حماس: نیازمند فشار گسترده عربی و بین‌المللی به اشغالگران برای توقف جنگ در غزه هستیم تجاوز زمینی نظامیان صهیونیست به خاک سوریه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان‌باختن ۲۱ نفر بر اثر طوفان در آمریکا و قطعی برق گسترده (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) امنیت، آب و مهاجران، محور گفت‌وگوی عراقچی با امیرخان متقی وزیر خارجه عراق: از مذاکرات ایران و آمریکا برای دستیابی به توافق حمایت می‌کنیم انتقاد تند جنبش مجاهدین فلسطین: موضع سران عرب در سطح جنایت‌های رژیم صهیونیستی نیست پزشکیان از آغاز آتش‌بس بین هند و پاکستان استقبال کرد سخنگوی دولت در مشهد: دولت به ضرورت «اراده ملی» برای حل مشکلات خراسان رضوی باور دارد بارزانی به ایران سفر کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مشارکت زنان در ساختار قدرت نیازمند حمایت نهادهای بالادستی است سخنگوی دولت با مادر شهید رئیسی دیدار کرد میزبانی پزشکیان از جلسه سران قوا سخنگوی دولت وارد مشهد شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اجلاس بغداد از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت کرد مذاکرات غیرمستقیم حماس و رژیم صهیونیستی در دوحه آغاز شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قدیمی‌ترین عکس رهبر انقلاب | آیت‌الله خامنه‌ای در یک‌ونیم‌سالگی وزیر خارجه سوریه: هر طرحی برای تجزیه سوریه را رد می‌کنیم چهار نظامی در حمله‌ای مسلحانه در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند اردوغان: تمام تلاش خود را برای ادامه مذاکرات روسیه و اوکراین می‌کنیم نواف سلام خواستار فشار به رژیم صهیونیستی برای عقب‌نشینی از لبنان شد محمود عباس: آرمان فلسطین با خطرات وجودی روبه‌رو است وزیر اقتصاد بعد از ۷ خرداد به مجلس معرفی می‌شود تأکید دبیرکل سازمان همکاری اسلامی بر اهمیت موضوع فلسطین قالیباف: امنیت مهم‌ترین زیرساخت کشور است سازمان ملل: جنگ غزه باید فوری متوقف شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزارت خارجه آمریکا: در قبال افغانستان براساس منافع خود عمل می‌کنیم استاندار خراسان رضوی: کلید حل بحران‌ زیست‌محیطی کشف‌رود، پیگیری مستمر تصمیمات پیشین است شهادت ۱۲ یمنی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

استیضاح ۵ وزیر در دستورکار مجلس

  • کد خبر: ۱۱۴۴۱۵
  • ۰۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۸
استیضاح ۵ وزیر در دستورکار مجلس
مجلس یازدهم اگرچه رویکرد سیاسی نزدیکی به دولت داشت؛ اما اعضای پارلمان همیشه تأکید داشتند که این رویکرد نزدیک باعث نمی‌شود تا مجلس از وظایف نظارتی خود کوتاهی کند. حالا به نظر می‌رسد مجلس اولین گام‌های نظارتی خود را برداشته است و قصد دارد استیضاح تعدادی از وزرا را کلید بزند.

عرب هاشمی | شهرآرانیوز؛ ماجرای اولین استیضاح به وزیر صمت مربوط است که هفته گذشته مطرح و بیان شد که استیضاح فاطمی امین با ۳۶ امضا به کمیسیون صنایع مجلس رسیده است؛ اما در ادامه از امضا‌های این استیضاح کاسته شد و با پس گیری امضا‌ها از سوی برخی نمایندگان، تعداد امضا‌ها به ۱۶ رسید، البته با پس گیری این میزان از امضاها، استیضاح وزیر صمت از حدنصاب نیفتاد و فاطمی امین کماکان ۱۰ امضا برای استیضاح دارد.

حجت الاسلام محمدرضا میر تاج الدینی، نماینده مردم تبریز در مجلس، با اشاره به استیضاح وزیر صمت به فارس گفت: قرار است فردا جلسه کمیسیون صنایع مجلس درباره استیضاح وزیر صمت برگزار شود. با توجه به اینکه وزیر گزارش‌هایی از عملکرد خود آماده کرده و پاسخ‌های قانع کننده برای سؤالات ارائه شده است، به احتمال زیاد استیضاح وزیر صمت از دستورکار خارج شود، اگر هم استیضاح فاطمی امین در صحن علنی مجلس مطرح شود با توجه به اینکه دولت پیام‌هایی به مجلس فرستاده و همچنین معاون امور مجلس دولت رایزنی‌ها و تلاش‌هایی انجام داده است، به طور قطع در صحن علنی مجلس رأی نخواهد آورد.

استیضاح چهار وزیر دیگر

از سوی دیگر اسامی وزرای کشور، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و اقتصاد هم برای استیضاح مطرح شده است. علی زنجانی حسنلویی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، از طرح استیضاح وزیر اقتصاد خبر داد و گفت: طرح استیضاح وزیر اقتصاد در کارتابل نمایندگان مشاهده شده و با جمع آوری چند امضا در حال پیگیری طرح استیضاح احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی، هستیم. هرچند خاندوزی طی هفته‌های اخیر تلاش کرده است با حضور در محافل مختلف، سخنرانی‌ها و مصاحبه هایش تا حدودی به انتقاد‌ها پاسخ دهد و از هرگونه احتمال مطرح شدن استیضاحش جلوگیری کند.

چهار درخواست استیضاح به هیئت رئیسه آمده است

همچنین حسین علی حاجی دلیگانی، از دیگر نمایندگان مجلس، در نشستی خبری درباره طرح‌های استیضاح وزرا خاطرنشان کرد: تا الان ۵ تقاضا برای استیضاح وزرا آمده است که اولین آن وزیر صمت است که البته ۲ دسته امضا آمده بود که برای بررسی به کمیسیون ارجاع داده شد و هنوز از عدد نیفتاده و نیاز است کمیسیون این هفته بررسی‌ها را انجام دهد و زمانی که در صحن اعلام وصول شد حتی اگر عدد آن کم شود از دستور خارج نخواهد شد. وزرای کشور، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی از دیگر وزرایی هستند که درخواست استیضاحشان به هیئت رئیسه آمده است.

با استعفای حجت عبدالملکی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در بیست و چهارم خردادماه، اصلاح و ترمیم کابینه دولت سیزدهم کلید خورد و اکنون نمایندگان مجلس قصد دارند این گام را درباره دیگر وزارتخانه‌ها بردارند، اما از آنجا که پیش بینی می‌شود استیضاح فاطمی امین به سرانجام نرسد، مشخص نیست که برنامه مجلس برای دیگر وزارتخانه‌ها چه خواهد بود.

احتمالا استیضاح وزیر صمت به صحن نمی‌رود

از سویی سیدمحمد حسینی، معاون پارلمان رئیس جمهور، درباره آخرین وضعیت موضوع استیضاح فاطمی امین اعلام کرد: بنا بر آنچه در مجلس رقم خورده، از بین ۳۶ نماینده‌ای که نامه استیضاح وزیر صمت را امضا کرده اند، ۲۰ نفر امضای خود را باز پس گرفته اند. پیش بینی می‌شود با تغییراتی که در ترکیب کمیسیون صنایع ایجاد شده است و آنچه
پیش‌تر گفته شد، استیضاح وزیر صمت از نصاب افتاده و به صحن کشیده نشود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->