نحوه اضافه کردن دوران سربازی به سوابق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد تخلیه برخی از روستا‌های زیرکوه در خراسان‌جنوبی به‌علت سیلاب + عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) فوق‌العاده حقوق معلمان حق‌التدریس از مهر ماه ۲ برابر می‌شود نارضایتی توأمان مردم و متولیان درمان از  تعرفه‌های جدید پزشکی تشکیل باند سرقت پس از آزادی از زندان | دزدی از ده‌ها خودرو پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارندگی‌ها تا شنبه هفته آینده خوراکی‌هایی که موجب کم‌آب شدن پوست می‌شوند تالاب کجی نمکزار نهبندان در خراسان جنوبی، ۳۰ درصد آبگیری شد همه مناطق آلوده به مواد مخدر در مشهد تا پایان سال برچیده می‌شوند اگر ضد آفتاب بزنیم آیا دچار کمبود ویتامین D می‌شویم؟ | بهترین عدد SPF برای ضد آفتاب زمان پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد؟ دو کشته بر اثر حادثه رانندگی درمحور قدیم تهران-ساوه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی | خون خشک شده بهتر از خون مایع است تصویب افزایش حقوق نیروهای خدماتی وزارت آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۳ تامین کامل امنیت آزمون سراسری ۱۴۰۳ در مشهد | گزارشی از تقلب ارائه نشده است
سرخط خبرها

چه سویه‌ای جایگزین امیکرون می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۳۴۷۳۰
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۷
چه سویه‌ای جایگزین امیکرون می‌شود؟
حدود سه سال از شناسایی کووید-۱۹ برای نخستین بار می‌گذرد، ویروسی که دنیا را دگرگون کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، این ویروس که جهان را به تعطیلی کشاند، بعد از ظهور در ووهان چین در دسامبر ۲۰۱۹ میلادی به جهش ادامه داد و سویه‌های جدیدی از آن بروز کرد. همچنین آخرین سویه مهم آن امیکرون بود که نوامبر سال گذشته (۲۰۲۱) شناسایی شد اما دانشمندان اکنون به دنبال شناسایی جایگزین آن هستند؛ سویه پی (Pi).

سویه امیکرون ابتدا نگرانی شدیدی در سراسر جهان پدید آورد؛ به‌ویژه به این دلیل که مشخص شد بسیار مسری است و ۳۲ جهش در پروتئین اسپایک آن نشان داد که ممکن است در برابر واکسن‌های فعلی مقاوم باشد. اما ۱۲ ماه بعد، موارد ابتلا به کووید پس از موج خفیف پاییزی ناشی از مجموعه‌ زیرسویه‌های امیکرون که ویروس‌شناسان آن را «نوه‌های امیکرون» نامیدند، رو به افول نهاد. این‌ها عبارت بودند از زیرسویه‌های بی‌کیو.۱ (BQ.۱) و بی‌ای.۲.۷۵.۲ (BA.۲.۷۵.۲) و همین‌طور اکس‌بی‌بی (XBB).

سویه پی (Pi) چیست؟

اکنون کارشناسان بدنبال آن هستند که آیا سویه جدید مهمی در طول زمستان به وجود می‌آید و موج تازه‌ای از ابتلا را به همراه می‌آورد یا خیر.

در این صورت و زمانی که سویه جدیدی پیدا شود، آن را "پی‌" می‌نامند که در الفبای یونانی، حرف بعد از امیکرون است. اما آیا واقعا این سویه در راه است یا سرانجام از شر کووید-۱۹، این بیماری مهلک جهانی، خلاص شده‌ایم؟ دانشمندان هنوز از این مسئله مطمئن نیستند. در موسسه جدید پژوهشی سلامت آفریقا، دانشمندان برجسته‌ای از بریتانیا، ژاپن و استرالیا گردهم آمدند و درمورد آینده کووید و سایر بیماری‌های ویروسی نظیر اچ‌آی‌وی (HIV) صحبت کردند.

پروفسور وندی بارکلی، ویروس‌شناس کالج لندن و عضو کمیته مشورتی انگلیس در این باره به نشریه تلگراف گفت: سوال اینجاست که آیا ظهور سویه‌ها یا نسخه‌های آتی این ویروس که نسبت به امیکرون کنونی عوارض شدیدتری دارند، به این دلیل است که از حد کنترلی که واکسن ارائه می‌کند می‌گریزند یا اینکه به طور طبیعی تغییر می‌کنند؟ به نظرم هنوز این مشکل حل نشده است. من همچنان فکر می‌کنم در مرحله‌ای پر از موضوع‌های ترسناک به سرمی‌بریم که چیزی از آن‌ها نمی‌دانیم.

این موضوع چقدر جدی است؟

در عین حال پروفسور گرگ تاورز از دانشگاه کالج لندن می‌گوید امیدوار است که با وجود احتمال تغییرات بیشتر در ساختار ژنتیکی ویروس، این امر به بازگشت این بیماری جدی منجر نشود.

به گزارش ایندیپندنت، متخصصان می‌گویند بین کسانی که معتقدند وضعیت مساعد فعلی به این دلیل است که واکسن‌ها و ابتلا به بیماری‌، دیوار مصونیت موثری ایجاد کرده‌اند با کسانی که می‌پندارند ویروس به طور قابل‌توجهی تکامل یافته و آسیب کمتری به دنبال دارد اما چنین تغییری ممکن است دوباره در جهت دیگری رخ بدهد، همچنان اختلاف نظرها و بحث‌هایی وجود دارد. با این حال آنها هشدار می‌دهند که تکامل ویروسی می‌تواند ما را برای مبارزه با کووید به میدان برگرداند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->