تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان بارش برف و باران در برخی نقاط کشور (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

عواقب ناخوشایند حضور بیش از اندازه سگ‌های ولگرد

  • کد خبر: ۱۱۶۵۷۳
  • ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۱
عواقب ناخوشایند حضور بیش از اندازه سگ‌های ولگرد
افرادی که با عنوان‌هایی مثل حامی حیوانات یا دلسوزان طبیعت وارد گود می‌شوند و به هر گوشه و کناری که سگ و گربه‌های بی خانمان وجود دارند سرک می‌کشند و از آن‌ها با غذا و انبوه استخوان و گوشت پذیرایی می‌کنند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ موضوع سامان دهی حیوانات بی پناه طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته با شدت و حدت بیشتری، بار‌ها و از جنبه‌های متفاوتی بحث شده است. بخشی از آنچه در این مدت محل مناقشه بوده و هست، رفتاری است که بار‌ها آن را در اطرافمان شاهد بوده ایم؛ افرادی که با عنوان‌هایی مثل حامی حیوانات یا دلسوزان طبیعت وارد گود می‌شوند و به هر گوشه و کناری که سگ و گربه‌های بی خانمان وجود دارند سرک می‌کشند و از آن‌ها با غذا و انبوه استخوان و گوشت پذیرایی می‌کنند. با این توجیه که این کار، وظیفه و مسئولیتی است که ما در قبال حیوانات داریم.

نکته‌ای که کارشناسان این حوزه و فعالان محیط زیست بار‌ها و بار‌ها درباره آن هشدار داده اند و این کار را از بیخ و بن اشتباه دانسته اند. کارشناسان معتقد هستند؛ این رویه عواقب جبران ناپذیری دارد و مهم‌ترین نتیجه اسف باری که به بار می‌آورد؛ افزایش فزاینده جمعیت سگ و گربه‌ها و البته گونه وحشی‌تر گرگاس هاست و در ذیل این مورد به شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات، خطر حمله و گاز گرفتن، ایجاد رعب و وحشت در بین شهروندان و همچنین آلوده کردن محیط زیست اشاره می‌کنند. علم و تجربه در کنار هم می‌گوید هرگاه انسان با توجیهات شخصی دست در چرخه طبیعت برده، عواقب ناخوشایندی حاصل شده است و این مورد هم از این قضیه جدا نیست.

جانوران بنا بر نظم موجود در طبیعت و بر اقتضای طبیعتشان می‌توانند از عهده تأمین غذای خود بربیایند و دخالت انسان در این مسئله فقط دستکاری در ماهیت طبیعی این چرخه است. بحث دیگری که در کنار این قضیه مطرح می‌شود و در روز‌های اخیر بار‌ها حاشیه ساز شده و به نظر باید آن را ذیل همین موضوع دانست؛ حضور بیش از اندازه سگ‌های ولگرد در معابر شهری و کوچه و خیابان است.

اتفاقی که به واسطه برخی از فیلم‌های منتشر شده هرازگاهی در فضای مجازی هم سروصدا می‌کند؛ فیلم‌های آزاردهنده‌ای از حمله ناگهانی سگ‌ها به افراد و کودکان و نوجوانان. همین چند روز پیش بود که حمله سگ‌های ولگرد به پسری چهار ساله در یکی از مناطق حاشیه‌ای قم، حادثه تلخی را رقم زد و به قیمت جان او تمام شد. قبل‌تر از آن، خبر مرگ دلخراش کودک چهار و نیم ساله در روستای امیرآباد بیرجند بر اثر حمله سگ‌های ولگرد در مقابل چشمان مادرش در رسانه‌های خراسان جنوبی منتشر شد و قلب افراد زیادی را جریحه دار کرد. این اتفاق البته مصداق‌های بیشتری دارد و در شهر‌های مختلف مشاهده شده است.

خبرگزاری فارس درباره این موضوع در مشهد نوشته است؛ سال گذشته ۱۴ هزارو ۹۷ نفر مورد حیوان گزیدگی از سوی حیواناتی همچون روباه، گربه، شغال، سگ، گرگ، خرس، گاو، گوسفند، بز و ... قرار گرفتند که از این تعداد ۱۱ هزارو ۳۱۵ مورد گازگرفتگی از سوی سگ بوده است. شاید نتوان برای کنترل این موضوع در شهر‌های مختلف یک نسخه واحد پیچید، با این حال آنچه مشخص است و می‌تواند به سامان دادن این موضوع کمک کند؛ دوری کردن مردم از کنش‌های هیجانی در مقابل حیوانات است و از سویی دیگر، فرهنگ سازی در جامعه، هم فکری و هم افزایی تشکل‌ها و ارتباط بین بخشی با دستگاه‌های مرتبطی است که در کنترل این موضوع نقش عمده‌ای دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->