یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

تاکنون ۳۱ نفر به دلیل ابتلا به آنفولانزا جان باخته‌اند

  • کد خبر: ۱۳۳۶۴۳
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۶
تاکنون ۳۱ نفر به دلیل ابتلا به آنفولانزا جان باخته‌اند
وضعیت فعلی کرونا در کشور و اثر خوب واکسیناسیون در پیک هفتم، شرایط آنفلوآنزا و موارد فوتی بیماری تا این مقطع زمانی، روند کاهشی آبله میمونی در دنیا و توصیه به مسافران جام جهانی از مواردی بود که رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در نشستی خبری مطرح و بر آن تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر شهنام عرشی _ رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در کشور، گفت: تمام موارد اعلامی مرکز مدیریت بیماری ها بر مبنای آزمایش‌های مثبت پی سی آر است که این سبب می‌شود گاهی تفاوتی در این مورد با تعداد بیماران واقعی بالینی (افراد با علائم و سی‌تی اسکن) وجود داشته باشد؛ اعلام آمار مبتلایان مثبت بر اساس تست پی سی آر یک مبنای جهانی است که ما هم بر این اساس عمل می‌کنیم.

ایران در بخش نزولی نمودار ابتلا و مرگ‌های کرونایی
اثر خوب واکسیناسیون در پیک هفتم

وی افزود: بر اساس آخرین گزارش‌ها تعداد موارد بستری و مرگ کرونا به حداقل رسیده است و ما در قسمت نزولی و نسبتا ساکن نمودار مرگ هستیم. استانی که موارد ابتلای بستری و سرپایی بیشتری داشت استان فارس بود. مرگ و میرهای استانی خیلی معنی‌دار نیست چون سطح کشوری مرگ و میر به طور کلی پایین است.

وی افزود: در پیک هفتم کرونا ارتفاع کم مرگ و ابتلا را داشتیم‌ که مقداری ناشی از اثر خوب واکسیناسیون است و مقداری هم به کاهش قدرت ویروس بازمی‌گردد. از سوی دیگر برخی افراد هم به دنبال ابتلا و بهبود، ایمنی نسبی کسب کرده بودند. بیشترین ارتفاع موارد ابتلا و مرگ و میر در پیک پنجم رخ داده است.

او درباره وضعیت بیماری در تهران نیز اظهار کرد: تهران هم از روند کشوری تبعیت می‌کند. روند بیماری در استان هرمزگان مقداری متفاوت بود اما جمع‌بندی نهایی ما این بود که پیک هفتم نسبت به پیک ششم در استان‌ها خفیف‌تر بوده است.

احتمال پیک کرونا در اواخر پاییز
ماسک و واکسیناسیون را جدی بگیرید

عرشی درباره روند بیماری در سایر کشورها نیز اظهار کرد: در کشورهای فرانسه و آلمان حدود یک ماه قبل پیکی به دلیل زیر سویه BQ۱ کرونا داشتیم که این زیرسویه هنوز به ایران نرسیده است و به این دلیل نگران هستیم. طبق پیش بینی‌های قبلی این احتمال وجود دارد که در دنیا پیکی از کرونا در اواخر پاییز و اوایل زمستان رخ دهد که اگر تغییرات وسیعی در ویروس رخ ندهد، شدت پیک‌های قبلی را نخواهد داشت. با توجه به اینکه ما حدود یک ماه بعد از اروپا گونه‌های شایع آن کشورها را تجربه می‌کنیم، همواره از مردم می‌خواهیم نکات پیشگیری از جمله ماسک و واکسیناسیون را رعایت کنند.

وی تاکید کرد: پیش‌بینی افزایش موارد کرونا در اواخر پاییز احتمالا با سویه‌هایی از ویروس خواهد بود که تا به حال در کشور نداشته‌ایم. تمامی مجامع بین‌المللی در مورد پیش‌بینی روند کرونا ذکر می‌کنند که پیش‌بینی ها روز به روز غیردقیق می‌شود، زیرا روند رعایت پروتکل‌های بهداشتی کشورها تغییر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در آخرین رنگبندی کرونایی شهرها دیگر شهری با رنگ قرمز نداشتیم، تصریح کرد: ممکن است معیارهای رنگبندی با نظر اپیدمیولوژیست‌ها تغییر کند.

آمار واکسیناسیون کرونا در گروه‌های سنی

او با بیان اینکه تاکنون حدود ۱۵۵ میلیون دز تزریق واکسن کرونا در کشور صورت گرفته است، اظهار کرد: در گروه سنی بالای ۱۲ سال حدود ۸۵ درصد واکسیناسیون انجام شده است. تا تاریخ یازدهم آبان‌ماه سال جاری مجموع تزریق ۱۲ تا ۱۸ سال بیش از ۱۲ میلیون و ۹۶۲ هزار دز، مجموع تزریق ۵ تا ۱۲ سال نیز بیش از ۴ میلیون دز بوده است.

وی تاکید کرد: ما هیچگاه نگفته‌ایم که مردم ماسک را کنار بگذارند. استفاده از ماسک به نفع همه است.

او درباره آنفلوآنزا نیز تصریح کرد: در طول سال مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نمونه از سراسر کشور به شکل سیستماتیک را مورد آزمایش قرار می دهد تا ببینیم چه زمانی موارد افزایش آنفلوآنزا مشاهده می‌شوند. مثل کرونا نیست که تمام موارد بیماری ثبت شود اما برای اینکه سویه آنفلوآنزای در گردش مشخص شود این ثبت داده ها کمک کننده است. بنابراین روند بررسی تعداد مواردی که حتی در تابستان انجام دادیم وجود دارد. تا این لحظه اتفاق غیر مترقبه‌ای نسبت به ۱۰ سال قبل نداشتیم و این روند مورد انتظار ما در هر سال است.

عرشی ادامه داد: هر سال پیک آنفلوآنزا رخ می‌دهد و معمولا ۴۰ درصد کسانی که با علائم سرماخوردگی مراجعه می‌کنند، موارد آنفلوآنزا هستند.

فوتی‌های آنفلوآنزا در سال جاری

وی درباره مرگ و میرهای ناشی از آنفلوآنزا در سال جاری، تصریح کرد: مرگ و میر زیر ۱۰ سال ۶ نفر، بین ۱۰ تا ۲۰ سال دو نفر، بین ۲۰ تا ۳۰ سال سه نفر، بین ۳۰ تا ۴۰ سال ۴ نفر، بین ۴۰ تا ۵۰ سال ۳ نفر، بین ۵۰ تا ۶۰ سال ۵ نفر، بین ۶۰ تا ۷۰ سال یک نفر و بالای ۷۰ سال ۷ نفر بوده است.

وی درباره آمار مرگ و میرهای آنفلوآنزای زیر ۵ سال، توضیح داد: سال ۹۶ تعداد ۲۱ نفر، سال ۹۷ تعداد ۱۰ نفر، سال ۹۸ تعداد ۵۰ نفر، سال ۹۹ تعداد یک نفر، سال ۱۴۰۰ یک مرگ و امسال هم تاکنون یک مرگ کمتر از ۵سال داشته‌ایم. این موارد تک تک بررسی دقیق شده است و به مجامع بین‌المللی گزارش شده است.

درگیری بیشترِ اطفال با آنفلوآنزا طی امسال

عرشی با اشاره به اینکه ما هر سال پیک آنفلوآنزا را تجربه می‌کنیم، بیان کرد: البته امسال چند هفته زودتر موارد بیماری را مشاهده کردیم و گروه‌های اطفال هم بیشتر درگیر شده‌اند.

شناسایی ۳۸۰ مورد مثبت وبا طی امسال

وی در پاسخ به سوالی درباره بیماری وبا نیز بیان کرد: ما بسیار در مورد وبا نگران بودیم زیرا امسال زودتر از موعد این موارد در کشور رخ داد و مخصوصا اولین مواردی داشتیم که از عراق و غرب وارد کشور شد اما با مراقبت‌های حوزه بهداشت حدود بیش از ۳۸۰ مورد مثبت وبا را کشف کردیم که همکاران ما این موارد را رصد کردند و اجازه ندادند گسترش یابد. در غیر این صورت ممکن بود هزارن نفر درگیر شده و ده‌ها کشته بر جای بگذارد. مانند آنفلوآنزا موارد بیماری‌های روده‌ای آزمایش می‌شوند که اگر موردی از بیماری وبا رخ داد سریعا اعلام کنیم.

روند کاهشی آبله میمونی در دنیا

او در پاسخ به سوال ایسنا درباره موارد آبله میمونی نیز گفت: در اکثر بیماری‌های قابل انتقال دستورالعمل‌های پیشگیری تقریبا یکسان است. افزایش موارد آبله میمونی بیشتر در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی بود و خوشبختانه اکنون روند موارد کاهش یافته است. چون بیماری در گروه‌های خاصی شیوع داشت و از طریق تماس پوستی نزدیک یا تماس تنفسی خیلی نزدیک صورت می‌گرفت اقدامات پیشگیری در کشورها در سطح وسیع صورت گرفت و روند بیماری کاهشی شد و در کشور ما هم تنها همان یک مورد رخ داد. با این حال مراقبت سندرومیک در کشور فعال است و اگر فردی علائم مشابه بیماری آبله میمونی را داشته باشد (ضایعات پوستی و...) مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرد.

توصیه به مسافران جام جهانی

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره توصیه به مسافران جام جهانی، تاکید کرد: واکسیناسیون کامل را به مسافران تاکید می‌کنیم تا نه در زمان مسافرت بیمار شوند و نه موقع ورود به کشور، بیماری را با خود به کشور نیاورند. شستن دست‌ها، استفاده از ماسک، عدم استفاده از غذای خام و آلوده هم از تاکیدات ما است. درمورد آبله میمونی خوشبختانه کشور قطر اخیرا مواردی نداشته است و ما پیشگیری از تماس‌های مشکوک را توصیه می‌کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->