فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ طبق قوانین تملک آپارتمان و همچنین طبق ماده ۴ این قانون نحوه تعیین سهم هر مالک از شارژ ساختمان مشخص شده است. باید توجه داشت پرداخت هزینههای مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار گرفته یا خالی باشد و استفادهای از آن نشود الزامی است. مالکان آپارتمان باید بدانند پرداخت شارژ و یا هزینههای قسمتهای مشترک وظیفه تمام مالکان است حتی اگر در آنجا سکونت نداشته باشند و آپارتمان آنان خالی باشد.
آپارتمانهای خالی مخارجی بابت پرداخت قبوض آب و گاز ندارند، زیرا این مالکان در آپارتمان سکونت نداشته اند و استفادهای نکرده اند که قرار بر پرداخت آن باشد، اما سایر هزینهها را مکلف به پرداخت هستند مثل هزینههای مربوط به آسانسور که یا ایزوگام ساختمان و تعمیرات اساسی ساختمان پرداخت شارژ از نظر قانون الزامی است و اگر مالک از پرداخت آن خودداری کند قانون گذار برای آن ضمانت اجرا تعریف کرده است. حال چه فرد مالک، ساکن آپارتمان باشد چه واحد وی خالی باشد درباره ضمانت اجرای عدم پرداخت شارژ ماده ۱۰ این قانون این گونه مقرر کرده است که ابتدا هیئت مدیره با ارسال اظهار نامه از طریق دادگاه و نوشتن مبلغ مورد مطالبه آن را به وسیله اظهار نامه درخواست میکند.
از طرف دیگر میتواند به دادگاه مراجعه کند و مطالبه شارژ را از طریق دادگاه نیز درخواست کند.
دادگاه در این مورد بدون نوبت رسیدگی میکند و حکم صادر کرده و واحدی را که بدهکار است از خدمات دولتی محروم میکند و ممکن است فرد را تا دو برابر بدهی جریمه کند این مازاد جریمه برای قسمتهای مشترک استفاده میشود.