واکنش سفارت ایران به اتهام‌زنی‌های هلند ترامپ: مذاکرات هسته‌ای برای توافق با ایران به‌خوبی پیش می‌رود شمار شهدای امروز غزه به ۶۱ نفر رسید (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر ورزش عراق به زیارت حرم امام‌رضا(ع) مشرف شد بیانیه فراکسیون نمایندگان اهل سنت درباره اهانت از رسانه ملی منتظر جنگ میان هند و پاکستان باشیم؟ | فرصت ۴۸ ساعته هند به اتباع پاکستان فرانسه: آماده ادامه گفت‌و‌گو‌ها با تهران هستیم رهبر انقلاب: مردم غزه و لبنان با ایستادگی خود در خط ائمه کار می‌کنند + ویدئو مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: ایران، میزبان بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است
سرخط خبرها

واکنش وزارت خارجه به ادعای فروش پهپادهای ایرانی به روسیه

  • کد خبر: ۱۱۶۷۲۱
  • ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۰
واکنش وزارت خارجه به ادعای فروش پهپادهای ایرانی به روسیه
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به ادعای سالیوان مبنی بر فروش فناوری‌‌های نوین ایرانی به روسیه گفت همکاری ایران و روسیه در حوزه فناوری‌های نوین به قبل از جنگ اوکراین برمی‌گردد.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (سه‌شنبه) ۲۱ تیر ماه در پاسخ به سؤال خبرنگاران در خصوص اظهارات «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا درباره فروش فناوری‌های نوین ایرانی به روسیه، تصریح کرد: سابقه همکاری‌ها بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حوزه برخی فناوری‌های نوین به پیش از آغاز جنگ در اوکراین بر می‌گردد و در مقطع اخیر هیچ تحول خاصی در این ارتباط رخ نداده است. 

گفتنی است جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید دیروز دوشنبه در اظهاراتی مدعی شد که ایران بزودی چند صد پهپاد با قابلیت حمل سلاح به روسیه تحویل می‌دهد. وی در کنفرانسی خبری در واشنگتن ادعا کرد:«اطلاعات ما حاکی از آن است که دولت ایران خود را آماده می‌کند، تا در فرصتی بسیار کوتاه،  چند صد پهپاد و از جمله پهپادهایی که قابلیت حمل سلاح داشته باشند را تحویل روسیه دهد».

موضع روشن ایران در قبال جنگ اوکراین

سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره افزود: موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنگ اوکراین کاملا روشن است و بارها به صورت رسمی اعلام شده است. 

کنعانی در ادامه افزود: ادعای مقام آمریکایی در حالی است که آمریکا و اروپایی‌ها سال‌ها است کشورهای اشغالگر و متجاوز از جمله در منطقه غرب آسیا را به انباری از سلاح‌های کشنده متنوع خود تبدیل کرده‌اند که قطعاً بدون این تسلیحات، تداوم بیش از هفت دهه تجاوز، جنایت و اشغالگری صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی ممکن نبود.

براساس این گزارش، جیک سالیوان در این باره عنوان کرد: مشخص نیست آیا ایران پیش از این پهپادهای خود را در اختیار روسیه قرار داده است یا خیر و افزود: آمریکا اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می‌دهد ایران آماده آموزش نیروهای روس در ماه جاری برای استفاده از این پهپادها است.

جمهوری اسلامی ایران همواره با جنگ در هر نقطه‌ای از جهان از جمله در اوکراین، یمن، سوریه، افغانستان و دیگر نقاط مخالفت کرده است. در همین خصوص نیز حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه چندی پیش در گفت‌وگویی با یک روزنامه چاپ کرواسی اظهار داشت: ما ریشه این جنگ را در گسترش ناتو و تحریکات آن علیه روسیه می‌دانیم. اما در عین حال جنگ را راه‌حل نمی‌دانیم و معتقد هستیم که از مسیر گفت‌وگو و مذاکره سیاسی بایستی بحران اوکراین مورد حل و فصل قرار بگیرد. من در ماه‌های گذشته حداقل سه بار با وزیر خارجه اوکراین به صورت تلفنی گفت‌وگو داشتم. در دو مرحله وزیر خارجه اوکراین از من درخواست کرد که با توجه با روابط خوبی که بین ایران و روسیه وجود دارد، از مقامات مسکو بخواهم که هم آتش بس برقرار بشود و هم گفت‌وگوهای سیاسی شکل بگیرد. در مرحله اولی که موضوع را مطرح کردم، آقای لاوروف از گفت‌وگوی سیاسی استقبال کرد. در مرحله دوم هم گفت من از گفت‌وگو استقبال می‌کنم. اما هریک از طرفین همدیگر را متهم می‌کنند به این که در میز مذاکره اقدامات و توافقات جدی صورت نمی‌گیرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: ما همچنان به تلاش‌های خودمان برای توقف جنگ و بازگشت همه طرف‌ها به مذاکره ادامه می‌دهیم. مشاهده آوارگان اوکراینی، جنگ و کشته‌ها در این کشور صحنه‌های ناراحت کننده‌ای است؛ ما به همان شکل که آوارگی مردم افغانستان و دیگر کشورها را محکوم می‌کنیم، آواره کردن مردم اوکراین را نیز محکوم می‌کنیم. جنگ را راه‌حل نمی‌دانیم؛ نه در اوکراین و افغانستان و نه در یمن و نه درهیچ جای دیگری.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->