معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان
سرخط خبرها

کاهش ۳۰ درصدی مصرف گوشت در سبد خانوار‌

  • کد خبر: ۱۲۵۰۷۳
  • ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱
کاهش ۳۰ درصدی مصرف گوشت در سبد خانوار‌
افزایش ۳۰ تا ۵۰ درصدی قیمت انواع گوشت در بازار مشهد، کاهش مصرف این محصول در سبد خانوار‌ها را به همراه داشته است.

محسن موسوی زاده | شهرآرانیوز؛ به گفته مجید جعفری، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان رضوی، طی یک سال اخیر، ۱۱۶هزارتن گوشت قرمز در استان تولید شده که در مقایسه با یک سال قبل از آن، ۳۸ درصد افزایش داشته است. با این حال روند رشد تورم در یک سال گذشته سبب شده است افزایش تولید گوشت چندان اثری بر بازار نگذارد، به طوری که براساس اعلام مرکز آمار ایران، قیمت گوشت گوسفندی ۳۳ درصد و گوشت گاو و گوساله ۴۹ درصد افزایش یافته است. افزایش قیمت گوشت سبب شده است میزان مصرف این ماده پروتئینی در مشهد ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش بیابد و در عمل خانواده‌ها غلات، حبوبات و سبزیجات را جایگزین آن کنند.

اکنون در بازار مشهد به صورت متوسط هر کیلو سردست گوسفندی ۱۹۶ هزار تومان، گردن گوسفندی ۱۸۵ هزار تومان، ماهیچه گوسفندی ۲۱۵ هزار تومان، ران گوسفندی ۱۹۵ هزار تومان، گوشت گوساله ۲۴۰ هزار تومان، گوشت چرخ کرده ۲۴۰ هزار تومان و قلوه گاه آبگوشتی ۱۱۵ هزار تومان عرضه می‌شود. دامداران، خشک سالی، گرانی نهاده‌های دامی و هزینه پرورش دام را عامل افزایش قیمت گوشت عنوان می‌کنند. برآورد‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که تورم نقطه به نقطه دامداری‌های صنعتی به رقم ۶۶ درصد رسیده و این رقم برای گاوداری‌های صنعتی ۹۷ درصد اعلام شده است.

بررسی سرانه مصرف گوشت قرمز نشان می‌دهد مصرف این محصول در یک دهه گذشته، کاهشی بوده و از ۱۲ کیلوگرم در سال ۱۳۹۱ به ۶ کیلوگرم در سال ۱۴۰۰ رسیده است. مسعود رسولی، دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی، نیز چندی پیش از کاهش مصرف سرانه گوشت ایرانیان نسبت به سال گذشته خبر داده و گفته بود: بر اساس مرکز آمار ایران، سرانه مصرف گوشت قرمز در سال ۴ کیلوگرم است، اما واقعیت این است که اکنون سرانه مصرف به ۳ کیلوگرم رسیده که نگران کننده است.

بازار گوشت مشهد در چندماه گذشته در رکود به سر برده و به گفته فروشندگان، تقاضا برای این کالا با حجم عرضه هم تراز نبوده است. اگرچه بخشی از این رکود و کاهش تقاضا، فصلی و ناشی از گرمای هوا ارزیابی می‌شود، به اعتقاد فروشندگان، قیمت زیاد گوشت و دیگر اقلام اساسی خانوار، از مهم‌ترین عوامل کاهش تقاضاست.

رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا، پرداخت کالا برگ را راهکاری برای افزایش مصرف گوشت عنوان می‌کند و می‌گوید: از اردیبهشت، میزان مصرف گوشت در استان و مشهد کاهش یافته است. اجرای طرح حمایت از افزایش مصرف مواد پروتئینی در سبد خانوار با کالابرگ علاوه بر جبران عقب افتادگی مصرف گوشت در دهک‌های پایین جامعه موجب افزایش سرانه مصرف می‌شود. مجید مهدوی می‌افزاید: اینکه گفته می‌شود تولید گوشت افزایش یافته، بیشتر ناشی از افزایش کشتار دام هاست؛ زیرا هزینه تولید افزایش یافته است و بخشی از دامدار‌ها قادر به نگهداری دام‌های خود نیستند.

وی با بیان اینکه حاشیه سود فعالیت در حوزه دامداری ۹ درصد است، می‌گوید: اکنون دام کارت به منظور حمایت از تولیدکنندگان با سود ۹ تا ۱۱ درصد در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌گیرد. انتظار می‌رود که برای کاهش هزینه‌های تولید، سود در نظر گرفته شده کاهش یابد. رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی با اشاره به اینکه خرید حمایتی دام از اقداماتی خوبی است که در استان در حال انجام است، می‌افزاید: با این حال برخی از دامداران با اینکه یک ماه از تحویل دام هایشان می‌گذرد، هنوز نتوانسته اند وجوه خود را دریافت کنند؛ انتظار می‌رود که روند پرداخت وجوه آن‌ها به منظور تأمین نقدینگی مورد نیاز تسریع شود.

کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی مصرف گوشت

مدیر نظارت و بازرسی محصولات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه مصرف گوشت در استان و مشهد از اردیبهشت تاکنون ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است، می‌گوید: کاهش تقاضا برای خرید گوشت سبب شده است قیمت گوشت قرمز در چند وقت اخیر افزایش چندانی نیابد. ناصر شعربافیان درباره راهکار‌های حمایت از اقشار کم درآمد بیان می‌کند: مقرر شده است کالابرگ الکترونیکی به خانوار‌های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی برای خرید گوشت قرمز، مرغ و لبنیات داده شود. البته این طرح در مرحله فراهم کردن زیرساخت‌های لازم است و به محض نهایی شدن جزئیات آن به اطلاع عموم خواهد رسید. وی درباره تنظیم بازار در هفته‌های آینده نیز می‌گوید: در صورت نیاز، گوشت منجمد به قیمت مصوب در استان و مشهد توزیع خواهد شد.

کاهش ۳۰ درصدی مصرف گوشت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->