پشت نوبت دریافت جهیزیه در خراسان رضوی صفر است غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) فوت دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا (۵ بهمن ۱۴۰۳) در ۸ استان دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود
سرخط خبرها

چه سویه‌ای جایگزین امیکرون می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۳۴۷۳۰
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۷
چه سویه‌ای جایگزین امیکرون می‌شود؟
حدود سه سال از شناسایی کووید-۱۹ برای نخستین بار می‌گذرد، ویروسی که دنیا را دگرگون کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، این ویروس که جهان را به تعطیلی کشاند، بعد از ظهور در ووهان چین در دسامبر ۲۰۱۹ میلادی به جهش ادامه داد و سویه‌های جدیدی از آن بروز کرد. همچنین آخرین سویه مهم آن امیکرون بود که نوامبر سال گذشته (۲۰۲۱) شناسایی شد اما دانشمندان اکنون به دنبال شناسایی جایگزین آن هستند؛ سویه پی (Pi).

سویه امیکرون ابتدا نگرانی شدیدی در سراسر جهان پدید آورد؛ به‌ویژه به این دلیل که مشخص شد بسیار مسری است و ۳۲ جهش در پروتئین اسپایک آن نشان داد که ممکن است در برابر واکسن‌های فعلی مقاوم باشد. اما ۱۲ ماه بعد، موارد ابتلا به کووید پس از موج خفیف پاییزی ناشی از مجموعه‌ زیرسویه‌های امیکرون که ویروس‌شناسان آن را «نوه‌های امیکرون» نامیدند، رو به افول نهاد. این‌ها عبارت بودند از زیرسویه‌های بی‌کیو.۱ (BQ.۱) و بی‌ای.۲.۷۵.۲ (BA.۲.۷۵.۲) و همین‌طور اکس‌بی‌بی (XBB).

سویه پی (Pi) چیست؟

اکنون کارشناسان بدنبال آن هستند که آیا سویه جدید مهمی در طول زمستان به وجود می‌آید و موج تازه‌ای از ابتلا را به همراه می‌آورد یا خیر.

در این صورت و زمانی که سویه جدیدی پیدا شود، آن را "پی‌" می‌نامند که در الفبای یونانی، حرف بعد از امیکرون است. اما آیا واقعا این سویه در راه است یا سرانجام از شر کووید-۱۹، این بیماری مهلک جهانی، خلاص شده‌ایم؟ دانشمندان هنوز از این مسئله مطمئن نیستند. در موسسه جدید پژوهشی سلامت آفریقا، دانشمندان برجسته‌ای از بریتانیا، ژاپن و استرالیا گردهم آمدند و درمورد آینده کووید و سایر بیماری‌های ویروسی نظیر اچ‌آی‌وی (HIV) صحبت کردند.

پروفسور وندی بارکلی، ویروس‌شناس کالج لندن و عضو کمیته مشورتی انگلیس در این باره به نشریه تلگراف گفت: سوال اینجاست که آیا ظهور سویه‌ها یا نسخه‌های آتی این ویروس که نسبت به امیکرون کنونی عوارض شدیدتری دارند، به این دلیل است که از حد کنترلی که واکسن ارائه می‌کند می‌گریزند یا اینکه به طور طبیعی تغییر می‌کنند؟ به نظرم هنوز این مشکل حل نشده است. من همچنان فکر می‌کنم در مرحله‌ای پر از موضوع‌های ترسناک به سرمی‌بریم که چیزی از آن‌ها نمی‌دانیم.

این موضوع چقدر جدی است؟

در عین حال پروفسور گرگ تاورز از دانشگاه کالج لندن می‌گوید امیدوار است که با وجود احتمال تغییرات بیشتر در ساختار ژنتیکی ویروس، این امر به بازگشت این بیماری جدی منجر نشود.

به گزارش ایندیپندنت، متخصصان می‌گویند بین کسانی که معتقدند وضعیت مساعد فعلی به این دلیل است که واکسن‌ها و ابتلا به بیماری‌، دیوار مصونیت موثری ایجاد کرده‌اند با کسانی که می‌پندارند ویروس به طور قابل‌توجهی تکامل یافته و آسیب کمتری به دنبال دارد اما چنین تغییری ممکن است دوباره در جهت دیگری رخ بدهد، همچنان اختلاف نظرها و بحث‌هایی وجود دارد. با این حال آنها هشدار می‌دهند که تکامل ویروسی می‌تواند ما را برای مبارزه با کووید به میدان برگرداند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->