نگهداری از ۹۹ کتاب نایاب ترجمه انگلیسی شاهنامه فردوسی در کتابخانه آستان قدس رضوی رئیس‌جمهور در پیامی برای روز بزرگداشت فردوسی: زبان فارسی آینه فرهنگ مشترک اقوام ایران‌زمین است رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی شناسنامه‌ای از اصالت و هویت ما است یک کتاب جادویی برای فردوسی در نمایشگاه تهران | شاهنامه سه بعدی ویژه کودکان برای نخستین بار رونمایی شد + فیلم مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)+فیلم علی‌محمد مؤدب: شعر، جان‌پناه تمدن ایرانی است | بازآفرینی فردوسی‌ها مانع اسیدپاشی فرهنگی می‌شود تشویق ۵ دقیقه‌ای برای «ماموریت غیرممکن» تام کروز نقدپذیری به سبک فراستی؛ «هیچی، مزخرف می‌گویند» فروش ۳۵۰ میلیاردی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران اعتراض کارکنان جشنواره فیلم کن به وضعیت حقوقی خود نام‌آوران شاهنامه بر روی پرده تبارشناسی آمدند ابراز همدردی و اظهارات رئیس صداوسیما در بازدید از محل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم احیای سازمان کشور‌های فارسی‌زبان با محوریت مشهد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: نباید بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کرد | شاهنامه ظرفیتی مغفول در گردشگری فرهنگی رئیس انجمن نسخ خطی ایران از روشی جدید برای تعیین قدمت اسناد خبر داد نقالی، صدای امروزِ فردوسی | گفت‌وگو با پریسا سیمین‌مهر، نقال بین‌المللی شاهنامه فردوسی یاحقی: شاهنامه با نقش‌آفرینی در ساخت هویت فرهنگی ایرانیان، از دیگر آثار متمایز شده است + فیلم
سرخط خبرها

حماسه حسینی؛ یادگار عاشورایی شهید مطهری

  • کد خبر: ۱۱۹۴۰۶
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۰
حماسه حسینی؛ یادگار عاشورایی شهید مطهری
درباره شهید مرتضی مطهری، اندیشمند، فیلسوف دینی و نظریه پرداز انقلابی

امیرمنصور رحیمیان | شهرآرانیوز؛ آدم وقتی دقیق‌تر و کلی تر، بدون پیش داوری و قضاوت، به سیر تاریخی شکست‌ها و پیروزی‌های بشری نگاه می‌کند. دلیل آن‌ها را در دو چیز می‌بیند. آگاهی و پشتکار. دو موضوع که به مثابه دو بال، می‌توانند هر جامعه‌ای را به عرش برسانند و یا در سقوطی دردناک به مغاک ذلت فرو ببرند. ولی هر چیزی در این جهان هزینه‌ای دارد و به صورت رایگان به کسی بخشیده نخواهد شد. بهای آگاهی، ولی سنگین است.

آگاهی همچون جواهری درخشان و براق است، که قیمت بسیار دارد. آدم برای آن باید عمر و جان گران مایه را بدهد. وقتی هم به دستش آورد، مثل آتشی کف دستانش را می‌سوزاند. شهید «مرتضی مطهری» کسی بود که قسمتی از آگاهی را به دست آورده و قیمتش را با جان خود پرداخت کرد. آتشی که سعی داشت از آن برای روشن کردن جامعه استفاده کند. خیلی‌هایمان با خواندان کتاب

«حماسه حسینی» انگار که نشسته باشیم پای صد‌ها روضه و نوحه اشک ریختیم، بیش از پیش عاشق امام حسین (ع) شدیم و با تمام وجود، انسانیت، مظلومیت و بزرگی حسین (ع) و یارانش را و حماسه‌ای که آفریدند را شناختیم. «حماسه حسینی» مجموعه‌ای شامل سخنرانی‌ها و یادداشت‌های شهید مطهری درباره حادثه کربلا است. این کتاب تابه‌حال به چندین زبان ترجمه و تا کنون بیش از ۵۰ بار در ایران تجدید چاپ شده است. او متولد ۱۲۹۸ در شهرستان فریمان (شهرستانی نزدیک به مشهد) است. پدرش شیخ محمدحسین کیخا (مطهری) بود که از معتمدان سیستانی بود.

او دروس ابتدایی را در مکتب خانه آموخت و تحصیلات دینی خود را در دوازده سالگی، با رفتن به حوزه علمیه مشهد، شروع کرد. او در سال ۱۳۱۶ برای تکمیل تحصیلاتش به حوزه علمیه قم رفت و از محضر استادان و محققان و پژوهشگران زیادی استفاده کرد و از آن موقع تا روز ترورش در راه ترویج آگاهی قدم برداشت. از او کتاب‌ها و سخنرانی‌های فراوانی برجای مانده است. از آن جمله می‌شود به سلسله بحث‌هایی در مورد کربلا و قیام امام حسین (ع) اشاره کرد.

در آن‌ها به نقش خرافات و داستان پردازی ها، حول محور نهضت اباعبدا... می‌پردازد. شهید مطهری مطمئن بود که جامعه‌ای که امام حسین (ع) و اهدافش را نفهمد یا دچار کج فهمی در مورد او بشود، راهش را در پیچ و خم تاریخ گم خواهد کرد. او به حقیقت اینکه حسین (ع) کشتی نجات و چراغی روشن است، ایمان داشت و فکر می‌کرد، گم کردن و یا نفهمیدن درست اهداف اباعبدا... می‌تواند، جامعه‌ای را دچار تاریکی و فراموشی کند. مسئله عقب ماندگی جوامع مسلمان از دغدغه‌های فکری مطهری بود که سال‌ها او را به خود مشغول کرد. مطهری در شامگاه روز ۱۱ اردیبهشت سال ۱۳۵۸ از سوی گروهک فرقان، شهید شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->