تامین منابع مالی اوراق مشارکت در دستور کار شهرداری مشهدمقدس افتتاح اولین شعبه روستا بازار در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۳) دیدار شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر و معاون اقتصادی شهرداری مشهدمقدس با مدیران بانک رسالت تشکیل ستاد خدمت رسانی به زائران دهه آخر صفر ۱۴۰۳ در مشهدمقدس ۱۲ هزار گذر زیارتی در اداره گذرنامه خراسان‌رضوی جامانده است عضو شورای اسلامی شهر مشهد: تسریع در روند اجرایی پروژه‌ها باید با دقت و کیفیت باشد عضو شورای اسلامی شهر مشهد: پروژه‌های شهری باید در زمان مقرر و براساس برنامه زمان‌بندی تکمیل شوند درباره «شجاع‌السلطنه»، حاکم ۲۰۰ سال پیش خراسان تلاش شهرداری مشهد برای مکانیزه‌شدن نظافت بزرگراه‌ها | تجهیزات خدمات شهری به‌روزرسانی می‌شود اعمال‌قانون ۲۱۰۴ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۰ خودروی متخلف توقیف شدند (۲ مرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در ابتدای بولوار کوثر، سه‌راه خیام و بزرگراه آزادی در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۳) هشدار درباره شیوع «سالک» در حاشیه شهر مشهد آخرین وضعیت پروژه انتقال آب از دریای عمان به مشهد آغاز مطالعات ایجاد شهرک متمرکز ضایعاتی‌ها در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲ مرداد ۱۴۰۳) تعریف ۸۱ پروژه زودبازده برای محلات منطقه ۷ شهرداری مشهدمقدس اعمال تخفیف ۲۲درصدی درصورت پرداخت نقدی بدهی ساختمانی شهرداری مشهد تا پایان تابستان ۱۴۰۳ مطالبات کارکنان و پیمانکاران شهرداری مشهد باید پرداخت شود| هفت‌ساله‌شدن شورای ششم مطالبه عمومی است در صدوبیستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس چه گذشت؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) درباره کوچه «حاج‌حسن» مشهد که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد صدور مجوز استخدام ۵ هزار آتش نشان در سراسر کشور استیضاح شهردار مشهد از دستورکار شورا خارج شد + فیلم
سرخط خبرها

حس تعلق شهری

  • کد خبر: ۱۱۲۸۰۵
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۱
حس تعلق شهری
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

«همشهری» واژه‌ای است که با خود بار معنایی و محتوایی گسترده‌ای دارد. در کشور ما این واژه صرفا بیانگر عده‌ای از افراد که در یک گستره مشخص جغرافیایی به نام شهر درکنار یکدیگر زندگی می‌کنند، نیست. بلکه بیانگر میزانی از تعلق، هویت، علاقه و تعاملات مناسب، محترمانه و توأم با مهربانی بین آن‌ها نیز هست. علاوه بر این زمانی که مردمان یک شهر در تعامل با یکدیگر هستند و زندگی درکنار هم را تجربه می‌کنند، مجموعه‌ای از وظایف، حقوق و تکالیف ایجاد می‌شود که محترم شمردن و عمل به آن ها، شهر آرام و محیط مناسب برای زندگی اجتماعی را پدید می‌آورد.

شهروندانی که با هم یکدل و مهربان هستند، در امور مختلف خود و شهر مشارکت می‌کنند. به یکدیگر احترام می‌گذارند. برای پیشرفت شهر خود هم قسم هستند. حقوق متقابل را رعایت می‌کنند. در غم و شادی شریک هستند. برای سلامت محیط زیست و فضای سبز تلاش می‌کنند. دربرابر یکدیگر احساس تعلق و تعهد کرده، مفهوم واقعی همشهری را عملیاتی و خلق می‌کنند.

در عصر حاضر، شهر‌ها در عین مسائل و چالش‌هایی که در مسیر صنعتی شدن و مدرنیته دارند، پدیده‌های جالبی هستند که با خود سطح درخورتوجهی از پویایی، حرکت و تعامل را به همراه دارند که درمجموع می‌تواند سبب رونق زندگی گروهی انسان‌ها شود. در این میان، درک جدی از وظایف شهروندی و باور به آن‌ها اهمیت فراوانی دارد. به بیان دیگر زندگی در شهر نیازمند آگاهی‌های گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف حقوقی، اجتماعی، اقتصادی، روان شناسی و... است که شهروندان را برای زندگی مسالمت آمیز و لذت بخش در اجتماع شهری آماده می‌کند.

درک این معنا و تلاش در جهت دستیابی به بالاترین سطح آگاهی و مهارت در این زمینه، زندگی شهری را رونق می‌بخشد و سبب پیشرفت می‌شود؛ امری که همه مردم شهر باید از درک لازم درباره آن برخوردار باشند و به رشد خود و همشهری هایشان در این زمینه اهتمام ورزند. وحدت نظر و عمل برای توسعه و پیشرفت شهر بین آحاد شهروندان یا به اصطلاح همان همشهری ها، بالندگی اجتماعی و حس تعلق شهری را ایجاد می‌کند و سبب می‌شود مردم از بودن در یک شهر لذت ببرند و به آن افتخار کنند.

ازطرفی آگاهی از حقوق شهروندی و رعایت این حقوق در این راستا بسیار مهم و اثربخش خواهد بود. حقوق شهروندی، آمیخته‌ای است از وظایف و مسئولیت‌های شهروندان در قبال یکدیگر، شهر و دولت یا قوای حاکم و حکومت و همچنین امتیاز‌ها و حقوقی که وظیفه تامین آن برعهده مدیریت شهری است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->