سعید روستایی و پیمان معادی در فهرست رای دهندگان اسکار هشدار وزیر فرهنگ درباره صداهای تفرقه‌افکنِ پس از جنگ چرا آهنگ «بوم، بوم، تل‌آویو»؛ در پاسخ حملات موشکی ایران به اسرائیل جهانی شد؟ + ویدئو نقدی بر وضعیت کنونی شعر آئینی | احساسات و گریه در شعر سوگ‌محور باید همراه محبت ولایت و شعور باشد برگزاری نشست انتقال تجربه با حضور عادل تبریزی در سینما هویزه مشهد شعر افشین علا خطاب به رژیم صهیونی | عاقبت بیت‌المقدس را رها خواهیم کرد فریبرز عرب‌نیا: ترجیح می‌دهم در کنار مردم کشور عزیزم باشم + فیلم سریال محرمی «جایی برای همه» روی آنتن شبکه دو + زمان پخش آمار فروش سینماها در روزهای جنگ بین اسرائیل و ایران اکران سیار فیلم‌های کودکانه در مشهد کارگردان فیلم بعدی «جیمز باند» مشخص شد «کاتیا فولمر» ایران‌شناس آلمانی درگذشت فصل پایانی سریال «اسکویید گیم» در راه است تکرار سریال «مختارنامه» از شبکه آی‌فیلم (محرم ۱۴۰۴) + زمان پخش قدردانی سخنگوی پلیس از اصحاب قلم در دوران جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران | عزیزان رسانه، گل کاشتید، دستانتان را می‌بوسم برنامه‌های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد برای جبران خسارات گروه‌های موسیقی و نمایشی اجرای باشکوه ارکستر سمفونیک تهران در میدان آزادی حسام خلیل‌نژاد، بازیگر سینما و تلویزیون: اگر امروز هنری هست، میراث شهیدان است فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۵ و ۶ تیر ۱۴۰۴) + شبکه و زمان پخش
سرخط خبرها

پیکر «سایه» در سرزمین مادری آرام گرفت + تصاویر

  • کد خبر: ۱۲۲۹۲۷
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۶
  • ۱
پیکر «سایه» در سرزمین مادری آرام گرفت  + تصاویر
پیکر شاعر فقید «امیر هوشنگ ابتهاج» با حضور جمعی از مسئولان، مردم و اهالی فرهنگ و هنر در شهر رشت تشییع و پس از برگزار این آیین، در پارک محتشم رشت به خاک سپرده شد.

مراسم خاکسپاری پیکر شاعر فقید "امیر هوشنگ ابتهاج" صبح امروز با حضور جمعی از مسئولان، مردم و اهالی فرهنگ و هنر در پارک محتشم رشت برگزار و سپس در سرزمین مادری و جایگاه ابدی‌اش آرام گرفت.

یکی از فرزندان این شاعر فقید در مراسم خاکسپاری پدر خود در رشت ضمن قدردانی از استقبال و حضور مردم در این مراسم اظهار داشت: با هماهنگی‌های انجام شده موفق شدیم پدرم را به این سرزمین بازگردانیم و خوشحالیم که این اتفاق افتاد از همه کسانی‌که در این راه با ما همراه شدند و همراهی کردند تشکر می‌کنم.

یلدا ابتهاج با بیان اینکه امروز اینجا ایستاده‌ایم و پیکر شریف پدرم را به این خاک به امانت می‌سپاریم ابراز داشت: پدرم حرف‌هایش را با زبان و اشعارش به ما منتقل کرده است و امیدواریم خانواده‌اش و مردم این پیام‌ها را با گوش جان بشنویم.

وی گفت: پدرم می‌گفت "کسی‌که با صداقت و صمیمیت با مردم صحبت می‌کند مردم قدرش را می‌دانند و پاسخش را خواهند داد" و امروز خانواده "سایه" را به‌وطن بازگرداند و این آرزوی سایه بود و این امانت را ما به شما می‌سپاریم.

جلالی نماینده سابق ایران در سازمان ملل هم در این مراسم در سخنانی گفت: زمانی که امیرهوشنگ ابتهاج در بستر بیماری بود در قالب شعری در لفافه از وی پرسیدیم که آرامگاهش کجا باشد که او هم با عشقی که به زادگاهش می‌ورزید گفت: می‌خواهم پس از مرگم در شهر خودم رشت آرام بگیرم.

وی گفت: این باغی که امروز سایه در آن آرام می‌گیرد به یاد می‌آورد که چگونه یک هسته پس از شکافته شدن باغ‌ها را می‌سازد، چون این شهر دانه‌ای را ایجاد کرد که پس از شکافتنش باغ‌ها را ایجادکرد «ای که نهان نشسته‌ای باغ درون هسته ای» و این باغ محتشم رشت نماد باغ‌های فرهنگی ایران و گیلان است.

ناصر وحدتی یکی از خوانندگان گیلانی هم در مراسم تشییع پیکر مرحوم امیرهوشنگ ابتهاج گفت: شهر رشت شهر فرهیختگان است که با حضور این شاعر نامی مردم این شهر باید به خود ببالد.

هوشنگ ابتهاج سال ۱۳۰۶ در رشت متولد شد و نخستین کتابش با عنوان «نخستین نغمه‌ها» منتشر شد و او سرودن غزل را در کنار سرودن شعر در قالب‌های دیگر سنتی تجربه کرد.

همچنین نمونه‌‎هایی از شعر نو در بین آثار این شاعر فقید به چشم می‌خورد و شعر تصنیف مشهور «سپیده» که با عنوان «ایران‌ای سرای امید» شناخته می‌شود از سروده‌های ابتهاج است.

مردم عموماً او را با آثاری همچون «ارغوان»، «ایران‌ای سرای امید» و «تو‌ای پری کجایی» می‌شناسند و او بامداد ۱۹ مردادماه پس از سپری کردن یک دوره بیماری کلیوی در آلمان دار فانی را وداع گفت.

پیکر این شاعر فقید چهارشنبه دوم شهریور ماه برای راهی شدن به خانه ابدی‌اش در رشت از آلمان به ایران منتقل شد و تشییع پیکر وی نیز روز گذشته از مقابل تالار وحدت تهران برگزار شد و نماز میت نیز در همان‌جا بر پیکر این هنرمند برجسته گیلانی اقامه شد.

پیکر «سایه» در سرزمین مادری آرام گرفت  + تصاویر

پیکر «سایه» در سرزمین مادری آرام گرفت  + تصاویر

پیکر «سایه» در سرزمین مادری آرام گرفت  + تصاویر

پیکر «سایه» در سرزمین مادری آرام گرفت  + تصاویر

پیکر «سایه» در سرزمین مادری آرام گرفت  + تصاویر

پیکر «سایه» در سرزمین مادری آرام گرفت  + تصاویر

پیکر «سایه» در سرزمین مادری آرام گرفت  + تصاویر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
0
0
دیدی آخر گور بهرام گور راگرفت
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->