زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست!
سرخط خبرها

از قوانین آپارتمان‌نشینی و مدیریت آپارتمان چه می‌دانیم؟

  • کد خبر: ۷۷۵۵۴
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۴
از قوانین آپارتمان‌نشینی و مدیریت آپارتمان چه می‌دانیم؟
امروزه به دلیل افزایش جمعیت و کم بودن فضا و ارزان‌تر بودن آپارتمان‌ها، بیشتر مردم به آپارتمان‌نشینی روی آورده‌اند، ولی این یک واقعیت است که هنوز هم فرهنگ آپارتمان‌نشینی در میان مردم ما به‌خوبی رواج پیدا نکرده است و بسیاری قوانین آپارتمان‌نشینی را رعایت نمی‌کنند.

محمدمعین وطن‌خواه | شهرآرانیوز؛ امروزه به دلیل افزایش جمعیت و کم بودن فضا و ارزان‌تر بودن آپارتمان‌ها، بیشتر مردم به آپارتمان‌نشینی روی آورده‌اند، ولی این یک واقعیت است که هنوز هم فرهنگ آپارتمان‌نشینی در میان مردم ما به‌خوبی رواج پیدا نکرده است و بسیاری قوانین آپارتمان‌نشینی را رعایت نمی‌کنند. برخی افراد ذهنیت قدیمی خود را که در خانه‌های حیاط‌دار داشته‌اند، در آپارتمان نشینی نیز حفظ کرده‌اند و به ضرب‌المثل «چهاردیواری اختیاری» اعتقاد کامل دارند! این در حالی است که آپارتمان‌نشینی فرهنگ و قوانین مخصوص خود را دارد. در این شماره تلاش کرده‌ایم شما را با مهم‌ترین و مؤثر‌ترین قوانین زندگی در آپارتمان آشنا کنیم.

باید‌ها و نباید‌های آپارتمان‌نشینی

شاید اولین و مهم‌ترین نکته آن است که بدانیم ضرورت زندگی در آپارتمان‌ها اطلاع از قوانین آپارتمان‌نشینی است تا با رعایت این قوانین، زندگی آرام‌تری داشته باشیم.
قبل از اینکه در آپارتمان ساکن شوید، درباره حق استفاده از پارکینگ و انباری مطلع شوید و جای دیگران را نگیرید. خاطرتان باشد از شروط ابتدایی داشتن رابطه سالم با همسایه‌ها این است که به حقوق دیگران احترام بگذارید.


شما فقط اختیار واحدی را دارید که مالک آن هستید. از قوانین مهم آپارتمان‌نشینی این است که بدانید حق دخالت در زندگی دیگر واحد‌ها را ندارید.
وسایلی مانند کفش، گلدان و ... را در راه‌پله که بین ساکنان مشترک است نگذارید. درباره اجسامی که برای تزیین و زیبایی در فضای مشاع آپارتمان قرار می‌گیرند، همه اعضا در جلسات ساختمان تصمیم می‌گیرند.

انواع مالکیت در آپارتمان‌نشینی

به طور کلی، مالکیت در آپارتمان به ۲ بخش تقسیم می‌شود: مالکیت قسمت‌های عمومی و قسمت‌های اختصاصی.
حق استفاده از بخش‌های عمومی محدود به یک یا چند واحد آپارتمان نیست بلکه به همه مالکان به نسبت سهم آن‌ها در ساختمان تعلق دارد. به عبارتی، این قسمت‌ها تحت مالکیت مشاع همه شرکای ملک است.
تأسیسات مربوط به راه‌پله از قبیل وسایل تأمین روشنایی، تلفن و آسانسور و پشت بام جزو قسمت‌های عمومی آپارتمان است.


برخلاف قسمت‌های مشترک که عمومی است، بخش‌های اختصاصی مالکان خاصی دارند که هریک از آن‌ها با در دست داشتن سند مالکیت، محدوده مالکیت مشخصی دارند.
برخی مصادیق قسمت‌های اختصاصی عبارت‌اند از: فضای داخلی هر واحد، انباری شخصی و جای پارک اختصاصی.

چه‌گونه اختلافات آپارتمانی را حل کنیم؟

همیشه قبل از اینکه به شکایت از همسایه فکر کنید، ببینید آیا شکایتتان وارد است یا کمی بیش‌ازاندازه سخت می‌گیرید.
بهتر است ابتدا شکایت خود را با همسایه‌تان در میان بگذارید یا حتی با او روابط نزدیک تری داشته باشید. هرچه لحن شما دوستانه‌تر و مؤدبانه‌تر باشد، اثر بیشتری خواهد گذاشت.
در صورت توجه نکردن مالک، می‌توانید این موضوع را با سایر ساکنان مجتمع مطرح کنید و از آنان کمک بگیرید. شاید این مشکل تنها محدود به شما نباشد. در ضمن، مستندسازی برای مراحل قانونی بعدی بسیار اهمیت دارد.


به خاطر داشته باشید مستأجر‌ها معمولا به حرف صاحب‌خانه بیشتر گوشی می‌دهند. پس حتما این موضوع را به صاحب‌خانه هم اطلاع دهید.
همیشه مراجعه به مراجع قضایی آخرین راه برای احقاق حق است. می‌توانید برای طرح شکایت از همسایه، با تنظیم یک شکایت‌نامه، به دادسرا یا شورای حل اختلاف محل سکونت خود مراجعه کنید.
توصیه می‌شود تنها زمانی خودتان را درگیر روند رسیدگی به پرونده‌های قضایی کنید که مزاحمت همسایه‌تان جدی باشد. معمولا شکایت‌های جزئی مثل شکایت از سر و صدای حیوان خانگی در مراجع قضایی راه به جایی نمی‌برد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->