زمان صدور مجوز‌های ساختمانی در مشهد از ۱۲۹ به ۶۲ روز کاهش یافت شهردار مشهد مقدس: با خروج زندان مرکزی از بافت شهری، سرانه‌های خدماتی برای شهروندان افزایش می‌یابد شکایت از بوی نامطبوع خودرو‌های تخلیه زباله حوالی پارک خورشید مشهد تکمیل خط انتقال متمرکز آب از شوریجه به مشهد تا پایان تابستان سال ۱۴۰۴ جشنواره «طعم و رنگ پاییزی مشهد» با استقبال گرم شهروندان در حال برگزاری است + فیلم اضافه‌شدن ۱۲ هکتار فضای سبز به سرانه شهری با انتقال زندان مرکزی مشهد شهردار مشهدمقدس: پروژه کلیدی پارکینگ میدان شهدا (توحید) به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۱۵ آبان ۱۴۰۳) طرح «طاهرین»، الگویی برای سبک زندگی معنوی و اصلاح نگرش شهروندان مشهدی | فعالیت ۲۰۰ داوطلب در این طرح توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو اجرای ۶۱۷ پروژه طی سه سال در منطقه پنج شهرداری مشهد
سرخط خبرها

مقاوم‌سازی در خراسان رضوی ۸ درصد پایین تر از میانگین کشوری

  • کد خبر: ۱۲۶۳۸
  • ۰۱ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰
مقاوم‌سازی در خراسان رضوی ۸ درصد پایین تر از میانگین کشوری
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه میانگین مقاوم‌سازی در کشور 40 درصد است، گفت: میزان مقاوم‌سازی در خراسان رضوی با 8 درصد پایین‌تر از میانگین کشوری، 32 درصد است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت شایانفر عصر امروز در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کاشمر که با حضور مدیران دستگاه‌های اداری و سازمان‌های خدماتی در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: سیل‌هایی که در کشور اتفاق می‌افتد و بخش زیادی از کشور را هم درگیر کرد، اگر اقدامات پیشگیرانه قبل از بحران انجام می‌شد قطعاً مشکلات و خسارت‌ها کمتر بود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه نباید سیل را بحران و بلا بدانیم، چرا که یک چرخ طبیعی و گردش آب در طبیعت است، افزود: با توجه به اینکه طبیعت دارای نظم و سیلاب عین نظم و قانون‌مندی است، این هنر ماست که سیل را در بالادست مهار کنیم تا امکان استفاده مجدد از سیل برای تأمین آب میسر شود.

وی بی‌توجهی و تجاوز به رودخانه‌ها، عدم لایروبی و آزادسازی بستر و حریم رودخانه‌ها، فقدان برنامه جامع سیلاب، کمبود هماهنگی بین بخشی، عدم توجه به رویکرد‌های نوین مدیریت سیلاب و عدم تناسب فعالیت‌های اجرایی و منابع اعتباری را از مهم‌ترین دلایل افزایش شدت و خسارات سیل و چالش‌های موجود در مدیریت سیلاب‌ها عنوان کرد و یادآور شد: یکی از مشکلات عمده‌ای که در کشور و در استان با آن روبرو هستیم، موضوع عدم لایروبی است و این در حالی است که جاری شدن سیل باعث ایجاد زمین حاصلخیز می‌شود و اگر رسوبات مجرای بستر در زمان مناسب جمع‌آوری و تخلیه شود، قطعاً دغدغه‌ای در زمان بروز سیل نخواهد بود.

شایانفر با بیان اینکه مدیریت سیل در واقع علم شناخت و تدبیر است که به ارائه راهکار‌های مناسب برای بهره‌برداری از سیل منجر می‌شود، عنوان کرد: هدف اصلی این علم کاهش خطرات سیل بر جوامع و افزایش بهره‌برداری از سیل به‌عنوان یک منبع باارزش است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه سیل ابتدای سال جاری که در شیراز اتفاق افتاد در حقیقت نخستین تلنگر به مجموعه مدیران و متولیان امر بود، افزود: اگر به سیستم‌های هشدار مجهز باشیم، صحت و دقت پیش‌بینی‌ها صحیح باشد و امکان تشخیص کوچک‌ترین رطوبت در ابر وجود داشته باشد، برای مقابله با آن و جلوگیری از خسارات می‌توان با خطایی کمتری برنامه‌ریزی کرد.

وی با تأکید بر اینکه در کنار اقدامات و فعالیت‌ها برای افزایش توان نیاز به تجهیزات نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و فنّاوری به‌ویژه رادار است، بیان کرد: این سیل‌ها یک آزمایشگاه بزرگ برای ما بود به‌طوری‌که امسال همه توانمان را به این موضوع معطوف کردیم و در این راستا تهیه طرح عملیاتی مدیریت سیل برای همه شهرستان‌های استان در دستور کار قرار گرفته است.

شایانفر با اشاره به اینکه با دعوت از دبیران بحران و سازمان‌های متولی طرح عملیاتی مدیریت سیل را تهیه می‌کنیم، خاطرنشان کرد: بحث خطرپذیری سیل امسال در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم حداقل یک نقشه راهی برای زمان وقوع سیل و مخاطرات داشته باشیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه خراسان رضوی به لحاظ مقاوم‌سازی وضعیت خوبی در کشور ندارد، اظهار کرد: میانگین مقاوم‌سازی در کشور ۴۰ درصد است و این در حالی است که خراسان رضوی با ۸ درصد پایین‌تر از میانگین کشوری دارای ۳۲ درصد است.

وی با اشاره به اینکه افزایش بازسازی و مقاوم‌سازی نیازمند یک عزم جدی است، افزود: اگرچه بازسازی‌ها را بهانه می‌کنیم، اما در حال حاضر به واحد‌های شهری ۱۰ میلیون و روستایی ۱۲ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت می‌شود.

شایانفر ادامه داد: امسال با وجود تنگنا‌های مالی دولت کمک‌های خوبی در حوزه پرداخت خسارت‌های حوادث کرده است به‌طوری‌که فراوانی تسهیلات بلاعوض در بخش کشاورزی استان به حدی است که توان جذب آن نیست.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه با نگاه مقام معظم رهبری کمک خوبی از حساب ذخیره ارزی انجام‌شده است، گفت: همه‌ساله اعتبارات خوبی در حوزه آبخیزداری اختصاص می‌یابد و در جریان سیل اخیر اعلام شد که وضع کاشمر از شهرستان‌های ردیف خودش در حوزه آبخیزداری بهتر بوده است.

وی بیان کرد: یکی از دلایلی که در کنار همه زحماتی که دستگاه‌های متولی در زمینه لایروبی و اقدامات به‌موقع انجام دادند، نیروی انسانی یکی از کار‌های مهم آبخیزداری در بالادست بود که علاوه بر نگه‌داشتن رسوب، در زمینه رهاسازی آرام آب مؤثر است و این سبب می‌شود که میزان خسارت از سیلاب‌ها کاهش یابد.

شایانفر با اشاره به تصویب دستورالعمل نظام‌نامه سیلاب در سال ۹۵ از سوی وزارت نیرو بیان کرد: در این دستورالعمل ۴۸ درصد اقدامات، اقدامات پیشگیری و قبل از وقوع است، بنابراین در این حوزه تنها وزارت نیرو مسئول نیست، بلکه ۱۰ دستگاه در موضوع سیلاب وظیفه‌مند هستند به همین دلیل نمی‌توانیم بگوییم آب منطقه‌ای متهم ردیف اول است چرا که همه ما در حوزه فرهنگ‌سازی نقش داریم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با ابراز تأسف از اینکه سیل را مهم نمی‌گیریم، اما سیل‌های امسال تلنگر جدی برای توجه به این پدیده است، گفت: اگر در زمان بحران مردم پای‌کار نباشند، قطعاً از من و شما به‌عنوان دولت کاری برنمی‌آید.

وی با بیان اینکه با به بیان اینکه جامعه مهندسین ژاپن با پیشرفته‌ترین فناوری‌ها نمی‌توانیم جلوی طبیعت را بگیریم و در این راه از کنترل سیل باید به مدیریت سیلاب برویم، یادآور شد: سازه‌های کنترل سیل موجب توهم امنیت نشود به‌طوری‌که اجتناب از ساخت‌وساز در مسیر سیل مؤثرترین رفتار در کاهش خطر سیل است.

شایانفر ادامه داد: متأسفانه اتفاق بدی که در کشور افتاده است از سال ۹۱ به بعد تقریباً پول‌ها برای مقابله و جبران خسارت‌ها در قالب کمک‌های بلاعوض و تسهیلات بود، اما اگر واقعاً نگاهمان را از نگاه مقابله به نگاه پیشگیرانه تغییر دهیم بسیار مؤثرتر خواهد بود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با اشاره به ابلاغ قانون جدید در شهریورماه امسال افزود: در این قانون اتفاقات خوبی رخ‌داده است به‌طوری‌که نام قانون قبلی به مدیریت بحران کشور تغییر و جایگاه آن ارتقا یافته، به‌طوری‌که توجه به موضوعات پیشگیرانه افزایش یافته است که امیدواریم با این نگاه، موضوع مدیریت بحران را جدی‌تر بگیریم.

وی با بیان اینکه خسارت‌های ناشی از سیل امسال در برخی موارد جبران‌ناپذیر است، اظهار کرد: چاره‌ای نداریم که نگاهمان را به سمت موضوع پیشگیرانه سوق دهیم و نسبت به حوادث و بحران‌ها نگاه پیشگیرانه داشته باشیم تا خسارت‌ها به حداقل برسد.

شایانفر با تأکید بر اینکه در قانون جدید به موضوع بیمه توجه جدی شده و در ۴ مرحله در خصوص آن بحث شده است، خاطرنشان کرد: امیدوارم با برنامه‌ریزی که از سوی وزارت اقتصاد و دارایی می‌شود و با کمک بیمه‌ها، اگر بیمه اجباری شود قطعاً بهتر است و دغدغه برای تأمین خسارت‌های احتمالی ناشی از حوادث و بحران از بین می‌رود.
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->