نشست مردمی مسعود پزشکیان آغاز شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) حمله جنگنده‌های آمریکایی- انگلیسی به خاک یمن (۱۶ تیر ۱۴۰۳) رئیس جمهور منتخب با آرمان‌های امام راحل تجدید میثاق کرد + فیلم علی اکبر ولایتی انتخاب پزشکیان به ریاست جمهوری را تبریک گفت + متن پیام آیت‌الله علم‌الهدی: شرط هیئتی‌بودن، نوکربودن و نوکرماندن است | شهید رئیسی، مصداق خادم بااخلاص اباعبدالله(ع) بود پیام تبریک سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی به رئیس‌جمهور منتخب پیام تبریک مصطفی پورمحمدی به مسعود پزشکیان پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ پیام تبریک سعید جلیلی به مسعود پزشکیان پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ پیام تبریک رئیس قوه‌قضائیه به مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب مردم تبریک نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهوری منتخب ایران (۱۶ تیر ۱۴۰۳) قالیباف خطاب به پزشکیان: مجلس، خود را کنار دولت چهاردهم می‌داند سرلشکر سلامی در پیامی به مسعود پزشکیان: سپاه آماده تقویت تعامل و همکاری با دولت است میزان مشارکت مردم مشهد در دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد + جزئیات (۱۶ تیرماه ۱۴۰۳) درد مردم را چاره کنید آقای رئیس جمهور! تبریک مخبر به رئیس جمهور منتخب: امیدوارم با پایان رقابت‌‏های انتخاباتی فصل جدیدی از تعامل و همدلی آغاز شود تبریک دیپلماتیک سران عربستان سعودی به مسعود پزشکیان پوتین در پیامی، انتخاب مسعود پزشکیان را به عنوان رئیس‌جمهور ایران به او تبریک گفت پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم: رفتار‌های رقابتی دوران انتخابات به هنجار‌های رفاقتی تبدیل شود
سرخط خبرها

عدم توافق اعضای شورای امنیت برای رفع تحریم مسافرتی طالبان

  • کد خبر: ۱۲۱۹۲۲
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۹
عدم توافق اعضای شورای امنیت برای رفع تحریم مسافرتی طالبان
به دنبال عدم توافق اعضای شورای امنیت سازمان ملل بر سر تمدید معافیت از تحریم مسافرتی برای ۱۳ مقام طالبان که اکنون حاکم بر افغانستان است، این معافیت‌ها در نیمه شب جمعه منقضی شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری رویترز در این باره نوشت که دیپلمات‌های سازمان ملل گفته‌اند که روسیه و چین خواستار آن بودند که به همه این ۱۳ نفر اجازه سفر داده شود در حالی که آمریکا و کشورهای غربی می‌خواستند این تعداد در اعتراض به برچیده شدن حقوق زنان از سوی طالبان و شکست آنها در تشکیل دولت فراگیر بر خلاف آنچه که وعده داده بودند، کاهش یابد.

دیپلمات‌های شورای امنیت که نامشان را فاش نکردند، گفتند که روسیه و چین عصر روز جمعه برای بررسی جدیدترین پیشنهاد آمریکا زمان بیشتری درخواست کردند.

به این ترتیب تمام این ۱۳ مقام طالبان تا بعدازظهر روز دوشنبه یعنی تا زمانی که روسیه و چین باید به پیشنهاد آمریکا پاسخ دهند، مشمول تحریم مسافرتی هستند.

ده‌ها تن از اعضای گروه طالبان سال‌ها نامشان در فهرست سیاه تحریم‌های سازمان ملل شامل ممنوعیت مسافرت، مسدود کردن دارایی‌ها و تحریم تسلیحاتی قرار داشته‌ است. با این حال برخی از مقامات طالبان معافیت مسافرتی دریافت کردند تا بتوانند برای شرکت در مذاکرات با هدف بازیابی صلح و ثبات به افغانستان سفر کنند.

ماه ژوئن، کمیته نظارت بر تحریم‌ها علیه طالبان در شورای امنیت سازمان ملل، دو مقام طالبان را در واکنش به سرکوب زنان شامل عبدالباقی حقانی، وزیر تحصیلات عالی طالبان و سعید احمد شهیدخیل، معاون وزارت معارف/آموزش و پرورش طالبان مشمول تحریم مسافرتی کرد.

دیپلمات‌های وابسته به شورای امنیت سازمان ملل گفتند آمریکا روز پنجشنبه در آستانه سر رسیدن موعد انقضای معافیت‌ از تحریم مسافرتی برای ۱۳ مقام باقی‌مانده طالبان پیشنهاد کرد که ممنوعیت مسافرتی برای هفت نفر از آنها مجدداً اعمال شود و این معافیت تنها برای شش نفر دیگر باقی بماند مشروط به اینکه سفر آنها فقط به قطر، محل برگزاری مذاکرات نماینگدان آمریکا و طالبان محدود شود.

از سوی دیگر این دیپلمات‌ها گفتند که روسیه و چین طرحی موازی برای پیشنهاد آمریکا ارائه کردند که به تمامی این ۱۳ مقام طالبان به مدت ۹۰ روز معافیت از تحریم مسافرتی داده شود، مشروط به اینکه فقط به روسیه، چین، قطر و "کشورهای منطقه‌ای" بروند.

به گفته این دیپلمات‌ها، روسیه و چین با پیشنهاد آمریکا مخالفت کردند و در مقابل انگلیس، فرانسه و ایرلند هم پیشنهاد روسیه و چین را نپذیرفتند، در حالی که اصرار داشتند این معافیت نباید برای کل این ۱۳ مقام طالبان به دلیل عدم پیشرفت آنها در تحقق آن در اجرای تعهداتشان در قبال زنان، تشکیل دولت فراگیر و مسائل دیگر ادامه یابد.

دیپلمات‌ها گفتند که بعدازظهر جمعه، آمریکا پیشنهاد خود را به این صورت اصلاح کرد که سفر برای هفت تن از این مقامات طالبان ممنوع باشد و معافیت از تحریم مسافرتی برای شش تن دیگر آن گروه به مدت ۹۰ روز بدون محدودیت جغرافیایی حفظ شود.

این پیشنهادی است که روسیه و چین اکنون در حال بررسی آن هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->