طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

سبد معیشت کارگر ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است

  • کد خبر: ۱۲۶۶۶۴
  • ۳۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۶
سبد معیشت کارگر ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است
شورای عالی کار ابتدای سال نرخ حقوق و دستمزد برای سال ۱۴۰۱ را تعیین کرد، اما این نرخ براساس تورم و قیمت‌های سه ماه منتهی به سال ۱۴۰۰ بوده است و به گفته کارشناسان، سبد معیشت کارگر حدود ۱۷ میلیون تومان است.

به گزارش شهرآرانیوز، فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، در گفت‌وگویی گفته است:  براساس آخرین محاسبات، سبد معیشت خانوارهای متوسط کارگری حدود ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است. این رقم به گفته کارشناسان رقم حداقلی برای زندگی با رفاه کارگر محسوب می‌شود. براساس تصمیم شورای عالی کار در ابتدای سال، حداقل حقوق کارمندان و کارگران در سال ۱۴۰۱ با ۵۷.۴درصد افزایش، از حداقل دستمزد ماهانه از ۲ میلیون و ۵۵۴ هزار و ۹۵۰ تومان در سال ۱۴۰۰ به ۴ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۷۵۰ تومان رسید. این در حالی است که حداقل دستمزد روزانه از ۸۸ هزار تومان در سال ۱۴۰۰ به ۱۳۹ هزار تومان در سال ۱۴۰۱ رسیده است. با توجه به تورم صعودی که از ابتدای سال روی کالاهای اساسی داشتیم، به‌نظر این رقم هم جوابگوی هزینه‌های زندگی کارگری نیست.

هادی ابوی، نماینده کارگران در شورای عالی کار، در گفت‌وگو با شهرآرانیوز در این باره گفت: در شورای عالی کار مزدی که برای کارگر در سال ۱۴۰۱ تعیین شد، بر اساس نرخ‌ها و قیمت‌های منتهی به دی ماه سال ۱۴۰۰ تعیین شد، اما بعد از تعیین نرخ دستمرد، ما جراحی‌های اقتصادی را داشتیم که تأثیر مستقیم بر قیمت کالای اساسی داشت. بر همین اساس محاسباتی که کرده بودیم، جوابگوی معیشت کارگر در آن مقاطع زمانی  بود.  ما هم‌زمان افزایش اجاره‌بها را نیز در این مدت تجربه کردیم که حجم قابل توجهی از حقوق کارگر را می‌بلعد.

وی افزود: با اینکه افزایش ۵۷درصدی حقوق کارگر محقق شد، افزایش دوباره قیمت‌ها از اول سال، این افزایش دستمزد  را بی‌تأثیر کرد. حتی تعیین  سبد معیشت به مبلغ ۱۷ میلیون تومان هم عدد حداقلی است که زندگی کارگر به رفاه برسد. ضمن اینکه ما در نیمه اول سال هستیم و در نیمه دوم سال موج گرانی دیگری خواهیم داشت.

ابوی با اشاره به بیمه درمان کارگر گفت: بیمه درمان کارگر هم دچار مشکلات فراوانی است. متأسفانه کارگر رقم قابل توجهی را برای درمان  به‌ویژه دندان‌پزشکی باید پرداخت کند. اما تأمین اجتماعی آن‌طور که باید متناسب با حق بیمه‌ای که کارگر پرداخت می‌کند و در مجموع رقم قابل توجهی می‌شود، خدمات نمی‌دهد. متأسفانه امکانات و تجهیزاتی که در کشور موجود است، جوابگوی درمان قشر کارگر نیست. برای نمونه بیمارستان ۱۷ شهریور و فارابی پاسخگو این حجم مراجعه‌کننده نیست و کارگران مجبورند برای درمان به بخش‌های خصوصی مراجعه کنند و عملا  حق بیمه تأمین اجتماعی که پرداخت می‌کنند، در مواقع ضروری هم برایشان قابل استفاده نیست

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->