مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

شرایط محکومان زندان باز و نیمه باز چیست؟

  • کد خبر: ۱۱۴۸۴۹
  • ۱۰ تير ۱۴۰۱ - ۰۶:۴۹
  • ۱
شرایط محکومان زندان باز و نیمه باز چیست؟
با تشخیص دادگاه مجرم می‌تواند از شرایط زندان باز و نیمه باز استفاده کند. ملیحه حسینیان، وکیل و کارشناس ارشد حقوق درباره تحمل اجرای حبس و شرایط بند باز و نیمه باز در زندان توضیح می‌دهد که شرح گفتگو با وی در این مطلب آمده است.

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ حبس در بسیاری از جرائم به عنوان مجازات اصلی از سوی دادگاه برای مجرم در نظر گرفته می‌شود و از رایج‌ترین مجازات‌ها در حق محکوم است. بعد از صدور رأی مبنی بر محکومیت مجرم، اجرای مجازات حبس، با ارسال پرونده به اجرای احکام صورت می‌گیرد و اجرای احکام وظیفه اجرایی کردن مجازات مجرم را به دستور دادگاه دارد. در این میان با تشخیص دادگاه مجرم می‌تواند از شرایط زندان باز و نیمه باز استفاده کند. ملیحه حسینیان، وکیل و کارشناس ارشد حقوق درباره تحمل اجرای حبس و شرایط بند باز و نیمه باز در زندان توضیح می‌دهد که شرح گفتگو با وی در ادامه آمده است.

آیا متهم می‌تواند در دوران حبس در زندان باز و نیمه باز حرفه و یا شغلی را فرا بگیرد؟

مراکز حرفه  آموزی و اشتغال در اصطلاح به دو نوع حفاظ اول و حفاظ دوم شناخته می‌شوند. مرکز حرفه آموزی اگر در زندان باشد به آن حفاظ اول گفته می‌شود و اگر بیرون از زندان باشد به آن حفاظ دوم گفته می‌شود. افرادی که در حفاظ اول هستند شب‌ها در زندان خواهند بود، اما زندانیانی که در حفاظ دوم باشند، معمولاً شب‌ها در اختیار خود هستند؛ بنابراین این افراد می‌توانند به اشتغال و حرفه آموزی مبادرت داشته باشند. به گونه‌ای که بسیاری از زندانیان طی دوران حبس هنر و شغلی را فرا می‌گیرند تا بتوانند در زمان آزادی به آن ادامه دهند.

چنانچه متهم مدتی در زندان باشد و جزو محکومیت او محاسبه نشود چه اقدامی می‌تواند انجام دهد؟

مطابق با لزوم احتساب ایام بازداشت قبلی در محاسبه مجازات، اعم از اینکه در رأی دادگاه به آن اشاره شده یا نشده باشد، قاضی اجرای احکام مکلف به رعایت آن است. قانون آیین دادرسی کیفری به صراحت بیان می‌کند که مدت تمام کیفر‌های حبس از روزی شروع می‌شود که محکوم (زندانی) به موجب حکم قطعی لازم الاجرا، حبس شود. چنانچه محکوم پیش از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در همان پرونده مطرح بوده تحت نظر یا بازداشت شده باشد، مدت بازداشت قبلی از میزان حبس او کسر می‌شود.

در صورتی که متهم کمتر از ۲۴ ساعت در حبس باشد محاسبه آن چگونه از ایام زندانی شدن وی کسر می‌شود؟

اگر مدت زمان تحت نظر یا بازداشت شدن متهم کمتر از ۲۴ ساعت باشد، در احتساب ایام بازداشت، یک روز محاسبه می‌شود.

چنانچه محل اقامت محکوم خارج از حوزه دادگاه صادر کننده رأی باشد، تکلیف زندانی چیست؟

در صورتی که محل اقامت محکوم به حبس، خارج از حوزه دادگاه صادرکننده حکم باشد، محکوم، برای تحمل ادامه حبس به زندان محل اقامت خود منتقل می‌شود مگر این امر موجب مفسده باشد که در این صورت با تشخیص قاضی صادرکننده رأی قطعی به نزدیک‌ترین زندان به محل اقامت خود منتقل می‌شود.

هزینه نقل و انتقال زندانی بر عهده چه کسی است؟

هزینه انتقال از محل اعتبارات قوه قضاییه پرداخت می‌شود.

چنانچه زندانی محکوم به حبس بیمار شود، تکلیف مدت زندانی شدن او چگونه است؟

اگر فرد زندانی قبل از معرفی به زندان بیمار باشد و بیماری او به نحوی باشد که درمان او باید خارج از زندان صورت پذیرد، در این صورت اجرای حکم شروع نمی‌شود. اما قاضی اجرای احکام فرد را به پزشکی قانونی معرفی می‌کند تا پزشکی قانونی گواهی کند نام برده دارای بیماری است. همچنین آیا بیماری او به نحوی هست که مداوای وی در خارج از زندان ضرورت دارد یا خیر و اینکه مدت زمان مداوا نیز باید تعیین شود. بعد از وصول نظر پزشکی قانونی اگر بیماری محکوم علیه تأیید شد، قاضی اجرای احکام با اخذ تأمین مناسب، اجرای حبس را به تعویق می‌اندازد.

چنانچه امیدی به بهبودی بیمار محکوم به حبس نباشد، قانون چه راهکاری را پیش بینی کرده است؟

چنانچه محکوم، به بیماری جسمی یا روانی مبتلا باشد و اجرای مجازات موجب تشدید بیماری و یا تأخیر در بهبودی وی شود، قاضی اجرای احکام کیفری با کسب نظر پزشکی قانونی تا زمان بهبودی، اجرای مجازات را به تعویق می‌اندازد. چنانچه در جرائم تعزیری امیدی به بهبودی بیمار نباشد، قاضی اجرای احکام کیفری، پس از احراز بیماری محکوم علیه و مانع بودن آن برای اعمال مجازات، با ذکر دلیل، پرونده را برای تبدیل به مجازات مناسب دیگر با در نظر گرفتن نوع بیماری و مجازات به مرجع صادرکننده رأی قطعی ارسال می‌کند.

چنانچه حین اجرای مجازات حبس، زندانی بیمار شود، در این صورت چه اقدامی انجام می‌شود؟

هرزمان هنگام اجرای مجازات، بیماری حادث شود و تعویق اجرای مجازات فوریت داشته باشد، قاضی اجرای احکام کیفری، ضمن صدور دستور توقف اجرای آن، طبق مقررات این قانون آیین دادرسی کیفری اقدام می‌کند. مطابق قانون مجازات جدید نباید زیادتر و شدیدتر از مجازات اولیه باشد ولو اینکه اجرای مجازات اشد امکان پذیر باشد. حکم مندرج در قانون آیین دادرسی کیفری، حکمی کلی است و مربوط به همه محکومان می‌شود اعم از اینکه اجرای مجازات شروع شده یا نشده باشد.

چنانچه زندانی در زمان تحمل حبس دچار جنون شود ادامه حبس وی چگونه انجام می‌شود؟

جنون به طور کلی مانع اجرای مجازات نمی‌شود بلکه اگر محکوم در زندان دچار جنون شود، در صورتی که بتوان به او مرخصی داد با اخذ تأمین مناسب، مداوای وی خارج از زندان انجام می‌شود، اما اگر امکان اعطای مرخصی وجود نداشته باشد، محکوم، به صورت تحت الحفظ در یکی از بیمارستان‌های روانی بستری می‌شود و این مدت جزو ایام حبس وی محاسبه می‌شود.

چنانچه هنوز زندانی به زندان معرفی نشده باشد و دچار جنون شود ایام حبس وی چگونه محاسبه می‌شود؟

در صورتی که اجرای حکم باعث تشدید بیماری وی شود، اجرای مجازات به تعویق می‌افتد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Spain
۰۷:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۷
0
0
سلام من ساکن تهران هستم ۳سال قبل اصلا ازهیچ چیزی نبرنداشتم که این دوسته بدترازدوشمن برای ما نقشه ها کشیده است من هم خبر نداشتم خلاصه رودبارمن وپسرخاله اش ودستگیر کردن بجرم ۱۵۰۰گرم موادمخدربعدازچند ماه دوستمم دستگیرشدامدخلاصه قاضی ماخسته شددیدنه من گردن میگیرم نه دوستم به هردونفری ۱۸سال حبس و۱۵۰۰۰۰۰۰۰۰میلیون جریمه کردمن وانتقال کردن حویق استان گیلان دادستان ماتهران ساکن بودیم وخودش انتقال کردالان میخواستم من به زندان باز فشافویه نوشتم تایید میکنن دادگاه فشافویه
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->