آغاز ثبت‌نام متقاضیان حضور در راهپیمایی اربعین+ لینک ثبت‌نام (۲۷ تیر ۱۴۰۴) اوحدی: حقوق شهدای غیرنظامی در هیئت دولت تعیین تکلیف می‌شود تأکید رئیس بنیاد شهید بر مستندسازی دقیق از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه افتتاح مشترک سامانه سجا بین ایران و عراق برای تسهیل تردد زائران رئیس ستاد اربعین عراق: تأمین امنیت زائران برای ما در اولویت قرار دارد افتتاحیه مدرسه دارالعلم در حرم امام‌رضا(ع) توقیف یک تریلی با راننده ۱۳ ساله شهادت ۳۴ دانش آموز ایرانی به دست رژیم کودک کش اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه + تصاویر و اسامی مشهد در آستانه میزبانی از جمعیت میلیونی زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ | ثبت‌نام ۴۵۰ کاروان پیاده تا امروز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیام آیت‌الله سیستانی در پی فاجعه الکوت عراق استقبال از پیکر «سردار شهید غلامحسین غیب‌پرور» در فرودگاه شیراز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گذر از مرز مهران در کمتر از ۵ ثانیه | همه چیز برای زائران اربعین مهیاست لزوم اجرای طرح ملی احیای پیوند قرآن و مسجد همایش بانوان زینبیِ عرب‌زبان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد زائران اربعین در چه رده سنی نیاز به مجوز ندارند؟ پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران
سرخط خبرها

تولیت آستان قدس رضوی: اهل بیت(ع) از هنر برای رشد و کمال جامعه استفاده می‌کردند

  • کد خبر: ۱۱۵۱۷۷
  • ۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۰
تولیت آستان قدس رضوی: اهل بیت(ع) از هنر برای رشد و کمال جامعه استفاده می‌کردند
تولیت آستان قدس رضوی گفت: ائمه اطهار(ع) و اولیای دینی به شاعران که هنرمندان مهم زمان خویش بودند توجه داشته و از هنر برای رشد و کمال جامعه استفاده می‌کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین احمد مروی در دیدار رئیس، مدیران و اساتید برجسته دانشگاه هنر ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه شاهکارهای هنری خلق شده در حرم امام رضا(ع) در دوره‌های گوناگون تاریخی، اظهار داشت: بسیاری از هنرمندان جهان معترف‌اند که هنر و معماری بکار رفته در حرم مطهر امام رضا(ع) نسبت به دیگر اعتاب مقدسه متمایز و منحصربه‌فرد است، این جایگاه هنری نتیجه کوشش هنرمندان دوره‌های مختلف تاریخی است و امروز نیز با توجه به نگاه و توجه ویژه امام راحل(ره) و رهبری معظم نسبت به مقوله هنر، تلاش داریم دورانی درخشان در خلق آثار هنری حرم مطهر رضوی را رقم بزنیم.

وی ارتقای هنرهای مورد استفاده در حرم مطهر را از جمله سیاست‌های آستان قدس رضوی معرفی کرده و با بیان اینکه برنامه آستان قدس رضوی، بهره‌مندی حداکثری از بهترین هنرهاست، تصریح کرد: بر این باوریم که هنرهای خلق شده در این آستان نورانی در دوران جمهوری اسلامی، باید نسبت به دوره‌های گذشته  تاریخی فاخرتر باشد.

مروی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در حکم انتصاب تولیت آستان قدس رضوی در خصوص صیانت از گنجینه هنرهای این بارگاه مقدس، خاطرنشان کرد: حرم مطهر امام رضا(ع) گنجینه‌ای منحصربه‌فرد از ظرایف و لطایف هنر و معماری اسلامی بوده که نگهداری و صیانت از آن‌ها ازجمله وظیفه‌های اصلی و بزرگ آستان قدس است.

تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه هنرهای حرم مطهر امام رضا(ع) آمیخته با معنویت بوده و تنها جنبه تزئینی نداشته و در کنار زیبایی، انتقال‌دهنده مفاهیم معرفتی و معنوی نیز هست؛ عنوان کرد: در این حرم ملکوتی هیچ‌کس حق ندارد خودرأی باشد؛ این بارگاه نورانی متعلق به همه مردم است و همه حق نظر دارند؛ آستان قدس نیز تلاش دارد از ظرفیت‌های مردمی در بخش‌ها گوناگون برای اداره شایسته این فضای قدسی استفاده کند. در عرصه هنر نیز هنرمندان کشور باید این بارگاه مقدس را از خود بدانند و در آفرینش هنرهای فاخر آن سهیم باشند.

مروی ابراز کرد: آستان قدس از همه هنرمندان برای پاسداری، نگهداری و خلق آثار هنری گران‌مایه در حرم مطهر رضوی دعوت و از آن‌ها برای کمک و همراهی درخواست می‎کند؛ در این حرم نورانی حتی در طراحی و چاپ کتب قرآن و ادعیه باید هنر ارزشمند جاری و ساری باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت استفاده از ابزار هنر در انتقال مفاهیم اسلامی و اخلاقی اشاره و با بیان اینکه خداوند متعال بهترین و نخستین هنرمند هستی است؛ اظهار کرد: بزرگ‌ترین هنرمند نظام هستی پروردگار قادر و متعال است که این جهان، طبیعت، حیوانات و غیره را در اوج نظم و زیبایی به بهترین شکل خلق کرده است.

تولیت آستان قدس رضوی قرآن کریم را یکی از تجلی‌های هنر الهی دانست و افزود: هرکدام از ائمه اطهار(علیهم¬السلام) هنرمندانی بودند که به‌تناسب شرایط زمانی خویش از هنر بهترین بهره را برای انتقال معارف و آموزه‌های اسلامی می‌بردند؛ آن حضرات برای انتقال مفاهیم حکیمانه، معارف دینی و آموزه‌های انسان‌ساز از هنر فصاحت و بلاغت در سخن به بهترین و زیباترین نحو برای تأثیرگذاری بر مخاطب استفاده می‌کردند.

وی تصریح کرد: زیبایی الفاظ و استفاده از صنایع بلاغی برای انتقال آموزه‌های انسان‌ساز در نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و ادعیه حضرات معصومین(علیهم‌السلام)، از اوج هنر آن بزرگواران حکایت دارد.

مروی همچنین به تشویق و حمایت اهل‌بیت عصمت و طهارت (علیهم‌السلام) از شعرای آزاده و حق گو اشاره و عنوان کرد: ائمه اطهار(ع) و اولیای دینی به شاعران که هنرمندان مهم زمان خویش بودند توجه داشته و از هنر برای رشد و کمال جامعه استفاده می‌کردند.

وی با بیان اینکه بسیاری از علما و مراجع بزرگ تقلید شاعر بوده‌اند؛ تصریح کرد: بسیاری از علمای بزرگ شیعه شاعر بودند و به شعر و در واقع هنر اهتمام داشتند؛ به‌عنوان مثال آیت‌الله محمدحسین غروی اصفهانی، مشهور به «کمپانی» که از مراجع بزرگ و فقهای مطرح شیعه است شاعر نیز بوده و دیوان شعر دارد؛ همچنین حضرت امام خمینی(ره) با آن مقام والا در فلسفه، حکمت و جایگاه رفیع مرجعیت، شاعر بودند و دیوان اشعار دارند.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: هنر در طول تاریخ جایگاه و اهمیت والایی داشته ولی متأسفانه دشمنان دین و انسانیت همواره کوشیده‌اند این عرصه ارزشمند و اثرگذار را به ابتذال بکشاندند؛ به‌ ویژه در دوره طاغوت به هنر ظلم فراوانی شد و هنر بیشتر به سمت امور سخیف، بی‌ارزش و پوچ کشیده شد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->