تالاب انزلی قربانی ناهماهنگی میان اقدامات زیست محیطی | راه نجات این تالاب چیست؟ فرمانده انتظامی تهران بزرگ خبر داد: کشف ۴۵۰ کیلو شیشه در کشور | «شیشه» در پوشش قرص‌های لاغری و آرامبخش معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت: آبله‌مرغان با یک‌بار ابتلا تمام نمی‌شود | واکسن همچنان خارج از برنامه عمومی ایران مشارکت بیش از ۳ هزار نفر در آزمون گواهینامه وزارت بهداشت | چرا بسیاری از اعتراضات رد شده است؟ جشن پنجاهمین سالگرد تأسیس اورژانس ۱۱۵ در مشهد برگزار شد (۲۹ شهریور ۱۴۰۴) درباره اهمیت انتخاب دوست در مدرسه | زنگ اول: دوست‌یابی! صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش گردوغبار (۲۹ شهریور ۱۴۰۴) گرانفروشی ۳.۱ میلیاردی پوشاک مردانه در مشهد با جریمه دوبرابری روبه‌رو شد (۲۹ شهریور ۱۴۰۴) رئیس اورژانس ۱۱۵ مشهد: آمار مزاحمت‌های تلفنی ۴ درصد افزایش یافته است | نوسازی ناوگان آمبولانس مشهد بالاتر از میانگین کشوری + فیلم گلایه وزیر علوم از افزایش واحدهای دانشگاهی: با این روال کیفیت آموزش کاهش می‌یابد تأمین اجتماعی چرا حق اولاد را از حقوق بازماندگان حذف کرده است؟ واکسن آنفلوانزا؛ ضرورتی دور از دسترس پائیز را بدون این مکمل‌ها سپری نکنید عدم موفقیت وزارت نیرو در زمینه تکالیف پیش‌بینی‌شده در برنامه‌های توسعه آخرین جزئیات از پرونده فوت ۲ کودک تهرانی با ماکارانی | احتمال وقوع قتل بیشتر است نجات معجزه آسای جوان ۱۹ ساله با بریدگی عمیق گردن در زاهدان (۲۹ شهریور ۱۴۰۴) آب، قربانی مدیریت جزیره‌ای و نگاه‌های کوتاه‌مدت درمانگاه‌های تأمین اجتماعی نیاز به توجه جدی دارند چرا هر سال باید واکسن آنفلوانزا بزنیم؟ انهدام باندی که با شگردی عجیب از زنان دزدی می‌کردند | طعمه پیر سارقان جوان قیمت واکسن آنفلوانزا «دلاری» شد! اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۹ شهریور ۱۴۰۴) اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۹ شهریور ۱۴۰۴) واکنش سخنگوی سازمان اسناد به شایعه تعویض سند برای شناسایی املاک و اخذ مالیات پرداخت معوقات بازماندگان تأمین‌اجتماعی، هم‌زمان با حقوق شهریورماه ۱۴۰۴
سرخط خبرها

چه سویه‌ای جایگزین امیکرون می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۳۴۷۳۰
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۷
چه سویه‌ای جایگزین امیکرون می‌شود؟
حدود سه سال از شناسایی کووید-۱۹ برای نخستین بار می‌گذرد، ویروسی که دنیا را دگرگون کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، این ویروس که جهان را به تعطیلی کشاند، بعد از ظهور در ووهان چین در دسامبر ۲۰۱۹ میلادی به جهش ادامه داد و سویه‌های جدیدی از آن بروز کرد. همچنین آخرین سویه مهم آن امیکرون بود که نوامبر سال گذشته (۲۰۲۱) شناسایی شد اما دانشمندان اکنون به دنبال شناسایی جایگزین آن هستند؛ سویه پی (Pi).

سویه امیکرون ابتدا نگرانی شدیدی در سراسر جهان پدید آورد؛ به‌ویژه به این دلیل که مشخص شد بسیار مسری است و ۳۲ جهش در پروتئین اسپایک آن نشان داد که ممکن است در برابر واکسن‌های فعلی مقاوم باشد. اما ۱۲ ماه بعد، موارد ابتلا به کووید پس از موج خفیف پاییزی ناشی از مجموعه‌ زیرسویه‌های امیکرون که ویروس‌شناسان آن را «نوه‌های امیکرون» نامیدند، رو به افول نهاد. این‌ها عبارت بودند از زیرسویه‌های بی‌کیو.۱ (BQ.۱) و بی‌ای.۲.۷۵.۲ (BA.۲.۷۵.۲) و همین‌طور اکس‌بی‌بی (XBB).

سویه پی (Pi) چیست؟

اکنون کارشناسان بدنبال آن هستند که آیا سویه جدید مهمی در طول زمستان به وجود می‌آید و موج تازه‌ای از ابتلا را به همراه می‌آورد یا خیر.

در این صورت و زمانی که سویه جدیدی پیدا شود، آن را "پی‌" می‌نامند که در الفبای یونانی، حرف بعد از امیکرون است. اما آیا واقعا این سویه در راه است یا سرانجام از شر کووید-۱۹، این بیماری مهلک جهانی، خلاص شده‌ایم؟ دانشمندان هنوز از این مسئله مطمئن نیستند. در موسسه جدید پژوهشی سلامت آفریقا، دانشمندان برجسته‌ای از بریتانیا، ژاپن و استرالیا گردهم آمدند و درمورد آینده کووید و سایر بیماری‌های ویروسی نظیر اچ‌آی‌وی (HIV) صحبت کردند.

پروفسور وندی بارکلی، ویروس‌شناس کالج لندن و عضو کمیته مشورتی انگلیس در این باره به نشریه تلگراف گفت: سوال اینجاست که آیا ظهور سویه‌ها یا نسخه‌های آتی این ویروس که نسبت به امیکرون کنونی عوارض شدیدتری دارند، به این دلیل است که از حد کنترلی که واکسن ارائه می‌کند می‌گریزند یا اینکه به طور طبیعی تغییر می‌کنند؟ به نظرم هنوز این مشکل حل نشده است. من همچنان فکر می‌کنم در مرحله‌ای پر از موضوع‌های ترسناک به سرمی‌بریم که چیزی از آن‌ها نمی‌دانیم.

این موضوع چقدر جدی است؟

در عین حال پروفسور گرگ تاورز از دانشگاه کالج لندن می‌گوید امیدوار است که با وجود احتمال تغییرات بیشتر در ساختار ژنتیکی ویروس، این امر به بازگشت این بیماری جدی منجر نشود.

به گزارش ایندیپندنت، متخصصان می‌گویند بین کسانی که معتقدند وضعیت مساعد فعلی به این دلیل است که واکسن‌ها و ابتلا به بیماری‌، دیوار مصونیت موثری ایجاد کرده‌اند با کسانی که می‌پندارند ویروس به طور قابل‌توجهی تکامل یافته و آسیب کمتری به دنبال دارد اما چنین تغییری ممکن است دوباره در جهت دیگری رخ بدهد، همچنان اختلاف نظرها و بحث‌هایی وجود دارد. با این حال آنها هشدار می‌دهند که تکامل ویروسی می‌تواند ما را برای مبارزه با کووید به میدان برگرداند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->