۱۴ نفر به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی در بورس محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد
سرخط خبرها

دبیر انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان رضوی: در طرح «نهضت ملی مسکن»، کیفیت در ساخت‌وساز فدای کمیت نشود

  • کد خبر: ۱۲۲۴۹۶
  • ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۱
دبیر انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان رضوی: در طرح «نهضت ملی مسکن»، کیفیت در ساخت‌وساز فدای کمیت نشود
نعمت‌الله ظریف گفت: متراژ ساخت‌وسازی را که در طرح نهضت ملی مسکن در استان در نظر گرفتند، عدد کمی نیست. قبل از ساخت، طرح‌های مطالعاتی منطقه باید در ساخت‌وساز در نظر گرفته شوند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی در جلسه قرارگاه اجرایی نهضت ملی مسکن که در اردیبهشت‌ماه در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، به صورت ویدئو کنفرانس بر اجرای طرح نهضت ملی مسکن که یکی از موضوعات مهم دولت سیزدهم است، تأکید کرد که در اجرای آن، تعیین تکلیف زمین‌ها برای اجرای طرح حائز اهمیت است. همچنین تأکید و مقرر شد که مدیران کل راه و شهرسازی به تسریع در تعیین تکلیف اراضی موردنیاز این طرح اهتمام ورزند.


استاندار خراسان رضوی هم در این جلسه با اشاره به تأکید دولت در اجرای هرچه سریع‌تر طرح نهضت ملی مسکن و خانه‌دارکردن مردم گفت: به اداره راه و شهرسازی استان سه ماه زمان می‌دهیم تا ضمن پایان مرحله تأمین زمین، وارد گام اجرایی طرح شود. همچنین یک‌ماه به دستگاه‌های اجرایی و اداره کل راه و شهرسازی استان مهلت می‌دهیم تا به تعیین تکلیف قرارداد و تفاهم‌نامه‌ها با دستگاه‌های متقاضی مشارکت در طرح نهضت ملی مسکن اقدام کنند.


امروز یکم شهریورماه، نعمت‌الله ظریف، دبیر انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان رضوی، در گفتگو با شهرآرانیوز درباره اجرای این طرح تا این لحظه، گفت: بر اساس قراردادی که با انبوه‌سازان استان برای ساخت مسکن صورت گرفت، قیمت دستوری متری ۴ میلیون‌و ۵۰۰ هزار تومان مشخص شد. انجمن هم دیدگاه و اشکالات قرارداد را به اداره راه و شهرسازی استان اعلام کرد. درنهایت برخی انبوه‌سازان ما با همین قیمت کار را پذیرفتند. انجمن انبوه‌سازان باتوجه‌به هزینه‌های ساخت، قیمت ۶ میلیون‌و ۲۰۰ هزار تومان را برای هر مترمربع ساختمان در شش سقف در نظر گرفته است و برای ساختمان‌های بیشتر از ۱۰ سقف ۸ تا ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که منتظر موافقت بخش دولتی هستیم.


وی تصریح کرد: تعدادی از انبوه‌سازان در شهرک مهرگان و قرقی و شهر جدید گلبهار با همین نرخ ۴ میلیون‌و ۵۰۰ هزار تومان با شاخص سه ماه نخست سال ۱۴۰۰ قرار بستند. به‌تازگی استانداری و راه و شهرسازی زمین ۲۵۰ هکتاری را در منطقه سیدی و خلج مشهد در نظر گرفتند. باتوجه‌به جلساتی که با راه و شهرسازی داشتیم، قیمت ساخت پروژه ۵۰ هزارواحدی را اعلام کردیم، به‌شکلی که کف قیمت ۶ میلیون‌و ۲۰۰ هزار تومان را برای تابستان ۱۴۰۱ برآورد کردیم که منتظر موافقت متولیان دولتی هستیم. پیمانکار آماده‌سازی این ۲۵۰ هکتار نیز بنیاد مسکن است، ولی هنوز عقد قراردادی برای آن منطقه صورت نگرفته است.


وی با بیان اینکه شرکت‌های انبوه‌ساز آماده همکاری برای ساخت‌وساز‌ها هستند، گفت: در ابتدای طرح دولت سیزدهم از کمک برای تأمین مصالح ساختمانی ازجمله آهن و میل‌گرد برای انبوه‌سازان صحبت شد، اما تا الان هیچ اعتباری دراین‌زمینه اختصاص نیافته است. انبوه‌ساز هم برای ساخت‌وساز باید مصالحش را از بازار آزاد تهیه کند.


ظریف گفت: باتوجه‌به ظرفیت زیاد تولید مصالح در استان، نگرانی برای تأمین مصالح نداریم، اما در صورت افزایش تقاضا، افزایش قیمت مصالح را خواهیم داشت. درنهایت به‌نظر نمی‌رسد کمبودی در استان پیش بیاید.
دبیر انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان رضوی در ادامه گفت: توصیه‌ای که انجمن انبوه‌سازان داشت، این بود که برای متراژ زیاد که در طرح نهضت ملی در نظر گفته می‌شود، حتما قبل از ساخت‌وساز باید مطالعات ساخت‌وسازی در نظر گرفته شود. متأسفانه در امر ساخت‌وساز‌های دولتی ابتدا مطالعات و جانمایی و امکانات در نظر گرفته نمی‌شود و بیشتر کمیت و سرعت‌عمل ساخت مدنظر است که نمونه‌اش ساخت‌وساز‌هایی است که در دولت‌های قبلی انجام شده است


وی تأکید کرد: زمین ۲۵۰ هکتاری که در طرح نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شده است، هموار نیست. در نتیجه می‌طلبد ابتدا مطالعات نقشه‌برداری، ژئوفیزیکی منطقه، ترافیک، دسترسی و آب‌های زیرزمینی انجام شود و بعد اجازه ساخت‌وساز بدهند. متراژ ساخت‌وسازی که در طرح نهضت ملی مسکن در نظر گرفتند، عدد کمی نیست و خودش جمعیتی به‌اندازه یک شهر را در سال‌های آینده دربرمی‌گیرد. بنابراین، حتما باید قبل از ساخت، مطالعات جمعیتی در آن منطقه از لحاظ دسترسی به امکانات و منابع در نظر گرفته شود.


ظریف یادآور شد: شهر جدید بینالود نمونه بازر اقدام غیرکارشناسانه در دوازده سال پیش بود که در آن زمان حدود ۴ هزار واحد بدون درنظرگرفتن تمرکز امکانات در آن منطقه، ساخت‌وساز را انجام دادند که اکنون بخشی از این واحد‌ها خالی از سکنه هستند و آن منطقه در معرض باد‌های شدید منطقه دیزباد قرار دارد. اما چون آنجا شهرک صنعتی بود، ساخت‌وساز صورت گرفت و سایر مسائل در آن منطقه در نظر گرفته نشد. حتی ۵۰ درصد آن واحد‌ها کامل هم نشد، چون سازنده‌ها سهم بانک را هزینه کردند و از بخش دیگر آن که سهم بهره‌بردار و مردم بود، استقبال نشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->