جاده‌های جنوبی خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) بارش باران در ۱۰ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان رکورد شکست (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) زلزله شدید، جنوب ژاپن را لرزاند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تصویب برنامه جامع مقابله با گرد و غبار برای ۱۱ استان کشور (۲۹ فروردین) آیا از نشانه‌های هک شدن گوشی تلفن همراه خبر دارید؟ دعوا و جنجال بر سر فشار آب، به قتل پیرمرد ۶۰ ساله منجر شد تغییر شغل نیمی از پزشکان عمومی در ایران! وام ازدواج؛ تدبیر قانون برای حمایت از نهاد خانواده محکومیت ۴۹ میلیاردی برای عرضه کننده برنج تقلبی در مشهد افراد ناشناس به کارشناسان اورژانس اهواز حمله کردند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) چگونه عروس هلندی را در هر سنی دستی کنیم؟ + عکس متهم به ۴۰ فقره سرقت در مشهد به دام افتاد (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم چندقلوزایی کشور در سال ۱۴۰۲ نحوه مشاهده و دریافت فیش حقوقی بازنشستگان بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش باران تا یکشنبه هفته آینده در نقاط مختلف کشور (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تعرفه خدمات پزشکی قانونی سال ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات آیا کبودی بی دلیل بدن خطرناک است؟ جزییات تازه از قتل ۲ جوان در جشن تولد خونین در گلمکان خراسان رضوی + عکس دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ منتشر شد (۲۹ فروردین)
سرخط خبرها

آنچه باید درباره گرمازدگی بدانیم

  • کد خبر: ۱۱۶۶۸۵
  • ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۱
آنچه باید درباره گرمازدگی بدانیم
با افزایش دما در فصل تابستان، گرمازدگی افزایش می‌یابد. اما به‌راحتی می‌شود از گرمازدگی پیشگیری کرد.

طنین همتی|شهرآرانیوز، گرمازدگی به ناتوانی بدن در دفع گرما و افزایش دمای بدن به حدود چهل درجه سانتی‌گراد به‌علت فعالیت شدید یا گرمای هوا گفته می‌شود که به‌راحتی می‌شود از آن پیشگیری کرد.


مهم‌ترین نشانه‌های گرمازدگی عبارت‌اند از: افزایش دمای بدن، سردرد، سرگیجه و منگی، حال بد و بی‌اشتهایی، اضطراب، تشنگی شدید، تپش قلب، تند نفس‌کشیدن، تعریق شدید و پوست رنگ پریده و نمناک و انقباض شدید عضلانی. این علائم در همه سنین یکسان است. کودکان، سالمندان، زنان باردار و افرادی که بیماری‌های جدی دارند، آسیب‌پذیرترند.


مدیر رورابط عمومی اورژانس مشهد، محمد علیشاهی، با بیان اینکه با توجه به افزایش دما در فصل تابستان، گرمازدگی افزایش می‌یابد، گفت: اگر کسی گرمازده شد، او را از محیط خارج و به مکانی خنک منتقل کنید. لباس‌های اضافی را در آورید و به او مقدار زیادی آب بدهید. پوست بدن را با اسفنج یا اسپری آب نمناک و خنک کنید. در کنار فرد بمانید تا حالش بهتر شود و هر چند دقیقه یک‌بار بررسی کنید که آیا سرعت تنفس یا ضربان قلبش کمتر شده است یا نه. معمولا پس از نیم‌ساعت باید حال فرد بهتر شود. در صورتی که در حال عمومی فرد تغییری حاصل نشد، با ۱۱۵ تماس بگیرید.

چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟

این کارشناس اورژانس در ادامه گفت: مقدار زیادی آب خنک بنوشید، به‌ویژه اگر در گرما ورزش می‌کنید. در روز‌های بسیار گرم بین ساعت‌های ۱۱صبح تا ۳ بعدازظهر در صورت امکان بیرون نروید و زیر تابش مستقیم آفتاب نمانید. پوست خود را مرتب با آب خنک کنید. دوش آب سرد بگیرید و لباس گشاد و رنگ روشن بپوشید. همچنین در ورزش افراط نکنید. در هوای خیلی گرم از نوشیدنی‌های حاوی کافئین و الکل پرهیز کنید.

در هوای گرم به چه چیز نیاز است؟

به‌گفته علیشاهی، همراه‌داشتن مقدار کافی آب برای نوشیدن و خنک‌کردن پوست، پوشش مناسب مانند لباس گشاد رنگ روشن و کلاه لبه‌دار، استفاده از کرم‌های ضدآفتاب طیف وسیع که از هر دو پرتو ماوراء بنفش A و B محافظت می‌کنند، با درجه محافظت (SPF) ۳۰ به بالا، عینک آفتابی مناسب که کناره‌های چشم را محافظت کند و محافظت صددرصد در مقابل پرتو ماوراء بنفش بدهد و UV ۴۰۰ از جمله نکاتی است که برای جلوگیری از گرمازدگی باید رعایت کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->