طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است
سرخط خبرها

دوستی به عمر زبان فارسی

  • کد خبر: ۱۳۵۲۷۵
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۶
دوستی به عمر زبان فارسی
ایران سالانه ۴ هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان حقوق به معلمان دانش آموزان اتباع خارجی پرداخت می‌کند.

چند روز قبل وزیر آموزش وپرورش در دیدار با مقامات کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، گفت که ایران سالانه ۴ هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان حقوق به معلمان دانش آموزان اتباع خارجی پرداخت می‌کند.

در سال تحصیلی جدید، ۷۰۰هزار دانش آموز تبعه خارجی در ایران مشغول تحصیل هستند. ایران برای آموزش این دانش آموزان به ۲۳هزار کلاس درس نیاز دارد که سازمان ملل، تنها ۶۰۰ کلاس درس ساخته است.

با همه این تفاصیل و البته برخورد سلیقه‌ای بعضی مدیران در چهار دهه گذشته، مدارس ایران همواره پذیرای دانش آموزان افغانستانی بوده است. حضور دانش آموزان مهاجر باعث شده است بسیاری از ایرانی‌ها در طول سال‌های تحصیل، همکلاسی افغانستانی داشته باشند.

پس از سقوط دولت اشرف غنی و آغاز دور جدیدی از مهاجرت افغانستانی‌ها به ایران، پدران و مادران زیادی نگران آینده تحصیلی فرزندانشان بودند که خوشبختانه امکان ثبت نام همه دانش آموزان فراهم شد و به گفته کارشناس مسئول امور تحصیلی اتباع خارجی اداره کل آموزش وپرورش خراسان رضوی، در سال تحصیلی جاری ۸۵هزار دانش آموز تبعه خارجی از کشور‌های افغانستان، پاکستان و عراق با ۲۱درصد افزایش نسبت به سال گذشته، در مدارس استان تحصیل می‌کنند؛ آماری که سال گذشته ۷۰ هزار نفر بود.

ایران درحالی پذیرای این حجم از دانش آموز افغانستانی است که تحریم‌ها همچنان پابرجاست. مردم افغانستان همان طور که چهار دهه میزبانی ملت ایران را فراموش نکرده اند، این روز‌ها را هم از یاد نخواهند برد؛ روز‌هایی که دانش آموزان افغانستانی و دانش آموزان ایرانی درکنار یکدیگر باسواد می‌شوند و اصول زندگی را می‌آموزند.

دوستی مردم ایران و افغانستان نه محدود به روز‌های سخت امروز است، نه روز‌های بی شمار گذشته؛ دوستی این دو ملت، ریشه در درخت کهن زبان فارسی دارد؛ زبان مشترکی که محکم‌تر از هر اشتراک دیگری، می‌توان بر آن تکیه کرد و به آن بالید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->