باتوجهبه اینکه سیر تحول ادبیات در هر کشوری متأثر از فرهنگ، اجتماع، اقتصاد و سیاست است، ادبیات حوزه کودک و نوجوان نیز از این قاعده مستثنا نیست.
با وجود رسانههای جمعی قوی و حضور بدون نظارت کودکان و نوجوانان در این عرصه، ادبیات این حوزه نیز نباید از آنچه فرزندان این مرزوبوم در رسانههای مختلف مشاهده میکنند، خیلی دور باشد؛ اما بهجای همسوشدن با این رسانهها باید شکل درستتر و منطقیتر از این فضا را با بومیسازی فرهنگ غنی ایرانی در حوزه ادبیات شکل داد.
ادبیات حوزه کودک و نوجوان وقتی متأثر از روابط امروزی و به دور از شعارزدگی باشد، در پرورش کودکان و نوجوانان نقشی مؤثرتر دارد.
هنر و دنیای بینهایت ادبیات، خاصه شعر و قصه و نمایش بستری است برای تحققیافتن اهداف و آرزوهای فرزندان ما. تأثیری که قصه بر کودک و بزرگسال میگذارد، بر هیچکسی پوشیده نیست.
تولید محتوای شرکتهای بزرگ دنیا نیز از قصهگویی برای پیشبرد اهدافشان بهره میبرند. ما میتوانیم با بهروزکردن قصههای کهن و ادبیات غنی ایرانی در پرورش فکری فرزندانمان نقشی بسزا داشته باشیم.
جان کلام اینکه هرچه این حوزه بهروز و جذابتر باشد و با ادبیاتی نزدیک به خود این افراد به دغدغههای فرهنگی جامعه، آموزههای فرهنگیتربیتی خانوادهها و اهداف خود این عزیزان بپردازد، نقش بهتری در پرورش فکری، فرهنگی و هنری کودکان و نوجوانان ایفا خواهد کرد.