان | ذکر مصیبت در روضه‌های کهن صدور ۳۹۹۰ رأی توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ مشهد در سه ماهه اول سال ۱۴۰۴ درخواست ساکنان محله پنج تن آل عبا مشهد: تهدید اراضی خاکی و خالی را به فرصت تبدیل کنید دعوت از نهادهای بین‌المللی برای محکومیت اقدامات رژیم صهیونی پیشرفت ۵۲ درصدی کمپ ورزشی شهدای شهرداری مشهد| پروژه تا بهمن‌ماه به بهره‌برداری خواهد رسید آلودگی دست از سر هوای مشهد برنداشت | ثبت بیستمین روز متوالی آلودگی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) حضور ۵۰۰۰ زائر پیاده در مشهد برای عزاداری عاشورای حسینی هوای مشهد در وضعیت ناسالم قرار گرفت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) استقرار ۶ جایگاه ارزاق عمومی و ۸ نانوایی سیار در اطراف حرم مطهر رضوی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی خیمه سوزان در مشهد کجا بریم؟ تل‌آویو به دنبال جایگزینی برای فرودگاه بن‌گوریون هوای کلانشهر مشهد، همچنان «ناسالم» (۱۴ تیر ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس: مشهدالرضا(ع) آماده میزبانی از عزاداران در تاسوعا و عاشورای حسینی است آماده‌باش ۱۰ هزار دستگاه تاکسی هم‌زمان با تاسوعا و عاشورای حسینی مشهد آماده میزبانی از عزاداران در تاسوعا و عاشورای حسینی است | خدمات شهری در آماده‌باش کامل افزایش سرویس‌دهی خط ۳ مترو مشهد در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) ویدئو| تصاویر تکمیلی از لحظه تکان دهنده اصابت پرتابه های رژیم صهیونیستی در تجریش تهران افزایش ساعات ارائه خدمات در پارکینگ‌های مشهد در تاسوعا و عاشورای حسینی حجره‌های بازار رضا‌ (ع) مشهد همچنان میزبان یک پیشه تاریخی است | گل کاشتن روی مخمل‌های محرمی
سرخط خبرها

حس تعلق شهری

  • کد خبر: ۱۱۲۸۰۵
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۱
حس تعلق شهری
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

«همشهری» واژه‌ای است که با خود بار معنایی و محتوایی گسترده‌ای دارد. در کشور ما این واژه صرفا بیانگر عده‌ای از افراد که در یک گستره مشخص جغرافیایی به نام شهر درکنار یکدیگر زندگی می‌کنند، نیست. بلکه بیانگر میزانی از تعلق، هویت، علاقه و تعاملات مناسب، محترمانه و توأم با مهربانی بین آن‌ها نیز هست. علاوه بر این زمانی که مردمان یک شهر در تعامل با یکدیگر هستند و زندگی درکنار هم را تجربه می‌کنند، مجموعه‌ای از وظایف، حقوق و تکالیف ایجاد می‌شود که محترم شمردن و عمل به آن ها، شهر آرام و محیط مناسب برای زندگی اجتماعی را پدید می‌آورد.

شهروندانی که با هم یکدل و مهربان هستند، در امور مختلف خود و شهر مشارکت می‌کنند. به یکدیگر احترام می‌گذارند. برای پیشرفت شهر خود هم قسم هستند. حقوق متقابل را رعایت می‌کنند. در غم و شادی شریک هستند. برای سلامت محیط زیست و فضای سبز تلاش می‌کنند. دربرابر یکدیگر احساس تعلق و تعهد کرده، مفهوم واقعی همشهری را عملیاتی و خلق می‌کنند.

در عصر حاضر، شهر‌ها در عین مسائل و چالش‌هایی که در مسیر صنعتی شدن و مدرنیته دارند، پدیده‌های جالبی هستند که با خود سطح درخورتوجهی از پویایی، حرکت و تعامل را به همراه دارند که درمجموع می‌تواند سبب رونق زندگی گروهی انسان‌ها شود. در این میان، درک جدی از وظایف شهروندی و باور به آن‌ها اهمیت فراوانی دارد. به بیان دیگر زندگی در شهر نیازمند آگاهی‌های گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف حقوقی، اجتماعی، اقتصادی، روان شناسی و... است که شهروندان را برای زندگی مسالمت آمیز و لذت بخش در اجتماع شهری آماده می‌کند.

درک این معنا و تلاش در جهت دستیابی به بالاترین سطح آگاهی و مهارت در این زمینه، زندگی شهری را رونق می‌بخشد و سبب پیشرفت می‌شود؛ امری که همه مردم شهر باید از درک لازم درباره آن برخوردار باشند و به رشد خود و همشهری هایشان در این زمینه اهتمام ورزند. وحدت نظر و عمل برای توسعه و پیشرفت شهر بین آحاد شهروندان یا به اصطلاح همان همشهری ها، بالندگی اجتماعی و حس تعلق شهری را ایجاد می‌کند و سبب می‌شود مردم از بودن در یک شهر لذت ببرند و به آن افتخار کنند.

ازطرفی آگاهی از حقوق شهروندی و رعایت این حقوق در این راستا بسیار مهم و اثربخش خواهد بود. حقوق شهروندی، آمیخته‌ای است از وظایف و مسئولیت‌های شهروندان در قبال یکدیگر، شهر و دولت یا قوای حاکم و حکومت و همچنین امتیاز‌ها و حقوقی که وظیفه تامین آن برعهده مدیریت شهری است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->