طلا در مشهد گرمی چند؟ (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار ۸۲ هزار و ۲۵۰ تومان بهره‌برداری از یک نیروگاه خورشیدی در گناباد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) محدودیت‌های فروش برای خودرو‌های وارداتی برداشته شد گذر قیمت طلا از کف | سکه برای بازگشت به مدار صعود خیز برداشته است؟ (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کارمندان می‌توانند از مرخصی استعلاجی ساعتی استفاده کنند قیمت مرغ منجمد تعیین شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی امروز (یکشنبه، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد وزارت نیرو تعرفه‌های جدید آب در سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد انبار متخلف در شهرستان مشهد پلمب شد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت جدید کارخانه‌ای محصولات سایپا اعلام شد (اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهو و کلم کیلویی چند است؟ افزایش مزد کارگران در ۷ سال اخیر، کمتر از تورم بوده است فروش فوری سایپا از فردا (دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + شرایط مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ مرحله دوم، تا پایان خرداد ۱۴۰۴ است | مرحله سوم کالابرگ هم واریز می‌شود؟ جزئیات پرداخت وام مشاغل خانگی اعلام شد + مبلغ وام پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم نهایی شورای رقابت: خودروهای وارداتی از دستورالعمل تنظیم بازار مستثنا شدند پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت شاغل کشور بیمه نیستند! ویدئو| صدور صورت‌حساب الکترونیک برای ۶۰ درصد از مؤدیان برداشت ۴۰۰‌ میلیون دلار از منابع ارزی برای تأمین هزینه‌های حج به‌روزرسانی سامانه ثبت‌نام وام ودیعه مسکن | زمان جدید ثبت‌نام اعلام شد سهم مردم عادی از وام‌های پرداختی بانک‌ها در فروردین ۱۴۰۴ چقدر بوده است؟ مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی: ساختار منطقه‌ای بازار سرمایه برای استان مناسب نیست قیمت امروز خودرو‌های داخلی در سربالایی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش شدید قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول
سرخط خبرها

منتظر کاهش جدی قیمت برنج باشید

  • کد خبر: ۱۲۱۸۶۶
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۸
منتظر کاهش جدی قیمت برنج باشید
دبیر انجمن برنج اخیرا از رشد چشمگیر تولید و کاهش قیمت برنج در روزهای آتی خبر داد به طوری که با آغاز فصل برداشت، رشد ۳۰ درصدی تولید، افزایش عرضه برنج‌های احتکار شده دلالان و کاهش انتظارات قیمتی، برنج را در سراشیبی قیمت قرار داده است.

به گزارش شهرآرانیوز، طی ماه‌های اخیر قیمت برنج ایرانی تا حد زیادی افزایش یافت تا جایی که در برخی نقاط قیمت این محصول پرطرف‌دار از مرز ۱۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلو هم فراتر رفت. دلایل مختلفی برای رشد قیمت برنج در این ماه‌ها اعلام شد که از جمله آنها می‌توان به ممنوع شدن واردات هم‌زمان با کاهش تولید در سال گذشته اشاره کرد.

اکنون اما با شروع فصل برداشت برنج، خبرها از آغاز روند کاهشی قیمت برنج در کشور حکایت دارد. اخیراً دبیر انجمن برنج ایران با اشاره به رشد ۲۰ تا ۳۰ درصدی تولید برنج در کشور طی سال جاری، از کاهش قیمت این محصول در روزها و هفته‌های آتی خبر داد.

کاهش قیمت برنج در پی رشد ۳۰ درصدی تولید

«جمیل علیزاده شایق» گفت: برخلاف آنچه که تصور می‌شد که امسال با کاهش تولید برنج روبرو شویم، اما بارندگی‌های اخیر موجب افزایش کمی و کیفی تولید برنج در شمال کشور شد که همین امر در روند کاهش قیمت این محصول اثرگذار است.

دبیر انجمن برنج ایران یکی دیگر از دلایل افزایش تولید برنج را علاوه بر شرایط آب‌وهوایی مناسب، استقبال کشاورزان از کشت دوم برنج (برنج رتون) دانست و افزود: به دلیل افزایش قیمت این محصول در کشور بخش عمده‌ای از کشاورزان مازندرانی اقدام به کشت دوم این محصول کرده‌اند که موجب افزایش تولید شده است.

علیزاده شایق بیان کرد: بر اساس برآوردها به نظر می‌رسد امسال میزان تولید برنج بیش از دو میلیون و ۲۵۰ هزار تن باشد که رقم خوبی است.

وی اضافه کرد: برای کشت دوم برنج به طور معمول کشاورزان در اسفندماه خزانه برنج می‌گیرند، البته امسال این اقدام در بهمن‌ماه رخ می‌دهد و برداشت این محصول در اوایل مردادماه صورت می‌گیرد؛ بنابراین کشاورز بلافاصله به کشت دوم می‌پردازد و حتی برای سرعت عمل به‌جای نشاکاری، کشت مستقیم انجام می‌دهد و اواخر مهر و آبان‌ماه برنج کشت دوم نیز روانه بازار می‌شود.

عرضه برنج‌های احتکار شده به بازار

بررسی‌ها نشان می‌دهد با نزدیک شدن به فصل برداشت برنج و در آستانه ورود برنج‌های تازه به بازار، دلال‌ها عرضه برنج‌های احتکار کرده خود به بازار را آغاز کرده‌اند تا مبادا با ورود برنج‌ها تازه، برنج‌های احتکاری روی دستشان بماند و غیرقابل مصرف شود؛ همین اتفاق باعث افزایش فشار عرضه و کاهش قیمت در بازار شده است.

مردم منتظر ورود برنج‌های تازه

در آستانه ورود برنج‌های تازه به بازار، بسیاری از مردم دست از خرید برنج‌های موجود در بازار کشیده و منتظر ورود برنج‌های تازه مانده‌اند؛ همین موضوع باعث شده هم‌زمان با افزایش عرضه برنج‌های سال گذشته از سوی دلالان به بازار، تقاضا برای این برنج‌ها کمتر شود و بدین ترتیب قیمت برنج رو به کاهش بگذارد.

طی روزهای اخیر انتظارات قیمتی در جامعه به طور محسوسی کاهش یافته است. مصادیق کاهش انتظارات قیمتی را می‌توان در افت قابل توجه قیمت‌ها در بازارهای ارز، سکه، خودرو مشاهده کرد. همین موضوع به‌تدریج به بازارهای دیگر هم سرایت کرده و بسیاری از مردم قیمت‌های فعلی را واقعی نمی‌دانند و منتظر کاهش جدی قیمت‌ها هستند. همین موضوع عامل دیگری در کاهش تدریجی قیمت برنج طی روزها اخیر و تداوم بیشتر آن در روزها آتی به شمار می‌رود.

با توجه به پیش‌بینی افزایش تولید و رکود در بازار، برآورد می شود که قیمت برنج کاهش یابد؛ هر چند این روند نزولی آغاز شده و بازار به تعادل و ثبات نزدیک شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->