جزئیات طرح کوچاندن اهالی غزه از زبان وزیر صهیونیست منابع از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید خبردادند آیت الله علم‌الهدی: احتکار کالا‌های اساسی نیازمند برخورد اطلاعاتی قوی است مجلس به موضوع انتشار اوراق طلا ورود کرد انتقاد تند گزارشگر سازمان ملل از اقدامات اسرائیل در کرانه باختری اعلام وصول ۳ سؤال ملی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: نامه ادعایی ترامپ صرفاً جنگ روانی – سیاسی است | ترفند سیاسی کاخ سفید در مقابل ایران نخ‌نما شده است رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: نظام اسلامی هیچگاه رفتارهای قلدرمآبانه را تأیید نخواهد کرد نتایج یک نظرسنجی؛ فرانسوی‌ها، آلمانی‌ها و انگلیسی‌ها ترامپ را دیکتاتور می‌دانند انتقاد نماینده مردم تربت‌جام در مجلس درباره نحوه اجرای قانون اعطای شناسنامه به فرزندان مادرایرانی نیک‌بین: مصوبه شورای عالی امنیت ملی در رابطه با قانون عفاف و حجاب لازم‌الاجراست حمله اسرائیل به شمال غزه باوجود آتش‌بس ادعای ایلان ماسک: اگر استارلینک را خاموش کنم، تمام خط‌مقدم اوکراین فرومی‌پاشد آمریکا به عراق اجازه واردات برق از ایران را نداد بزرگ‌ترین پرچم اوکراین توسط معترضان در نزدیکی کاخ سفید به نمایش درآمد + فیلم مقتدی صدر به حوادث سوریه واکنش نشان داد جزئیات شرایط احراز تصدی سمت شهردار مشخص شد موافقت حماس با تشکیل کمیته‌ای مستقل برای اداره غزه رزمایش دریایی ایران، چین و روسیه در بندر چابهار برگزار خواهد شد تأکید سخنگوی طالبان بر اهمیت ایران برای افغانستان | اختلاف داخلی نداریم فرمانده نزاجا خبر داد: الحاق ۲ اسلحه تک‌تیرانداز بومی به نیروی زمینی ارتش | «شاهر» و «باهر» در دست افسران ماهر قالیباف: منتظر هیچ نامه‌ای از سوی آمریکا نمی‌مانیم برگزاری صحن علنی مجلس؛ از بررسی لایحه عضویت ایران در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی تا اصلاح موادی از قانون انتخابات نشست استاندار خراسان رضوی با مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی | مظفری: باید با اتحاد و همکاری، از تمامی ظرفیت‌ها برای توسعه و پیشرفت استان بهره ببریم ۵۳۲ تن از علویان سوریه توسط هیئت تحریرالشام اعدام شدند آمادگی یمن برای ازسرگیری حمله به رژیم صهیونیستی چین: آمریکا یک‌جانبه از برجام خارج شده و باید با ایران وارد گفت‌و‌گو شود بازداشت یکی از فرماندهان حکومت بشار اسد در حمص سوریه
سرخط خبرها

عدم توافق اعضای شورای امنیت برای رفع تحریم مسافرتی طالبان

  • کد خبر: ۱۲۱۹۲۲
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۹
عدم توافق اعضای شورای امنیت برای رفع تحریم مسافرتی طالبان
به دنبال عدم توافق اعضای شورای امنیت سازمان ملل بر سر تمدید معافیت از تحریم مسافرتی برای ۱۳ مقام طالبان که اکنون حاکم بر افغانستان است، این معافیت‌ها در نیمه شب جمعه منقضی شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری رویترز در این باره نوشت که دیپلمات‌های سازمان ملل گفته‌اند که روسیه و چین خواستار آن بودند که به همه این ۱۳ نفر اجازه سفر داده شود در حالی که آمریکا و کشورهای غربی می‌خواستند این تعداد در اعتراض به برچیده شدن حقوق زنان از سوی طالبان و شکست آنها در تشکیل دولت فراگیر بر خلاف آنچه که وعده داده بودند، کاهش یابد.

دیپلمات‌های شورای امنیت که نامشان را فاش نکردند، گفتند که روسیه و چین عصر روز جمعه برای بررسی جدیدترین پیشنهاد آمریکا زمان بیشتری درخواست کردند.

به این ترتیب تمام این ۱۳ مقام طالبان تا بعدازظهر روز دوشنبه یعنی تا زمانی که روسیه و چین باید به پیشنهاد آمریکا پاسخ دهند، مشمول تحریم مسافرتی هستند.

ده‌ها تن از اعضای گروه طالبان سال‌ها نامشان در فهرست سیاه تحریم‌های سازمان ملل شامل ممنوعیت مسافرت، مسدود کردن دارایی‌ها و تحریم تسلیحاتی قرار داشته‌ است. با این حال برخی از مقامات طالبان معافیت مسافرتی دریافت کردند تا بتوانند برای شرکت در مذاکرات با هدف بازیابی صلح و ثبات به افغانستان سفر کنند.

ماه ژوئن، کمیته نظارت بر تحریم‌ها علیه طالبان در شورای امنیت سازمان ملل، دو مقام طالبان را در واکنش به سرکوب زنان شامل عبدالباقی حقانی، وزیر تحصیلات عالی طالبان و سعید احمد شهیدخیل، معاون وزارت معارف/آموزش و پرورش طالبان مشمول تحریم مسافرتی کرد.

دیپلمات‌های وابسته به شورای امنیت سازمان ملل گفتند آمریکا روز پنجشنبه در آستانه سر رسیدن موعد انقضای معافیت‌ از تحریم مسافرتی برای ۱۳ مقام باقی‌مانده طالبان پیشنهاد کرد که ممنوعیت مسافرتی برای هفت نفر از آنها مجدداً اعمال شود و این معافیت تنها برای شش نفر دیگر باقی بماند مشروط به اینکه سفر آنها فقط به قطر، محل برگزاری مذاکرات نماینگدان آمریکا و طالبان محدود شود.

از سوی دیگر این دیپلمات‌ها گفتند که روسیه و چین طرحی موازی برای پیشنهاد آمریکا ارائه کردند که به تمامی این ۱۳ مقام طالبان به مدت ۹۰ روز معافیت از تحریم مسافرتی داده شود، مشروط به اینکه فقط به روسیه، چین، قطر و "کشورهای منطقه‌ای" بروند.

به گفته این دیپلمات‌ها، روسیه و چین با پیشنهاد آمریکا مخالفت کردند و در مقابل انگلیس، فرانسه و ایرلند هم پیشنهاد روسیه و چین را نپذیرفتند، در حالی که اصرار داشتند این معافیت نباید برای کل این ۱۳ مقام طالبان به دلیل عدم پیشرفت آنها در تحقق آن در اجرای تعهداتشان در قبال زنان، تشکیل دولت فراگیر و مسائل دیگر ادامه یابد.

دیپلمات‌ها گفتند که بعدازظهر جمعه، آمریکا پیشنهاد خود را به این صورت اصلاح کرد که سفر برای هفت تن از این مقامات طالبان ممنوع باشد و معافیت از تحریم مسافرتی برای شش تن دیگر آن گروه به مدت ۹۰ روز بدون محدودیت جغرافیایی حفظ شود.

این پیشنهادی است که روسیه و چین اکنون در حال بررسی آن هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->