کمیته مشترک اقتصادی مشهد-صنعا-غزه تشکیل شد| تمرکز بر پروژه‌های بازسازی در طرح خواهرخواندگی نصب ۳۴ هزار مترمربع چمن مصنوعی توسط شهرداری مشهد در ٣٠ زمین ورزشی انجام بیش از ۳۱۵ میلیون سفر توسط ناوگان اتوبوسرانی مشهد در سال ۱۴۰۳ سرپرست روابط عمومی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس منصوب شد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) مشهد و دردسر‌های یک روز واحد برای تعطیلی شهر فرودگاهی مشهد در انتظار تصمیم مسئولان ملی شهردار مشهد مقدس: تعامل و همراهی ایجادشده در استان برای خدمت صادقانه، جای شکر دارد + فیلم جزئیات اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ | تمدید اعتبار کالابرگ‌ها تا خرداد ماه فرماندار مشهد: سال ۱۴۰۴ نقطه عطفی در هم‌افزایی و انسجام مدیریتی شهر مشهد است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: فرصت خدمت به امام‌رضا(ع) را قدر بدانید، این فرصت نباید صرف حاشیه شود معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: رضایتمندی زائران و مجاوران از برنامه‌های استقبال از بهار، امسال افزایش چشمگیری یافته است ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) انجام بیش از ۷میلیون و ۲۴۱هزار سفر از طریق مترو مشهد در اسفند ۱۴۰۳ قلندرشریف: خدمات شهرداری مشهد الگوی شهر‌های کشور شده است چاله آسانسور در مشهد قربانی گرفت (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) ثبت ۲۵ فقره سرقت کامپیوتر خودرو در مشهد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) تاریخچه‌ای از ساخت بیمارستان ۱۷ شهریور مشهد | اولین بیمارستان تامین اجتماعی در مشهد آخرین وضعیت پروژه میدان شهید فهمیده مشهد | گره ترافیکی بولوار توس باز می‌شود (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) پیشخان‌های زیارت مشهد، تحقق معماری اسلامی‌ایرانی در شهر محله اسماعیل آباد مشهد در تب و تاب توسعه | دیدار مردمی نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی و مسئولان شهری هوای کلانشهر مشهد در وضعیت هشدار (۲۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

روش‌های پیشگیری از ابتلا به دیابت چیست؟

  • کد خبر: ۱۳۴۷۰۱
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۶
روش‌های پیشگیری از ابتلا به دیابت چیست؟
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص تغذیه یه روش پیشگیری از ابتلا به دیابت را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن نعمتی در نشست خبری که به مناسبت هفته دیابت در مرکز بهداشت استان برگزار شد، در خصوص نقش تغذیه در بیماری دیابت، اظهار کرد: بیماری دیابت مشکل متابولیک است که در بدن و لوزالمعده اختلال ایجاد می‌کند. آخرین تحقیقات نشان داده است ٨٠ تا ٩٠ درصد روش زندگی، تغذیه مناسب و فعالیت فیزیکی می‌توانند از ابتلا به دیابت که جنبه غیر ارثی داشته باشد، جلوگیری کند.

فوق تخصص تغذیه با اشاره به اینکه ابتلا به دیابت به روش زندگی ما بستگی دارد، گفت: اگر در ابتلا به دیابت ارث داشته باشیم، می‌توانیم با رعایت رژیم غذایی درست و وزن مناسب تا ۴۵ سالگی از ابتلا به دیابت نوع دو جلوگیری کنیم. اما اگر چاق باشیم سن ابتلا به ٢۵یا ٣٠ سالگی می‌رسد.

نعمتی با بیان اینکه به سه روش می‌توانیم از ابتلا به دیابت پیشگیری کنیم، ادامه داد: پیشگیری اولیه مهمترین نوع پیشگیری است. افرادی که سندروم متابولیک دارند؛ یعنی پیش دیابتی هستند، افرادی با وزن ١٢٠ کیلوگرم، دور کمتر ١٠٠ سانتی‌متر، چربی خون پایین و قند خون بالای ١٠٠ گفته می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: افراد پیش دیابتی در جامعه و در هر استان متفاوت هستند، در برخی استان‌ها ٢٠ تا ۴٠ درصد پیش دیابتی وجود دارد مانند شهرستان یزد یا در برخی استان‌ها ١۵ تا ٢٠ درصد پیش دیابتی وجود دارد. مهمترین وظیفه ما این است که از ابتلا این افراد به دیابت جلوگیری کنیم. حدود ۴٠ سال پیش افراد مبتلا به دیابت ۴ درصد بودند، اما اکنون به ١۴ درصد رسیده است.

نعمتی با اشاره به دومین روش پیشگیری، گفت: افرادی که دچار دیابتی می‌شوند را با باید علم تغذیه و رژیم غذایی مناسب کنترل کنیم تا دچار عوارض خطرناک دیابت نشود که ما به آن پیشگیری ثانویه می‌گوییم. عوارض دیابت باعث قطعی اندام، نابینایی، از دست دادن کلیه، سکته قلبی و مغزی می‌شود. مهمترین خدمت ما به افراد مبتلا به دیابت این است نگذاریم دچار عوارض دیابتی شوند، ما از دیابت نمی‌ترسیم، بلکه از عوارض آن می‌ترسیم.

فوق تخصص تغذیه به پیشگیری از نوع سوم اشاره کرد و گفت: اگر بیمار دیابتی دچار عوارض شد باید تلاش کنیم تا با تغذیه مناسب از مرگ او جلوگیری کنیم. زیرا با طراحی تغذیه مناسب می‌توان به افراد دیابتی کمک شایانی کرد. تغذیه درست یعنی مصرف غذا در حجم کم و وعده‌های زیادتر (حداقل ۳ وعده غذا و ۲ میان وعده در روز)، هیچ وعده غذایی نباید حذف شود، مصرف چربی‌ها و شیرینی‌ها کاهش یابد، مصرف مواد غذایی فیبردار نظیر غلات سبوس دار، سبزیجات و میوه‌ها افزایش داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین ورزش مقاومت بدن را نسبت به انسولین کم می‌کند و قند راحت‌تر پایین می‌آید؛ بنابراین باید در هفته ۴ تا ۶ بار و در هر بار ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ورزش کنید. حفظ وزن متناسب از دو راه به فرد دیابتی کمک می‌کند مقاومت به انسولین و فشار خون را کم می‌کند و احتمال بیماری قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. همچنین فرد دیابتی باید به طور مرتب قند خون خود را کنترل کند در صورت عدم کنترل قند ممکن است عوارض زوردرس در بیمار ایجاد شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->