روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بافت تاریخی مشهد احیا می‌شود

  • کد خبر: ۱۱۸۴۷۵
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۵
بافت تاریخی مشهد احیا می‌شود
مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد می‌گوید امسال سال شکوفایی پروژه‌های سازمان بازآفرینی در بافت تاریخی است.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ آمار و ارقام میراث فرهنگی می‌گوید که گستره بافت تاریخی مشهد نزدیک ۳۳۸ هکتار و معادل یک دهم مساحت شهر است؛ بافتی که بخش زیادی از آن در سال‌های گذشته به دلیل توسعه سریع مشهد به ویژه در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی از بین رفته و بخش‌های کمی از آن باقی مانده است که همان هم نیاز جدی به مرمت و بازسازی و بازپیرایی دارد.

از حدود سال ۱۳۹۶ که سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد تشکیل شد و آغازبه کار کرد، بازآفرینی بافت تاریخی در هسته مرکزی شهر به عنوان یکی از مأموریت‌های مهم و کارویژه‌های این سازمان تعریف شد و در سال ۱۳۹۸ هم دفاتر بازآفرینی محله ارگ و سرشور با هدف اجرای همین مأموریت تأسیس شدند و چندی بعد هم پروژه‌های بازسازی بازار سرشور، جداره سازی کوچه آیت ا... سیدجواد خامنه ای، خیابان ارگ و جلوخان خیابان جنت در سازمان بازآفرینی آغاز شد و با تصویب بسته تشویق تسهیلگری احیا و مرمت آثار تاریخی و بنا‌های ارزشمند شهر مشهد در محلات تاریخی در شورای اسلامی شهر مشهد و پیگیری سازمان بازآفرینی شهرداری، سایه تخریب از سر بنا‌های ارزشمند و ثبت شده‌ای مانند خانه تاریخی نوریان، آب انبار تشکری، خانه مقبل و... دور شد و حتی برخی از این خانه‌های تاریخی مرمت شدند.

در سال ۱۴۰۱ هم اوضاع برای بافت تاریخی شهر بر وفق مراد خواهد بود و آن طور که مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد می‌گوید، امسال نه تنها سال شکوفایی پروژه‌های سازمان بازآفرینی در بافت تاریخی است، بلکه قرار است پروژه‌های دیگری در راستای احیای این بافت ارزشمند در مشهد تعریف و اجرایی شود.

هزینه کرد ۲۰ میلیارد تومان برای پروژه‌های جنت و سرشور

علیرضا رضازاده همدانی در گفتگو با شهرآرا، در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت پروژه‌های سازمان بازآفرینی در بافت تاریخی مشهد، با اشاره به هزینه بیش از ۲۰ میلیارد تومان در بافت واجد ارزش شهر گفت: همه پروژه‌های زودبازده که پیش از این در بافت تاریخی جنت و سرشور تعریف شده بودند، درحال اجرا هستند و سال ۱۴۰۱، سال شکوفایی این پروژه‌ها در بافت تاریخی مشهد خواهد بود. امسال نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان پروژه در این دو محدوده تاریخی درحال اجراست و اسناد مناقصات طراحی و تحویل شهرداری منطقه ۸ شده است تا پیمانکار انتخاب شود.

وی ادامه داد: بخشی از این پروژه‌ها ادامه کار‌هایی است که پیش از این شروع شده است و بخش دیگر پروژه‌های جدیدی است که در سازمان بازآفرینی به تازگی طراحی و تصویب و برای اجرا به شهرداری منطقه ۸ ابلاغ شده اند.

رویکرد سازمان، احیای دوباره آثار تاریخی مشهد است

مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد با بیان اینکه رویکرد این سازمان احیای دوباره آثار تاریخی شهر و استفاده از ظرفیت آن هاست، تأکید کرد: رویکرد جدید سازمان بازآفرینی در این حوزه این است که بتوانیم از همه ظرفیت‌های تاریخی شهر برای معرفی مشهد استفاده کنیم. این ظرفیت یا بنا‌های تاریخی و واجد ارزش هستند یا بافت‌های تاریخی مشهد یا نماد‌ها و یادمان‌های تاریخی باقی مانده در شهر که یکی از برنامه‌های جدی سازمان بازآفرینی، مرمت و احیای دوباره این آثار در شهر مشهد خواهد بود.

دفاتر تسهیلگری بیشتری در پهنه‌های تاریخی ایجاد می‌شود

رضازاده در واکنش به شایعاتی درباره تعطیلی دفاتر بازآفرینی بافت تاریخی نیز گفت: تعطیلی دفاتر توسط سازمان صحت ندارد. قرارداد تسهیلگران حوزه تاریخی دوساله بوده که به پایان رسیده است. رویکرد جدید سازمان توسعه گری است که گام بزرگ تری از تهسیلگری خواهد بود و با این رویکرد دفاتر بیشتری در پهنه شهر و بافت تاریخی ایجاد خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->