وزیر کشور: قصور در انفجار بندر شهید رجایی محرز شد | برخی مقصران احضار شدند پزشکیان در دیدار با الهام علی اف: اجازه نخواهیم داد عده‌ای ارتباطات ما را بر هم بزنند خط‌ونشان‌های تازه پاکستان: موشک‌های هسته‌ای ما هند را نشانه گرفته‌اند کشف ردپای فرعون در اردن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستور ویژه اژه‌ای به دادستان کل کشور برای شناسایی و برخورد قانونی با مقصران احتمالی حادثه بندر شهید رجایی آمار جدید شهدا و مجروحان جنگ غزه اعلام شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) جوزف عون: تصمیم انحصار سلاح در دست دولت لبنان گرفته شده است جزئیات سفر یک‌روزه پزشکیان به جمهوری آذربایجان تخریب مقبره حافظ اسد، پدر بشار اسد، توسط افراد ناشناس + ویدئو سفر رئیس جمهور به کشور آذربایجان، فرصتی برای کلید زدن کریدور شمال-جنوب پزشکیان در باکو: قره‌باغ قسمت جدانشدنی از خاک آذربایجان است تدوین قانون ویژه معادن زغال سنگ در دستورکار مجلس | هوش مصنوعی به کمک تنقیح قوانین می‌آید نتانیاهو: صلح و ثبات جهان عرب در گرو به‌رسمیت‌شناختن ماست! احراز قصور در حادثه انفجار بندر شهید رجایی ۶ کشته بر اثر انفجار در پاکستان (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرچم ایران در سفارتخانه‌های کشورمان در اروپا به حالت نیمه‌برافراشته درآمد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقبال رسمی رئیس جمهوری آذربایجان از پزشکیان + ویدئو (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تنش در روابط دهلی و اسلام‌آباد، قیمت خشکبار افغانستان را در هند ۲۰ درصد گران کرد پکن، هند و پاکستان را دعوت به خویشتن‌داری کرد خرید چیزبرگر و هات‌داگ با وام در آمریکا! خضریان: تاکنون سندی مبنی بر دخالت عوامل خارجی در «حادثه انفجار» ارائه نشده است | برخی اطلاعیه‌ها نمک پاشیدن بر زخم مردم مظلوم است شهادت ۱۸ هزار کودک در جنگ غزه پاسخ صریح رئیس مرکز اطلاعات مالی به مخالفان عادی‌سازی پرونده ایران با FATF | با پذیرش کنوانسیون‌های پالرمو و CFT، از لیست سیاه FATF خارج نمی‌شویم پزشکیان وارد باکو شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان از سفر پزشکیان به باکو تأکید عارف بر افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان | تولموشویچ: به صورت جدی پیگیری لغو روادید بین دو کشور هستیم بقایی: تاریخ دور چهارم مذاکرات، شنبه ۱۳ اردیبهشت خواهد بود | پزشکیان به چین سفر می‌کند ۶۵ شهید و مفقود در حمله آمریکا به یمن طی چند روز اخیر
سرخط خبرها

رئیس جمهور سابق قرقیزستان نماینده جدید سازمان ملل در افغانستان

  • کد خبر: ۱۲۳۹۷۲
  • ۱۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۰
رئیس جمهور سابق قرقیزستان نماینده جدید سازمان ملل در افغانستان
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، رزا اوتونبایوا، رئیس جمهور سابق قرقیزستان را به عنوان نماینده جدید سازمان ملل در افغانستان منصوب کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رزا اوتونبایوا در آوریل ۲۰۱۰ پس از یک قیام خونین که رئیس جمهور قوربان بیگ باقی‌یف را مجبور به تبعید کرد، رئیس جمهور موقت کشورش شد. او سال بعد پس از سازماندهی انتخابات جدید قدرت را تحویل داد.

او جانشین "دبورا لیون" کانادایی شده و ماموریت سازمان ملل در این کشور را که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در یک سال پیش به شدت کاهش یافته است، به عهده خواهد داشت.

گوترش گفت که اوتونبایوا بیش از ۳۵ سال تجربه حرفه‌ای در رهبری، دیپلماسی، مشارکت مدنی و همکاری بین‌المللی دارد.

او در سال‌های ۲۰۱۰-۲۰۱۱ به عنوان رئیس‌جمهور، سه بار به عنوان وزیر امور خارجه، در پارلمان و معاون نخست‌وزیر خدمت کرد. او همچنین سفیر قرقیزستان در ایالات متحده و بریتانیا بود. در حال حاضر، اوتونبایوا یکی از اعضای هیئت مشورتی سطح عالی گوترش در مورد میانجیگری و رئیس بنیاد ابتکار رزا اوتونبایوا در قرقیزستان است.

مارتین گریفیتث، رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، به شورای امنیت هشدار داد که افغانستان با فقر شدید مواجه است و ۶ میلیون نفر از کمبود شدید مواد غذایی ناشی از بحران های انسانی، اقتصادی، آب و هوایی و مالی رنج می برند. گریفیث گفت که درگیری، فقر، شوک‌های آب و هوایی و ناامنی غذایی "از مدت ها قبل یک واقعیت غم انگیز" در افغانستان بوده است. او گفت که آنچه وضعیت کنونی را "بسیار بحرانی" می کند، توقف کمک های توسعه ای در مقیاس بزرگ از زمان تسلط طالبان در یک سال پیش است.

گریفیث گفت که بیش از نیمی از جمعیت افغانستان - حدود ۲۴ میلیون نفر - به کمک نیاز دارند و نزدیک به ۱۹ میلیون نفر با سطوح شدید ناامنی غذایی روبرو هستند. او گفت که "ما نگران هستیم" این ارقام به زودی بدتر شوند زیرا آب و هوای زمستانی باعث افزایش سرسام آور قیمت سوخت و مواد غذایی شده است.

اقتصاد افغانستان پس از خروج نیروهای ایالات متحده و متحدانش در اوت ۲۰۲۱ و عقب نشینی آژانس های کمک رسان خارجی به دلیل امتناع طالبان از رفتن دختران به مدرسه و سایر موارد نقض حقوق بشر، دچار بحران شده است. منابع مالی افغانستان در خارج از کشور مسدود شده است، اگرچه جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، فرمانی را امضا کرده است که در آن از بانک ها خواسته شده است تا ۳.۵ میلیارد دلار از این مبلغ را به صندوق امانی برای توزیع از طریق گروه های بشردوستانه برای کمک رسانی و نیازهای اساسی افغانستان، ارائه کنند. سازمان ملل همچنین به دنبال کمک های میلیاردی از کشورهای کمک کننده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->