برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر حل اختلاف میان وزارت کشور و ایران‌خودرو بر سر ۹۰ تاکسی ون شهرداری مشهد
سرخط خبرها

استاندار خراسان رضوی: سیاست دولت این است که قطعی برق به بخش خانگی منتقل نشود |سه نیروگاه برق در استان تا پایان سال وارد مدار می‌شوند

  • کد خبر: ۱۱۳۹۴۷
  • ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۷
استاندار خراسان رضوی: سیاست دولت این است که قطعی برق به بخش خانگی منتقل نشود |سه نیروگاه برق در استان تا پایان سال وارد مدار می‌شوند
یعقوبعلی نظری گفت: سیاست دولت این است که قطعی برق به بخش خانگی منتقل نشود. بنابراین یک برنامه قطعی برق در لایه اول صنایع عمده، در لایه های بعدی شهرک های صنعتی و بخش کشاورزی دیده شده، این موضوعات با بخش خصوصی و بخش های تخصصی و صنفی مذاکره شده تا نهایتا از ۱۵خرداد تا ۱۵مرداد این برنامه قطعی اعلام شود.

طنین همتی|شهرآرانیوز، سومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی با حضور استاندار خراسان رضوی و جمعی از فعالان حوزه صنعت و تولید، ظهر امروز در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد.
کندی انجام کارها در دستگاه‌های دولتی، نبود بستر مناسب برای صادرات صنایع به‌دلیل تحریم و زیادبودن نرخ، چالش‌ها و موانع تأمین برق واحدهای تولید که در فروش و هزینه‌های آن‌ها تأثیرگذار است، از جمله دغدغه‌های بخش خصوصی بود که در این جلسه مطرح شد.
ایجاد شهرک پوشاک در استان با توجه به زائرپذیربودن استان، اشتغال‌زایی در این حوزه و استفاده از ظرفیت کارآفرینان استان از دیگر دغدغه‌های مطرح‌شده بود.

استاندار خراسان رضوی در این جلسه درباره رسیدگی به این مسائل تصریح کرد: در ارتباط با روان‌سازی کارهای اداری، از کلی‌گویی خارج شویم و‌ مصادیق کاملا گفته شود که کندی و‌ کم‌کاری در کدام دستگاه دولتی با مراجعه بخش خصوصی اتفاق افتاده است.
به گفته یعقوبعلی نظری، اگر بخش خصوصی در فرایند و پیگیری دچار کندی شد، در دبیرخانه این شورا با ذکر نام دستگاه مشخص شود تا جا برای رفع این مشکل اتخاذ شود.

استاندار: پیشنهاد بازارگام استانی دادیم 

وی در بخشی از صحبت‌هایش گفت: جلسه اختصاصی با وزیر کشاورزی گذاشته شد. ما بر مشکلات سامانه بازارگام تأکید داشتیم و وزیر کلمه ۲۴ساعت را برای رفع مشکل به‌ معاونان خود گوشزد کرد که چالش‌ها و کندی‌ها به حداقل برسد.
ما پیشنهاد بازارگام استانی دادیم که زمینه برای تولیدکننده و مصرف‌کننده در بستر سامانه استانی ایجاد شود که موافقت شد. همچنین اجازه دهند که خارج از بازارگاه واردات انجام شود که مدیران مشکلی در کلیات نداشتند.


وی خطاب به بخش تولید و اصناف گفت: ما از بخش خصوصی تقاضا می‌کنیم که در زمان مشکلات خود، بازار را مدیریت کنند. مشکلات از دل مردم و واحدهای صنفی ایجاد شده و آن‌ها مشکلات را کاملا می‌شناسند. انتظارمان این است که در حوزه تولید و خدمات مسائل را با مسئولان حاکمیتی در میان بگذارند تا مشکلات رفع شود تا مردم دچار نوسان قیمت‌ها نشوند. تقاضا داریم هم اصناف و هم بخش‌های خصوصی و مردمی برای آرامش بازار تلاش کنند.

وی با اشاره به خواسته بخش خصوصی گفت: درخصوص تأسیس شهرک پوشاک ما هم موافق ایجاد آن هستیم که باید بخش خصوصی زمینه‌سازی و گفت‌وگو و برای رسیدن به نتیجه تلاش کند.
لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اولین دستورکار این جلسه فعال‌سازی راه‌آهن خواف-هرات را مطرح کرد و گفت: متولیان آن نیز راه‌آهن شرق کشور، راه‌آهن خراسان و جهاد کشاورزی است. این طرح سال ۸۶ شروع شده و ۹۹ افتتاح شده است. دو طرف امیدوار بودند این خط راه‌آهن فعال شود که با تغییر و تحولات در افغانستان اجرایی نشد.

همه زیر ساخت‌ها آماده و نیازمند تخصیص کد گمرکی است که به مرز ریلی داده شود. همچنین ایجاد سایت قرنطینه‌ محصولات کشاورزی نیاز داریم که نیازمند جانمایی است. از استانداری در این زمینه تقاضای پیگیری شد.


استاندار گفت: حاکمیت افغانستان باثبات نیست که قراداد تضمینی بتوان با آن‌ها بست. هرچه الان است و خطوط تا ایستگاه روزنک انجام شده است. بعد از آن به ایجاد زیرساخت نیاز است. موضوع روزنک کاملا در حال بررسی است. راه‌آهن مکلف است بقیه کار را انجام دهد و نواقص باید رسیدگی شود.


موضوع دیگری که مطرح شد، بحث تأمین برق در استان بود. لبافی در این جلسه گفت: چیزی که مطرح است، این است که برخی شاخص‌های تخصیص و تقسیم برق در استان به‌درستی انجام نشده است که درخواست شد از ظرفیت‌های استان برای افزایش سهم استان در تولید برق استفاده شود.


در کشور حدود ۸۰هزار کیلووات برق نیاز داریم، اما آنچه تولید و مصرف می‌شود، حدود ۵۵هزار کیلووات است که کمبود آن مشهود است. در استان خراسان رضوی هم با کسری برق مواجه هستیم که کسری خودش را غالبا در صنایع نشان می‌دهد. امیدواریم با جلسه‌ای که برگزار می‌شود، واحدهای صنعتی سهم کمتری از قطعی برق ببرند.
فعالان اقتصادی درخواست دارند که استان ظرفیت بیشتری دارد و باید در توزیع برق آن برنامه‌ریزی شود. پیشنهاد می‌کنیم سهم زائر استان در تخصیص برق استان دیده شود.

تقاضا برای خرید تضمینی برق زیاد است. درنتیجه نیازمند منابع است که قرار شد این زمینه‌سازی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ایجاد شود. نیروگاه‌های کوچک تجدیدپذیر با توجه به ظرفیتی که دارند باید حمایت شوند.

افت ۱۶ درصدی تولید با یک روز قطع برق 

حمیدی، رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی در این باره گفت: قطعی یک روزه برق در صنایع موجب افت ۱۶/٧ درصدی تولید و فروش و همچنین افت ۲۵ درصدی سود ماهیانه می‌شود. واحدی که در ماه یک میلیارد تومان سود خالص دارد، ۲۵۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان زیان خواهد داشت. می‌گویند روز جمعه کار کنید، از کیسه خلیفه می‌بخشند. اگر قرار باشد کارگران روز جمعه هم کار کنند، باید ۴٠ درصد اضافه به کارگر پرداخت کنیم.

رمضانی، نماینده، شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد گفت: ما یک میلیون و‌۷۰۰ هزار مشترک داریم که اگر هر کدام یک لامپ ۳۰ وات خاموش کنند، ۵۰ مگاوات صرفه‎جویی می‌شود، یعنی مصرف برق شهرک صنعتی توس. دیزل‌ها کمک بسیار بزرگی به صنعت می‌کنند، اگر ۵۰ مگاوات دیزل بیاوریم، روزانه یک شهرک صنعتی بزرگ مانند توس می‌تواند تولید کند.

سیاست دولت این است که قطعی برق به مصرف خانگی منتقل نشود

استاندار خراسان رضوی در این باره گفت: کمبود برق موضوعی ملی و کشوری است. تقسیم‌بندی قطعی برق برای اصناف و بخشخصوصی  مصوبه هیئت دولت است.

سیاست دولت این است که قطعی برق به مصرف خانگی منتقل نشود. بنابراین یک برنامه قطعی برق معین‌شده است که لایه اول صنایععمده و شهرک‌های صنعتی و لایه بعدی بخش کشاورزی است. درباره این موضوعات با بخش خصوصی و بخش‌های تخصصی و صنفیمذاکره شده است و درنهایت از ۱۵خرداد تا ۱۵مرداد این برنامه قطعی اعلام می‌شود.

اگر بحث حضور زائر گفته می‌شود، استان‌های دیگر هم چالش حضور مسافر را دارند. بحث حضور زائر در استان و تصمیم‌گیری برایاستان لحاظ شده است و توافق شده این قطعی برق با همین ترتیب اعمال شود.

استاندار گفت: این موضوع خیلی جای کار روی مصوبات ندارد و نیاز به پیگیری دارد. البته باید شیوه‌های اجرا بررسی شود.

سه نیروگاه در استان وارد مدار می شود

نظری درخصوص سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این حوزه گفت:  ما سه نیروگاه سبزوار،تریت‌حیدریه و نیروگاه بخار فردوسی رابه مدار اصافه خواهیم کرد. بر همین اساس نیروگاه راشد تا مرداد ماه به بهره‌برداری می‌رسد و نیروگاه بخار فردوسی تا پایان مهرماه بهره‌برداری می‌شود. سیاست ما این است که بخش صنعتی خودش بتواند برق تولید کند که وزرات نیرو هم باید متقابلا تعهد خرید تضمینی داشته باشد.

همچنین با ساتبا توافق کردیم تا بخش خصوصی برای ۱۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی کمک کند. به همین میزان نیز برای برق بادی گفت‌وگو شفاهی صورت گرفته و قرار است خانه صنعت، معدن و تجارت کمک کند. ما سه نیروگاه در دست اجرا و اقدام داریم که تا پایان سال وارد مدار خواهند شد. استفاده از پنل‌های ۵ کیلوواتی در منازل و آپارتمان‌ها نیز بحث مستمر است.

راه حل مشکلات کشور در گفت و‌گوی واقعی بین بخش خصوصی و دولت است

دکتر محسن زنگنه، نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس، گفت: راه‌حل مشکلات کشور در گفت‌و‌گوی واقعی بین بخش خصوصی و دولتاست. اگر این‌ گفت‌وگو کلیشه‌ای باشد، نتیجه‌ای نخواهد داد. به‌نظرم این سیاست غلط است که برق خانگی را برای رضایت مردم قطعنکنیم و این قطعی را به بخش تولید تحمیل کنیم.

وی گفت: ما در استان کشاورزی داریم. نمی‌توان یک نسخه برای همه چاه‌هایآب پیچید. برای چاه آبی که تولید زعفران دارد و دیگری کهانار تولید می‌کند، نمی‌توان یک نسخه پیچید. متأسفانه گفت‌وگویی با بخش خصوصی انجام نمی‌شود. تو‌لید برق استان از مصرفشبیشتر است. اداره برق باید در کنار صنعت و کشاورزی باشد. به‌نظرم صنعت در استان ما مظلوم است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->