صحبت‌های مهم رئیس جمهور درباره سهمیه بندی بنزین | نباید به دهک‌های ۸ تا ۱۰ یارانه بنزین بدهیم (۱۹ مردادماه ۱۴۰۴) فرمانده ارتش پاکستان برای دومین بار در دو ماه گذشته به آمریکا رفت ادامه هشدار برنامه جهانی غذا درباره قحطی در غزه شهادت ۶۱ فلسطینی دیگر در غزه | شمار شهدا به ۶۱ هزار و ۴۳۰ نفر رسید (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) آیت‌الله علم‌الهدی: ظلم به کارگران و سوء استفاده از منابع معدنی قابل قبول نیست | تقویت آموزش‌های مهارتی برای رفع کمبود نیروی کار ماهر در مشهد زنگزور، کنسرسیوم جدید آمریکا برای مهار ایران، روسیه و چین راهپیمایی حمایت از مردم مظلوم غزه در استانبول شهادت یک جنین در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به غزه بن‌گویر خواستار سرنگونی تشکیلات خودگردان فلسطین شد اعلام حمایت اپوزیسیون اسرائیل از تصمیم معترضان برای مختل کردن اقتصاد رژیم صهیونیستی طوفان‌های شدید در «نبراسکا»‌ی آمریکا قربانی گرفت گاردین خبر داد: نشت آب رادیواکتیو از پایگاه بمب هسته‌ای بریتانیا به دریا پژمان‌فر: خانواده‌ها شهریه اجباری مدارس دولتی عادی را به کمیسیون اصل ۹۰ گزارش دهند دستگیری حدود ۵۰۰ نفر در جریان اعتراضات حامیان فلسطین در لندن نماینده مشهد در مجلس: حدود ۳۰ میلیون نفر در کشور درگیر بازی‌های رایانه‌ای هستند | نقش بازی در تأثیرگذاری از سینما بیشتر و پررنگ‌تر است اربعین؛ فرصتی مهم برای انتقال پیام ایستادگی در برابر محور غربی_عبری است اتحاد ۳ شیخ بارز دروزی علیه نیرو‌های الجولانی در السویداء قالیباف: جنگ شناختی و رسانه‌ای مؤثرتر از جنگ سخت و نظامی است السودانی: وجود سلاح خارج از کنترل دولت هیچ توجیهی ندارد سید حسن خمینی: استاد فرشچیان تلفیق ایرانیت و اسلامیت را در زیباترین شکل هنر جلوه‌گر ساخت رئیس جمهور فرانسه باید قبر خود را آماده کند؟ | آغاز تحقیقات درباره تهدید به مرگ ماکرون توسط خاخام صهیونیست واکنش وزارت خارجه ایران به طرح اسرائیل برای اشغال کامل نوار غزه واکنش اردوغان به طرح اسرائیل برای کنترل نظامی غزه تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص ۲۳ شهید و ۱۲۴ زخمی بر اثر پرتاب بسته‌های کمکی بر مردم غزه مسکن؛ مهم‌ترین چالش خانواده‌های دارای فرزند چند قلو است انتصاب فرمانده جدید تروریست‌های سنتکام
سرخط خبرها

یک سفر معمولی

  • کد خبر: ۱۲۴۷۴
  • ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۵
یک سفر معمولی
حدود ۶ ماه پیش که نخست‌وزیر ژاپن به ایران سفر کرد، برخی امیدواری‌ها ایجاد شد که این سفر بتواند گشایشی در روابط متشنج ایران و ایالات متحده ایجاد کند؛ به‌ویژه آنکه مدتی پیش از آن، ترامپ به ژاپن سفر کرده بود؛ ولی خیلی زود معلوم شد که آن سفر نیز نتوانست از سردی روابط ایران و آمریکا بکاهد. برخی معتقد بودند ترامپ به علت سیاست‌های ضداروپایی‌اش، دوست ندارد که اروپا واسطه مسئله بهبود روابط ۲ کشور باشد و به همین دلیل ژاپن را ترجیح داده است؛ ولی زمان زیادی نگذشت که مکرون پرچم‌دار این واسطه‌گری شد و طرحی چهارماده‌ای را تهیه کرد که احتمال می‌رفت در زمان مجمع عمومی سازمان ملل به اجرا درآید. این طرح به تأیید هردو طرف ماجرا رسیده بود؛ تنها مشکل آن هم بی‌اعتمادی دوطرف به یکدیگر بود که طرف ایرانی خواهان اعلام مفاد آن و لغو تحریم‌های توافق‌شده، پیش از این دیدار بود و طرف آمریکایی این را نمی‌پذیرفت. این طرح همچنان در دستورکار است، ولی از آن زمان تاکنون ۲ اتفاق مهم رخ داده است که تا حدودی و به‌طور موقت آن را از دستورکار خارج کرده است. اتفاق اول، حوادث آبان‌ماه ایران است که موجب گردید کشور‌های دیگر نگاهی محتاطانه‌تر برای حل مشکلات با ایران پیدا کنند. این امر نشان داد که گفت‌وگوی موفق با جهان خارج تابع قدرت همه‌جانبه و بیش از هرچیز قدرت مردمی و ثبات سیاسی است. هنگامی که از این نظر دچار مشکل شویم، دیگران از گفت‌وگوی مبتنی بر اصل «برابری حقوق» پرهیز می‌کنند.
اتفاق دوم، اما در آمریکا رخ داده و آن هم تصویب استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان آمریکاست که پیرو آن ترامپ باید در مجلس سنا حاضر شود و در مقابل ۲ اتهام واردشده از خود دفاع کند. گفته می‌شود که او رأی لازم برای نجات از استیضاح را به دست می‌آورد؛ با این حال این اتفاق موجب شده تا دست‌کم به‌طور موقت مسئله ایران از دستورکار او خارج شود. از این رو انتظار نمی‌رود که سفر اخیر حسن روحانی به ژاپن به‌جز آثار دیپلماتیک عادی واجد دستاورد از پیش برنامه‌ریزی‌شده‌ای باشد. این دستاورد‌ها محصول سفر نیستند، بلکه محصول مقدمات و جلسات پیش از سفر هستند که در این مورد خاص گزارشی از مذاکرات مقدماتی وجود ندارد؛ ضمن اینکه ژاپن در مقایسه با اروپا و فرانسه در موقعیت ضعیف‌تری برای میانجیگری میان ایران و ایالات متحده است؛ بنابراین سفر به این کشور را باید یک سفر معمولی دانست و نه بیشتر و نباید روی آن حساب ویژه‌ای باز کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->