همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

زعفران ایران که تأمین‌کننده ۹۲درصد نیاز دنیاست، از صنایع تبدیلی محروم است

  • کد خبر: ۱۱۹۸۳۲
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۴
زعفران ایران که تأمین‌کننده ۹۲درصد نیاز دنیاست، از صنایع تبدیلی محروم است
با وجود سهم ۹۲درصدی ایران در بازار زعفران دنیا، این محصول در کشور ما از صنایع تبدیلی و کاربرد آن در حوزه‌های مختلف محروم است.

طنین همتی| شهرآرانیوز، سهم قابل توجه ایران از بازار جهانی زعفران رقم کمی نیست، اما همچنان خام‌فروشی به کشورهای هدف و استفاده آن‌ها در حوزه دارو، مواد آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی و بی‌نصیب‌بودن ایران از این صنایع تبدیلی به یکی از دغدغه‌هایی تبدیل شده که سالیان سال است گریبان‌گیر این صنعت شده است.

غلامرضا میری، نایب‌رئیس شورای ملی زعفران، دراین‌باره می‌گوید: لازمه ورود صنایع تبدیلی به حوزه کشاورزی، انجام کار پژوهشی در این حوزه است. صنایع جانبی مثل چای زعفران، پسته رعفرانی، کیک زعفرانی و... اکنون در کشور وجود دارد، اما به‌دلیل تحریم فناوری نوین، قادر به انتقال آن از کشور نیستیم. به‌عنوان مثال برای ورود صنایع تبدیلی به حوزه دارو به فناوری نیاز است که به‌راحتی به کشور وارد نمی‌شود.

به گفته وی، در مرحله زیرساختی حوزه صنایع تبدیلی در کشورمان باید دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان به این حوزه وارد شوند تا زعفران خام‌فروشی نشود؛ به‌شکلی که اکنون فروخته می‌شود و چاره‌ای جز آن نداریم.
وی به این موضوع اشاره کرد که در کنار ورود دانشگاه‌ها و پیشنهاد طرح‌های اجرایی، دولت و بخش خصوصی هم باید به این موضوع وارد شوند و در آن سرمایه‌گذاری کنند. این تنها راهکاری است که می‌توان در شروع برای ورود صنایع تبدیلی در بخش زعفران به آن اشاره کرد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در ادامه تصریح کرد: کشورهایی که زعفران به آن‌ها صادر می‌کنیم، در حوزه صنایع دارویی، آرایشی، شیرینی و شکلات‌سازی، مواد غذایی و در ابعاد مختلف از زعفران استفاده می‌کنند. البته برای برخی صنایع که امکان تولید آن در کشور نیست، مثل برخی نوشیدنی‌ها، به خام‌فروشی نیاز است. اما در بخشی مثل دارو اگر خودمان صنایع تبدیلی آن را داشته باشیم، بخش عمده‌ای از زعفران در کشور مصرف می‌شود و نیازی به خام فروشی وجود ندارد.

به‌گفته میری، صنایع مختلفی در دنیا وجود دارند که حتی در حوزه عطر و اودکلن از این محصول استفاده می‌شود. امیدواریم ما هم بتوانیم به این حوزه وارد شویم و بخش عمده این محصول را که در انحصار ماست، در کشور به‌سمت صنعت سوق دهیم و باتوجه‌به تولید 92درصدی زعفران دنیا، تعیین‌کننده قیمت جهانی در دنیا باشیم.

در راستای اقدامت انجام‌شده در صنایع تبدیلی که نیازمند کار تحقیقاتی و صرف زمان است، باید امکانات به این بخش داده شود تا با ترکیب علم و طرح‌های پیشنهادی شرکت‌های دانش‌بنیان اتفاقات خوبی رقم بخورد.
وی درباره قیمت کنونی این محصول در بازار گفت: اکنون حداقل قیمت زعفران کیلویی 24میلیون تومان و حداکثر 38میلیون تومان است که این روند طی شش ماه گذشته تاکنون کاهشی بوده است.

این فعال بخش کشاورزی درباره پیش‌بینی این محصول در امسال گفت: پیش‌بینی میزان تولید زعفران کار آسانی نیست. زمین زعفران به‌شکلی است که در فصل برداشت و قبل از رویش زعفران به‌هیچ‌وجه میزان تولید زعفرانش مشخص نیست. پس نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از میزان تولید زعفران در کاشت و برداشت داشت.
میری افزود: اگر به خشک‌سالی و تأثیر آن در تولید زعفران اشاره می‌شود، باید یادآوری کرد که از 10سال گذشته تا الان کشاورزان زمین‌های خود را با تانکر آب می‌دانند و اکنون هم به همین شکل آبیاری می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->