نرخ تورم سه‌رقمی برخی مواد غذایی | صاعقه گرانی بر سفره مردم شورای عالی بورس تکلیف سود سهام عدالت متوفیان را روشن کرد پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| روزهای بهاری بازار سرمایه از راه می‌رسد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| تخلیه حباب ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) قیمت خودرو امروز (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مشخص شد چه اتفاقی باعث ریزش ۳۰ درصدی دلار می‌شود؟ قیمت سکه ۱۰ میلیون تومان ریخت | طلا باز هم ارزان می‌شود؟ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ۳۴ درصدی صادرات کالا در خراسان‌رضوی رکورد بی‌سابقه مصرف ۲.۷ میلیارد لیتر بنزین در نوروز ۱۴۰۴ ثبت شد عقب‌نشینی شاخص بورس در اولین روز کاری پس از پایان رسمی تعطیلات نوروز (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نرخ طلا در اولین روز پس از پایان تعطیلات در مشهد عقب‌نشینی کرد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) اظهارات سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها درباره احتمال حذف نفرات یارانه‌بگیر | وزارت رفاه هر ماه افراد پردرآمد را مشخص و اسامی را اعلام می‌کند قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | فاصله ۵۰ تومانی دلار تا کانال ۱۰۴ هزار تومان ریزش شدید قیمت طلای سیاه در پی جنگ تجاری آمریکا و چین (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) رشد ۱۰ درصدی مصرف بنزین در خراسان رضوی طی تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ کمبود و گرانی دوباره سیب زمینی جابه‌جایی بیش از ۵۲۰ هزار مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۳ درصدی تعداد مسافران استخدام اتباع غیرمجاز چه مجازاتی برای کارفرما درپی دارد؟ ترامپ چگونه با قیمت دلار در ایران بازی می‌کند؟ نرخ دلار و بانک‌ها با مسکن چه می‌کنند؟ قیمت میوه در مشهد در اولین روز پس از پایان تعطیلات چقدر تغییر کرد؟ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ترامپ به بورس آمریکا ۵.۴ تریلیون دلار خسارت زد حذف یارانه‌بگیران در سال جدید قطعی شد | چه کسانی مشمول حذف یارانه نقدی هستند؟ هشدار به سهامداران عدالت | روی هر لینکی کلیک نکنید راهکار‌هایی برای رشد سرمایه‌گذاری در تولید سرمایه‌گذاری در تولید، کلید توسعه خراسان رضوی قیمت جهانی طلا امروز (شنبه، ۱۶ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد برخی کارخانجات با ۵۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند | تأسیس ۲۰ بانک خصوصی طی دو دهه اخیر
سرخط خبرها

آن یکی شیر است که آدم می‌خورد و آن دگر شیر است که آدم می‌خورد

  • کد خبر: ۱۴۱۷۱۲
  • ۰۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۵
آن یکی شیر است که آدم می‌خورد و آن دگر شیر است که آدم می‌خورد
کاهش تقاضا سبب شده است تا بسیاری از کارخانه‌های محصولات لبنی در فروش محصولات خود دچار مشکل و با ضرر و زیان زیادی روبه رو شوند.

چندی پیش بود که برای خرید لبنیات به یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای مراجعه کرده بودم. فروشگاهی که همواره تنوع محصولات لبنی و تخفیف برند‌های مختلفش سبب می‌شود تا مصرف کننده قدرت انتخاب بیشتری داشته باشد، اما در اولین نگاه نه تنها دیگر خبری از تنوع برند‌ها نبود، بلکه همان اندک برند‌های موجود نیز از تنوع محصولاتشان کاسته بودند.  همه ماجرا این نبود. تعداد زیادی از لبنیات موجود شامل پنیر و ماست و سایر محصولات تاریخ مصرفشان در حال پایان و مشخص بود که مدت هاست در فروشگاه بوده و خریداری نداشته اند،  اما چرا چنین اتفاقی افتاده است؟

در بهار امسال بود که با حذف ارز ترجیحی و تبدیل آن به یارانه نقدی اعلام شد با این کار قرار است از سوءاستفاده‌هایی که از ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی شده جلوگیری شود. ضمن اینکه با پرداخت یارانه در نظر گرفته شده به صورت نقدی از کاهش قدرت خانواده‌ها جلوگیری شود. هر چند آن زمان اعلام شد که سعی بر این است تا از تسری تورم حذف ارز ترجیحی به سایر حوزه‌ها جلوگیری شود و مشکلی برای سبد مصرف خانواده‌ها به وجود نیاید،  اما در عمل هنوز اندکی از اصلاح قیمتی می‌گذشت که قیمت بسیاری از کالا‌ها گران شد و این مسئله سبب شد تا تقاضای مصرفی برای بسیاری از کالا‌ها کم شود.

به عنوان نمونه به گفته بنی طبا، سخنگوی انجمن صنایع لبنی، حذف ارز ترجیحی در دو ماه اول فقط ۲۰ درصد از سرانه مصرف لبنیات را کاهش داد. البته این روند درهمین حد نماند و در تابستان و پاییز امسال نیز با توجه به روند افزایشی تورم بازهم از میزان مصرف لبنیات کاسته شد. چندی پیش اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفته بود که کاهش مصرف لبنیات موجب کمبود کلسیم، کمبود پروتئین و مواد مغذی در کودکان دارای سوء تغذیه به ویژه در استان‌های کم برخوردار می‌شود.

درکنار این مسئله کاهش تقاضا سبب شده است تا بسیاری از کارخانه‌های محصولات لبنی نیز در فروش محصولات خود دچار مشکل و با ضرر و زیان زیادی روبه رو شوند. هر چند برخی برای حل مشکل کاهش مصرف لبنیات در کشور راه حل‌هایی مانند تبدیل یارانه نقدی به کالایی یا توزیع شیر در مدارس را ارائه داده اند،  اما آگاهان می‌دانند در شرایط تورمی آن کس که دخلش به خرجش نرسد، راه حل تبدیل یارانه کالایی به نقدی را می‌یابد.

درخصوص شیر مدارس نیز اجرای آن مصداق کف دست مو ندارد می‌شود. در زمانی که کشور با کسری شدید بودجه روبه رو ست، این گونه پیشنهاد‌ها فقط زینت تیتر رسانه‌ها خواهند بود. اما راه حل چیست؟  درمان طولانی بهتر از مُسکن‌های موقتی است. واقعیت این است تا زمانی که غول تورم مهار نشود و همچنان به روند رو به رشد خود ادامه دهد، مدام شاهد کاهش میزان مصرف لبنیات در سبد مصرف خانواده‌ها خواهیم بود. از این رو بهترین راهکار برای تأمین امنیت غذایی شهروندان مهار تورم است. در غیر این صورت هر راه حلی که پیشنهاد شود، جنبه زینت المجالس را خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->