طلای جهانی در مسیر کاهش قیمت (۶ تیر ۱۴۰۴) ذخایر ارزی و تجارت خارجی کشور مطلوب است | جنگ هیچ مشکلی برای تولید و تجارت کشور ایجاد نکرد افزایش ۰.۶ درصدی نرخ تورم سالانه در خرداد ماه ۱۴۰۴ بیمه مرکزی: سازوکار ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده به زودی اعلام می‌شود توضیح بانک سپه درباره برداشت مبالغ از حساب مشتریان تثبیت قیمت طلا از فردا (۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت قیمت سیب‌زمینی نصف شد (۵ تیر ۱۴۰۴) جابه‌جایی بیش از ۴.۶ میلیون مسافر توسط ناوگان حمل‌ونقل بین‌شهری در ۱۲ روز جنگ وزیر راه و شهرسازی: بازسازی مناطق خسارت‌دیده در جنگ در اولویت وزارت راه است قرائت کنتور مشترکان آب و فاضلاب از هفتم تیر به روال عادی بازمی‌گردد قیمت طلای جهانی اندکی بالا رفت (۵ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) | ملزومات سالاد چه قیمتی دارند؟
سرخط خبرها

گزارشی از مصائب دامداران در صف طولانی خرید حمایتی دام در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۱۲۳۰۰۸
  • ۰۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰
گزارشی از مصائب دامداران در صف طولانی خرید حمایتی دام در خراسان رضوی
طی سال جاری با هدف حمایت از دامداران و نیز تامین ذخیره گوشتی خراسان رضوی خرید حمایتی بره و گوساله نر در خراسان رضوی از ۲۵ تیر ماه آغاز شد اما شرایط خرید حمایتی سنگی در پیش پای دامداران شده است.

گروه اقتصاد | شهرآرانیوز؛ مدیرکل پشتیبانی امور دام خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرانیوز عنوان کرد: با هدف حمایت از دامداران، خرید حمایتی گوساله و بره نر از امسال در خراسان رضوی آغاز شده است و محدودیتی در زمینه خرید دام از دامداران وجود ندارد. روند پرداختی‌ها نیز نهایت تا ۲۵روز بعد از تحویل گوشت به سردخانه‌ها انجام می‌شود.

حجم مشخص‌شده برای خرید روزانه در این طرح ۵۰ رأس دام سنگین و ۵۰۰ رأس دام سبک مشخص شده است. اما به‌نظر می‌رسد باتوجه‌به وجود حدود بیش از ۸میلیون رأس دام سبک شامل گوسفند و بز، افزون بر ۳۷۲هزار رأس دام سنگین در خراسان رضوی، حجم زیاد تقاضا در زمینه فروش دام به‌دلیل خشک‌سالی‌ها و افزایش قیمت نهاده دامی، این سهمیه روزانه نیازمند بازنگری است. شرایط مشخص‌شده برای خرید از دامدار از جمله بسته‌بندی پنج تکه منجمد نیز این روند را برای دامدار سخت کرده است.

مجید مهدوی، رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی، دراین‌باره بیان می‎کند: اکنون مشکل بسته‌بندی و ظرفیت بسته‌بندی در زمینه طرح خرید حمایتی دام وجود دارد، اما وعده‌هایی برای بهبود این مسئله داده شده است. همچنین کارگاه و کشتارگاه تازه‌ای در این زمینه معرفی شده است تا بخشی از مشکلات حل شود.

وی ادامه ‌داد: یکی از مشکلات دیگر برای دامداران و فروش دام، دستورالعمل‌هایی است که برای خرید حمایتی دام در نظر گرفته شده است. برای مثال، بر اساس دستورالعمل‌ها، وزن دام زنده باید ۵۵کیلو باشد. در این زمینه نباید سخت‌گیری زیادی صورت گیرد و امید است شرایط آسان شود. بر اساس دستورالعمل، وزن دام زنده نیز باید بین ۴۰ تا ۵۵کیلوگرم و وزن لاشه بین ۱۷ تا ۲۲ کیلوگرم باشد. بعضی دامداران که توان نگهداری از دام را داشتند، وزن دامشان بیش از ۵۵کیلوست، اما اداره کل پشتیبانی امور دام خراسان رضوی مطرح کرده است که دام زنده بیش از ۵۵کیلو چربی دارد و کیفیت گوشتش ضعیف است. همچنین، برخی دامداران وزن دامشان کمتر از این میزان بوده است و دام با وزن کمِ ۵۵کیلو خریده نمی‌شود.

رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی تصریح کرد: پرداخت مطالبات دامدارن در خرید حمایتی تا یک ماه زمان می‌برد. مستندات به تهران فرستاده شده است تا اعتباراتی در این زمینه اختصاص دهند. مبلغ به حساب مباشر ریخته شده است و به دامدار پرداخت می‌شود.

خرید حمایتی ۸۵۰۰ رأس دام سبک و ۶۵۰ رأس دام سنگین در خراسان رضوی

همچنین سعادت علی‌نیا، مدیرکل پشتیبانی امور دام خراسان رضوی، درباره خرید حمایتی دام در خراسان رضوی تاکنون، بیان می‌کند: از ابتدای آغاز طرح تاکنون ۸۵۰۰ رأس دام سبک و ۶۵۰ رأس دام سنگین در استان خریده شده است. اکنون خرید حمایتی گوساله نر و بره نر از دامداران به‌صورت پنج تکه منجمد و بسته‌بندی‌شده با قیمت بره نر کیلویی ۲۱۰هزار تومان و گوشت گوساله نر کیلویی ۲۰۸هزار تومان در حال انجام است. همچنین، در راستای ساده‌سازی حمل و کشتار دام، سه مباشر از جمله اتحادیه صنعت دامپروی استان، اتحادیه دامداری عشایری استان و مجتمع گوشت صنعتی مشهد از طرف جهاد کشاورزی معرفی شده‌اند.

مدیرکل پشتیبانی امور دام خراسان رضوی خاطرنشان ‌کرد: دامداران برای تحویل دام با اخذ معرفی‌نامه از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها، دام را به مباشران تحویل می‌دهند و پس از تحویل گوشت، وجه دام را دریافت می‌کنند. به‌دلیل مشکل بسته‌بندی و کمبود واحد‌های بسته‌بندی، نهایت روزانه ۵۰ رأس دام سنگین و۵۰۰ رأس دام سبک از دامداران تحویل گرفته می‌شود که با راه‌اندازی دو کشتارگاه صنعتی فریمان و مشهد، ظرفیت دوبرابر خواهد شد.

علی‌نیا درباره مطالبات دامداران استان نیز بیان کرد: پرداخت این مطالبات به‌صورت نهایت یک‌ماه پس از تحویل کالا در سردخانه صورت می‌گیرد. به‌طورکلی خشک‌سالی و افزایش قیمت نهاده دامی موجب شده است هزینه نگهداری دام افزایش یابد و توان اقتصادی دامداران کاسته شود.

اجرای برخی طرح‌ها از جمله خرید حمایتی دام می‌تواند تا حدودی مشکلات تولیدکنندگان را حل کند، اما کمبود امکانات مانند واحد‌های بسته‌بندی موجب می‌شود رغبت دامداران کم شود. حتی این مسئله باعث می‌شود دامدار برای حفظ توان اقتصادی‌اش، دام را به‌صورت غیرقانونی ذبح کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->