محمدپور | شهرآرانیوز، آیتالله سید احمد علمالهدی در همایش محوری هفته وحدت که صبح امروز با حضور علمای شیعه و اهل سنت استان به میزبانی اردوگاه فرهنگی امام رضا (ع) برگزار شد، با بیان اینکه وحدت با اکراه و اجبار قابل تحقق نیست، اظهار کرد: بدیهی است که منطق خلقت الهی این است که انسان در هر عمل خود حائز اراده و اختیار باشد و خواست قلبی هم با شناخت ایجاد میشود. در این شرایط، وحدت موضوعی نیست که با اجبار و زور قابل تحقق باشد و افراد به تقریب مذاهب اسلامی معتقد بمانند درحالیکه به آن باور ندارند و اهمیت ذاتی آن برایشان تبیین نشده است.
وی افزود: در هفته وحدت، همایشها و مراسمات فراوانی در تبیین ارزش تقریب مذاهب برگزار میشود و همه میدانند که راهکارهای دستیابی به وحدت چیست اما دراینباره هنوز بهخوبی تبیین نشده که از اساس چرا وحدت بهعنوان یک فریضه واجب مطرح است.
نماینده ولیفقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: هر انسان، نظر و سلیقهای دارد که ممکن است با دیگران متفاوت باشد و از اساس این اختلافنظرها و تفاوت در عقیدهها نقضکننده وحدت و اتحاد است. حتی ممکن است دو مسلمان از مذاهب گوناگون به یکدیگر عقیده هم نداشته باشند و این را دلیل بر ساقط شدن اتحاد بدانند درحالیکه برای تحقق وحدت از اساس نیازی نیست که افراد به هم عقیده داشته باشند بلکه بهعنوان ضرورت و لازمه تعالی جامعه اسلامی، همه باید خود را معتقد و ملزم به آن بدانند.
وی با اشاره به آیه ۴۶ سوره مبارکه سبأ ادامه داد: اینجاست که برمبنای خداباوری و قرآن باوری، همه ما موظف هستیم که تابع کلام الهی باشیم که فرمود «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَىٰ وَفُرَادَىٰ» و همه ما را امر کرد که دستهجمعی یا انفرادی برای خدا قیام کنیم. در نص آیه هم عبارت «مَثنی» بر عبارت «فُرادی» مقدم داشته شده که نشان میدهد قیام جمعی برای خدا بر قیام فردی اولویت دارد و جامعه سازی باید به راهبرد اساسی مسلمانان تبدیل شود.
امام جمعه مشهد با اشاره حدیث نبوی «مَنْ أَصْبَحَ و لایَهْتَمُّ بِأُمورِ الْمُسْلمینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ» تصریح کرد: وجود اقدس پیامبر گرامی اسلام (ع) در حدیثی میفرماید که هرکس صبح را به شب برساند اما اهتمام به امور مسلمانان نداشته باشد، مسلمان نیست و حتی نفرمودند «فَلَیسَ بِمُؤمِن» یعنی مؤمن نیست بلکه از اساس، اسلام او را نقض میکنند که این امر نشاندهنده اهمیت جامعهسازی و رسیدگی و تعامل مسلمانان با یکدیگر است.
وی تأکید کرد: معمولاً این حدیث در موقعیتهایی بیان میشود که خیرات و مبرات موردتوجه است درحالیکه این تفسیر نادرست است و تأکید پیامبر اکرم (ص) نه به اهتمام به امور یک مسلمان بلکه مربوط به اهتمام به امور مسلمین در معنای جامعه و کلی آن است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تهاجم امروز علیه امت اسلامی در طول تاریخ اسلام سابقه نداشته است، گفت: از زمان بعثت پیامبر اکرم (ص) تا به امروز، هیچگاه سابقه نداشته که همه ابرقدرتهای شرق و غرب عالم برای براندازی اسلام تا این حد مجهز، مصمم و با هم متحد بوده باشند و در این شرایط، جمهوری اسلامی بزرگترین سنگر دفاع از نبوت پیامبر (ص) و مبانی توحیدی دین خداست که دفاع از آن، مصداق قیام دستهجمعی و فردی برای خداست.
وی ابراز کرد: هیچکدام از علمای شیعه و اهل سنت امروزه بهانه موجهی نخواهند داشت اگر خود را کنج خانه خود حبس کنند، نمازشان را بخوانند، روزهشان را بگیرند، قرآنشان را تلاوت کنند و کاری به کار جمهوری اسلامی بهعنوان سنگر دفاع از دین نداشته باشند. در شرایط کنونی، هر عالم مسلمان در هر لباسی که باشد، باید برای اسلام و پیامبر اکرم (ص) نوکری کند و عامل به تکلیف خود در قیام برای دین خدا باشد.
آیتالله علمالهدی در انتها ابراز امیدواری کرد: خوشبختانه امروز جامعه دینی ما از روشنبینی مؤثری برخوردار است و به برکت بصیرت علمای شیعه و اهل سنت، توطئههای نخ نماشده دشمنان برای ایجاد تفرقه راه به جایی نمیبرد اما باید تبیین شود که هرکس دانسته یا نادانسته در برابر نظام اسلامی بایستد، در عمل در برابر اسلام و نهضت نبی اکرم (ص) ایستاده است. از خداوند متعال میخواهیم که همه علمای اندیشمند و مبارز را از شیعه و اهل تسنن در راستای ترویج معارف قرآن و دفاع از دین خدا توفیق عنایت کند تا همه ما بتوانیم به مسئولیت و وظیفه خود دراینباره عمل کنیم.