تلف شدن ۶ گوسفند به دلیل برخورد با قطار سرخس-مشهد + فیلم کشف ۷ کیلوگرم هروئین و دستگیری متهم توسط پلیس راه‌آهن دستگیری ۶ نفر از عاملان شهادت محمد بایر در نهاوند (۲۵ تیر ۱۴۰۴) آیا سؤالات آزمون سمپاد لو رفته است؟ | پیگیری شکایات والدین توسط وزارت آموزش و پرورش معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: در دنیای مدرن امروز شهرداران معماران آینده‌نگر شهر هستند بخشش قاتل پای چوبه دار به احترام امام حسین(ع) معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: با حل مشکل روستا‌ها می‌توانستیم مانع حاشیه‌نشینی در مشهد شویم پایش آنلاین پارک سرخه حصار با ۴۴ دوربین نظارتی دبیر ستاد حقوق بشر: با رویکردی فعال حقوق قربانیان ایرانی را در مجامع بین‌المللی و داخلی پیگیری می‌کنیم خوردن میوه و سبزیجات چه تاثیری در بهتر خوابیدن دارد؟ نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در موعد مقرر برگزار خواهد شد کووید ۱۹، شایع‌ترین ویروس بیماری‌های تنفسی در خرداد ۱۴۰۴ ارائه بیش از ۱۸ هزار خدمت سلامت به اتباع افغانستانی در مرز دوغارون تایباد استاندار ایلام خبر داد: تردد سالانه ۸ میلیون زائر از مرز مهران «احیای شورای‌عالی تأمین اجتماعی» راهی برای بهبود وضعیت کارگران و بازنشستگان مبلغ شهریه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ تعیین شد پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ و ارتقای خدمات درمانی، دو مطالبه مهم بازنشستگان تأمین اجتماعی هشدار تعزیرات حکومتی خراسان رضوی: خرید، فروش و حمل آرد خارج از فرایند‌های تعریف‌شده، جرم و مشمول قانون قاچاق است نکات مهم برای رزرو بلیت هواپیما به نجف در ایام اربعین ۱۴۰۴ – فلای سپهران روایت میلاد حاتمی از حمله اسرائیل به زندان اوین + فایل صوتی «روز تأمین اجتماعی» و راهکار‌های مؤثر برای رفع مشکل ناترازی هزینه و درآمد قتل در شهرستان فیروزه خراسان رضوی؛ دستگیری قاتل فراری در پارک لاله تهران آغاز پروژه مرمت بخشی از گنبد سلطانیه (۲۵ تیر ۱۴۰۴) انهدام باند جابه‌جایی موادمخدر در مشهد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) ۲۰ کانال متخلف کنکور به مقامات قضایی ارجاع شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۵ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا جمعه طرح جدید آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری | تولید اسباب‌بازی برای آموزش تاب‌آوری در شرایط بحران رئیس سازمان استعدادهای درخشان: والدین نگران تخلفات احتمالی آزمون تیزهوشان نباشند، پیگیری می‌کنیم باز هم حفر چاه‌های جدید در دشت مشهد برای عبور از بحران آبی
سرخط خبرها

گردشگری رقیب صنعت نفت

  • کد خبر: ۱۳۰۷۹۹
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۱
گردشگری رقیب صنعت نفت
سرزمین ایران اسلامی یکی از معدود کشور‌های دنیاست که مشحون از ظرفیت‌های بالقوه در حوزه صنعت گردشگری است.

سرزمین ایران اسلامی یکی از معدود کشور‌های دنیاست که مشحون از ظرفیت‌های بالقوه در حوزه صنعت گردشگری است. این ظرفیت چنان خیره کننده است که تقریبا همه شعوب صنعت گردشگری را شامل می‌شود؛ از گردشگری زیارت تا سلامت و از گردشگری تاریخی تا طبیعی. بی تردید چنانچه با برنامه ریزی‌های کارشناسانه از این ظرفیت و موقعیت استفاده کنیم، صنعت گردشگری می‌تواند در حوزه درآمد‌های ملی رقیبی برای صنایع نفتی شود.

یکی از فصول مهم برنامه ریزی در هر کلان پروژه ملی، تصحیح فرایند‌های اشتباه است. درواقع تصحیح و اصلاح فرایند‌های نادرست ارزشمندتر از تعریف دوباره فرایندهاست؛ زیرا تعریف فرایند تازه، خودش مستلزم هزینه‌های زمانی، مالی و انسانی بیشتری است. صنعت گردشگری در ایران نیز برای جان گرفتن و توسعه یافتن، نیازمند آسیب شناسی فرایند‌های موجود و اصلاح آن است.

روند متداول موجود در طول سال‌ها چابکی و کارایی خود را از دست داده و گاهی اسیر نوعی بوروکراسی رایج شده که در بسیاری مواقع چرخ این صنعت را از کار انداخته یا کند کرده است. یکی از این موانع بوروکراتیک در فرایند صدور مجوز‌های ساخت و بهره برداری از اماکن اقامتی و تأسیسات گردشگری و شرکت‌های خدماتی نمود پیدا کرده است. مدت اخذ مجوز‌های گردشگری به دلایل غیرواقع بیش از زمان منطقی به طول می‌انجامد که این امر موجب فریزشدن سرمایه‌ها و ناامیدی سرمایه گذاران می‌شود.

موضوع بعدی به کمک‌های سرمایه‌ای برمی گردد که با عنوان اهدای تسهیلات گردشگری ازسوی دولت به سرمایه گذاران تعلق می‌گیرد. این روند نیز چنان دستخوش نظارت‌های زمان بر و مشکلات بانکی می‌شود که سرمایه گذار عطای آن را به لقایش می‌بخشد و واضح است که این موضوع تأخیری غیرقابل قبول در جریان توسعه گردشگری به وجود می‌آورد.

مسئله بعدی، اظهارنظر دستگاه‌های غیرمسئول در امور گردشگری و نا هماهنگی میان دستگاه‌های مربوط با یکدیگر است که در پاره‌ای از موارد ممکن است به قفل شدن چندین ساله پروژه‌ها منجر شود.

سرانجام، استفاده بهینه از نخبگان و کارآزمودگان این صنعت می‌تواند گره مشکلاتی را باز کند که نیازمند تجربه و واقع بینی است. خوشبختانه نگاه مقام عالی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور همواره دیدگاهی اصلاحی و اجرایی بوده و این رویه امید را در دل‌ها بیدار کرده است که اصلاح فرایند‌ها و قوانین موجود امری ناممکن نیست و می‌توان با روشن بینی، صنعت گردشگری را از رخوت و سستی خارج و در اوضاع اقتصادی امروز، آن را به صنعتی درآمدزا و پویا بدل کرد.

اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی به ویژه اداره مشهد مقدس نیز با حمایت وزیر، آمادگی خود را برای مشارکت در اصلاح و بهسازی قوانین و فرایند‌ها اعلام و دست یاری به سوی همه ناصحان و فرهیختگان و اندیشمندان این حوزه دراز می‌کند.

تا چه قبول افتد و چه در نظر آید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->