تصاویر مردان میدان مین، در مشهد اکران می‌شود تبریک شهردار مشهد مقدس به مناسبت عید سعید قربان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) توضیحات مدیرعامل شرکت قطار شهری مشهد در خصوص بدهی به صندوق توسعه ملی کیفیت هوای کلانشهر مشهد امروز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) در شرایط بسیار ناسالم قرار دارد پرداخت کامل معوقات بیمه تکمیلی کارکنان شهرداری مشهد افزایش ساعات سرویس‌دهی خط ۳ قطار شهری مشهد در روز عرفه (۱۵خرداد ۱۴۰۴) پیام تسلیت رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در پی جان‌باختن پاکبان مشهدی آماده‌باش کامل ناوگان تاکسیرانی مشهد هم‌زمان با سالروز رحلت بنیان‌گذار انقلاب اسلامی، قیام ۱۵خرداد و برگزاری دعای عرفه ۱۴۰۴ بی‌احتیاطی راننده منجر به فوت یک پاکبان مشهدی در پیاده‌رو شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) پیام تسلیت شهردار مشهد به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و گرامیداشت یوم الله ۱۵ خرداد امضای تفاهم نامه تامین مسکن حمایتی ویژه اقشار خاص در مشهد «نهضت آسفالت» در مشهد | تحقق ۴ میلیون مترمربع روکش معابر تا پایان خرداد ۱۴۰۴ پیگیری تأمین منابع مالی در قرارگاه راهبری و تحول در مدیریت منابع شهری مشهد حسامی: از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای روشنگری درباره جنایات رژیم صهیونیستی استفاده کنیم سرویس‌دهی ویژه ناوگان اتوبوسرانی مشهد در روز‌های عرفه و عید سعید قربان (۱۵ و ۱۶ خردادماه ۱۴۰۴) محدودیت‌های ترافیکی مراسمات دعای عرفه و نماز عید قربان ۱۴۰۴ در مشهد اعلام شد کدام مراکز معاینه فنی در مشهد، ۱۴ و ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ فعال هستند؟ دستگاه حفار خط سه مترو مشهد در نزدیکی ایستگاه امامیه قرار دارد مشهد، پیشتاز توسعه مسیر‌های دوچرخه‌سواری در کشور با ۲۲۰ کیلومتر زیرساخت بازگشت تیم ملی دوومیدانی به کشور در غیاب حاشیه‌سازان وضعیت عارف آقاسی مشخص شد
سرخط خبرها

تخریب ۸۹ ویلا در حریم مشهد

  • کد خبر: ۱۱۵۷۷۲
  • ۱۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۰
تخریب ۸۹ ویلا در حریم مشهد
۷۴ هکتار از اراضی هلالی و امرغان با تلاش کمیته صیانت از حریم کلان شهر مشهد آزاد شد.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ ساخت و ساز‌های بی ضابطه، تغییرکاربری‌های غیرمجاز و ساخت باغ ویلا‌های غیرقانونی در اراضی حریم شهر ۵-۴ سال است که بلای جان مشهد شده است و متخلفان با زیرپا گذاشتن همه قوانین و ضابطه‌های موجود و حتی تهیه نقشه‌های جعلی تفکیک اراضی درحال نابود کردن زمین‌های کشاورزی و ذخایر و سفره‌های آب زیرزمینی ارزشمند مشهد، به ویژه در غرب و شمال غربی شهر هستند و با این ساخت و ساز‌های غیرمجاز روز به روز گستره حریم مشهد بیشتر و نظارت و کنترل بر ساخت و ساز در این محدوده برای شهرداری سخت‌تر می‌شود.

برای همین هم هست که شهرداری مشهد در قالب اداره نظارت برساخت و ساز‌های حریم و کمیته صیانت از حریم کلان شهر مشهد با همکاری سازمان‌هایی مثل جهادکشاورزی و دادگستری خراسان رضوی مدت هاست که بی چشم پوشی با ساخت و ساز‌های حریم مشهد به صورت جدی برخورد می‌کند و روز گذشته در عملیات مشترک کمیته صیانت و جهاد کشاورزی، حدود ۸۹ باغ ویلا که در حریم قانونی شبکه اصلی گاز ساخته شده بودند، قلع و قمع شدند.

۷۴ هکتار از اراضی مشهد آزاد شد

دبیر کمیته صیانت از حریم کلان شهر مشهد در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، با اشاره به جزئیات اقدامات این کمیته برای آزادسازی اراضی در دو روستای هلالی و امرغان گفت: تعداد زیادی از باغ ویلا‌هایی که در این دو روستا ساخته شده بود، کاملا در حریم قانونی شبکه اصلی گاز قرار داشت و باید تخریب می‌شد که با درخواست جهاد کشاورزی و دستور سرپرست ناحیه ۷ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد، در یک عملیات وسیع ۸۹ باغ ویلا و پانزده مورد پی و شفته تخریب و بیش از ۷۴ هکتار از اراضی حریم مشهد به وضعیت سابق برگشت و آزاد شد. متأسفانه هیچ کدام از این بنا‌های ساخته شده و درحال ساخت هیچ گونه مجوز قانونی برای این کار نداشتند.

تبی که زود سرد می‌شود

مدتی نیست که تبِ داشتن باغ ویلا در مشهد داغ شده است و کمبود و گرانی زمین در ییلاقات طرقبه وشاندیز، مردم را به سمت خرید زمین و باغ ویلا در غرب و شمال غرب شهر سوق داده است و سودجویان هم با سوءاستفاده از همین نیاز کاذب اقدام به تغییرکاربری و تفکیک غیرمجاز زمین‌های کشاورزی این محدوده و فروش آن به مردم می‌کنند.

زمین‌هایی که براساس ماده ۱۰ قانون حفظ اراضی کشاورزی ساخت وساز در آن‌ها ممنوع است و براساس تبصره ۲ همین ماده قانونی، جهادکشاورزی می‌تواند بنا‌های ساخته شده در این اراضی را تخریب کند و خریداران زمانی متوجه می‌شوند که ساخت وسازشان در این زمین‌ها به حکم قانون قلع و قمع شده است و دست آن‌ها به هیچ جا بند نیست و از خریدار به مال باخته تبدیل شده اند.

جلیل یاوری با تأکید بر لزوم دریافت استعلام توسط مردم قبل از خرید زمین در حریم مشهد بیان کرد: متولی تغییر کاربری اراضی در حریم شهر مشهد جهادکشاورزی است و مردم قبل از خرید هرگونه زمین در این مناطق ابتدا از این اداره درباره وضعیت زمینی که قرار است خریداری کنند استعلام بگیرند که آیا امکان تغییرکاربری برای آن زمین وجود دارد یا نه و اینکه اصلا اراضی مورد نظر آن‌ها قابلیت تفکیک و تغییرکاربری دارد؟

استعلامی بدون پیچ و تاب اداری

وی در پاسخ به این سؤال که فرایند استعلام از جهادکشاورزی چقدر زمان می‌برد، تأکید کرد: این فرایند به هیچ عنوان زمان بر نیست و پیچ و تاب‌های اداری معمول را ندارد و کار سختی نیست. جهاد کشاورزی به این استعلام‌ها به سرعت و حتی به صورت شفاهی هم پاسخ می‌دهد و باز هم به مردم توصیه می‌کنم که قبل از هرگونه معامله و خرید اراضی در حریم شهر مشهد از جهادکشاورزی استعلام دریافت کنند تا دچار ضرر و زیان نشوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->