افزایش ۵۰ درصدی قیمت بلیط قطار شامل اتباع خارجی ساکن ایران نمی‌شود! نگاهی به وضعیت کامیون‌های ایرانی حامل سوخت عراقی در مرز دوغارون توضیحات مقام طالبان درباره زمان توزیع شناسنامه الکترونیکی در تهران + مدارک موردنیاز آخرین اخبار از فصل سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم و عکس جای خالی دختران | نتیجه کنکور پسرانه افغانستان اعلام شد ۲۵۰۰ مغازه فروش قطعات خودرو در آتش‌سوزی قندهار از بین رفت کمک‌های بشردوستانه ایران به سیل‌زدگان ننگرهار رسید پلیس ترکیه متهم به بدرفتاری با مهاجران افغانستانی شد در سال ۲۰۲۴ سیل به ۱۴۵ هزار نفر در افغانستان آسیب زده است کمیته بررسی جنگ آمریکا در افغانستان آغاز به کار کرد سازمان بین‌المللی مهاجرت از بازگشت بیش‌از ۸۵۸ هزار مهاجر به افغانستان خبر داد کشف بمب ۴۰۰کیلوگرمی در سرپل افغانستان (۲۸ تیر ۱۴۰۳) ۳ میلیارد دلار مبادلات سالانه ایران و افغانستان از طریق دوغارون سیل در ننگرهار افغانستان ۱۳۰ کشته و ۴۱۰ زخمی برجای گذاشت طالبان برای مهاجران افغانستانی ساکن ایران شناسنامه الکترونیکی توزیع می‌کند کمبود بودجه؛ کمک‌های برنامه جهانی به نیازمندان افغانستان را کاهش داد فرماندار تایباد از آمادگی برای پذیرایی از زائران افغانستانی اربعین ۱۴۰۳ خبرداد نگاهی به پیشینه عزاداری شیعیان قندهاری در مشهد + فیلم سقوط مرگبار اتوبوس در ولایت «بغلان» افغانستان با ۱۷ کشته
سرخط خبرها

آسیب سیل اخیر افغانستان به آثار باستانی نیمروز

  • کد خبر: ۱۱۹۶۱۳
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۹
آسیب سیل اخیر افغانستان به آثار باستانی نیمروز
منابع محلی نیمروز اعلام کردند که به دنبال وقوع حوادث طبیعی از جمله بارش شدید باران و وقوع سیل برخی از آثار مهم تاریخی این ولایت در معرض تخریب قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ منابع محلی نیمروز اعلام کردند که به دلیل بی‌توجهی طی ۲۰ سال گذشته بسیاری از آثار باستانی این منطقه در خطر تخریب قرار گرفته است.

طبق این گزارش، نیمروز یکی از ولایت‌های افغانستان است که چندین اثرباستانی مهم و تاریخی این کشور را در خود جای داده و به دنبال بی‌توجهی و وقوع حوادث طبیعی برخی از این آثار با خطر تخریب مواجه شدند.

برخی از این آثار باستانی به دلیل زلزله، سیل و سایر حوادث طبیعی در معرض تخریب قرار گرفته و نیازمند رسیدگی فوری هستند.

قلعه چهال برج، چهل دختران، امامزاده امیر صاحب، شهر قلقلا، شهر صفا، قلعه ابراهیم خیل، دره سیادک و صفدک، قلعه محمد و امامزاده مولانا از جمله مهمترین آثار باستانی نیمروز است که برخی از آنها قدمت ۵۰۰ ساله دارند.

مقامات اداره فرهنگ طالبان در این خصوص اعلام کردند که برنامه منسجم برای حفظ آثار فرهنگی افغانستان در دست اجرا دارند.

اداره فرهنگ نیمروز گفته است که مردم نیز نقش مهمی در حفظ آثار باستانی از خطر تخریب دارند و باید در این زمینه با دولت همکاری کنند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در اعلامیه‌ای گفته است که اگر دلار یا اثرهای باستانی را از نزد کسی هنگام سفر به دست بیاید، ضبط و با وی برخورد قانونی می‌شود.

سخنگوی طالبان همچینن گفته است که آثار تاریخی افغانستان نمایانگر هویت و فرهنگ ما است و طالبان در راستای حفظ آثار تاریخی، نمایش دادن این آثار به جهانیان و بازسازی محلات تخریب شده‌ تاریخی تلاش خواهند کرد.

سخنگوی طالبان از موسسات بین‌المللی خواسته است که در راستای حفاظت از میراث‌های فرهنگی، با این گروه همکاری کنند.

رسانه های افغانستان همچنین گزارش دادند که حفارهای غیرمجاز علاوه بر بغلان در سایر مناطق این کشور از جمله بامیان نیز جریان دارد و دولت جدید باید اقدام جدی برای محافظت از آثار باستانی انجام دهد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->