دستگیری متهم به ۲۰۰ فقره موبایل قاپی در مشهد مجازات افشای اسرار بیماران از طرف پزشک چیست؟ مرگ دلخراش خاله ۱۴ ساله به دست خواهرزاده ۵ ساله (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) شتر، عامل مصدومیت ۸ نفر در تصادف ۴ تریلی در جاده طبس - اصفهان سربازان امریه می توانند در آتش نشانی خدمت کنند وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی خواهد بود رئیس سازمان بهزیستی: هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست عجیب و غریب‌ترین سفارش‌ها برای عمل‌های زیبایی پشت پرده تیپ‌های عجیب و آویزهای غریب سر و صورت نوجوانان قتل و سوزاندن جسد پدر به دست دختر شیطان صفت کاهش ۱۰ درصدی مصدومان حوادث ترافیکی در نوروز ۱۴۰۳ جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان اعلام شد پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای عالی بیمه زلزله، مرزن آباد مازندران را لرزاند (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) کشف جسد جوان گم شده در بشکه اسید مرگ یک جوان در پی شلیک پلیس +اطلاعیه پلیس واریز وام ۳۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان کشوری + جزئیات (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۶ هزار عدد قرص غیرمجاز از یک واحد صنفی در مشهد کشف شد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) برخورد مرگبار تریلر با پراید در جاده نیشابور -فریمان (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) حقوق معوق معلمان خرید خدماتی و حق التدریس در اسرع وقت پرداخت شود
سرخط خبرها

انسولین ۸ برابر گران شد!

  • کد خبر: ۱۳۶۸۲۹
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۶
انسولین ۸ برابر گران شد!
قیمت انسولین قلمی در کمتر از یک ماه از ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان به ۲۰۶ هزار و ۹۰۰ تومان افزایش پیدا کرد.

ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ قیمت انسولین قلمی «گلارژین» در بازار آزاد نسبت به یک ماه گذشته حدود هشت برابر شده است. وقتی این خبر را در کنار افزایش قیمت دارو‌های دیگر در ماه‌های اخیر بگذاریم از اینکه بهداشت ودرمان صدرنشین جدول تورم ماهانه در آبان بوده تعجب نمی‌کنیم. از طرفی با توجه به ادامه این روند تکرار این موضوع در آذر نیز دور از انتظار نیست.

براساس گزارش مرکز آمار در ماراتن افزایش قیمت، هزینه بهداشت ودرمان با نرخ تورم ماهانه ۴ درصدی از ۱۱ گروه کالایی دیگر جلو افتاده است. بخش مهمی از تورم این گروه کالایی مربوط به افزایش قیمت دارو است. اگر یادتان باشد حدود یک ماه قبل در گزارشی با عنوان «سرایت تورم به دارو» از تغییر نرخ دارو‌های پرمصرف نوشتیم، حالا همان تغییر‌ها خودش را در گزارش مرکز آمار نیز نشان داده و این گروه را صدرنشین تورم کرده است.

می‌دانید که بازار دارو در ماه‌های اخیر با مشکلات متعددی روبه رو بوده است و از کمبود دارو بگیرید تا دارو‌های وارداتی تقلبی و افزایش قیمت‌های پی درپی. ما در صفحه اقتصاد افزایش قیمت‌ها را بررسی می‌کنیم و بر اساس آنچه که در بازار مشهد مشاهده کردیم، برخی از دارو‌های پرمصرف که در ماه گذشته با افزایش قیمت چندبرابری روبه رو بودند. قیمتشان در این مدت (از ۱۰ آبان، زمان انتشار گزارش تاکنون) ثابت مانده، اما در عوض تورم به سراغ برخی از دارو‌های خاص رفته که انسولین یکی از آن هاست. شاید فعلا تعداد دارو‌هایی که دچار تغییر قیمت می‌شوند کمتر از ماه قبل باشد، اما به گفته فعالان این حوزه با توجه به افزایش قیمت ارز، تغییر بیشتر در نرخ دارو‌ها دور از انتظار نیست.

قیمت انسولین با پوشش بیمه تغییری نمی‌کند

بر اساس مشاهدات میدانی ما قیمت انسولین قلمی گلارژین یکی از شرکت‌های معتبر تا اواسط آبان ۲۶ هزارو ۵۹۰ تومان بود که در مرحله اول به ۱۰۷ هزارو ۸۴۰ تومان رسید و حالا به ۲۰۶ هزار و ۹۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است. یعنی قیمت این داروی حیاتی برای بیماران دیابتی حدود هشت برابر شده است.

البته قرار است بار این افزایش قیمت‌ها بر دوش سازمان‌های بیمه گر باشد. یعنی در نهایت تغییری در مبلغ پرداخت بیمه شده‌های دیابتی ایجاد نشود، اما در این صورت دو مشکل وجود دارد افرادی که تحت پوشش بیمه نیستند مانند اتباع و همچنین کسانی که ناگهان به این دارو احتیاج پیدا می‌کنند و مجبور به خرید آزاد آن می ‎شوند باید برای یک عدد انسولین قلمی گلارژین ۲۰۷ هزار تومان پول بپردازند و از سوی دیگر با افزایش سهم سازمان‌های بیمه گر بدهی آن‌ها به داروخانه‌ها چند برابرمی شود و آن طور که دکتر محسن نجفی، عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان خراسان رضوی به شهرآرا می‌گوید: تأخیر پرداخت سازمان‌ها به گونه‌ای موجب مرگ تدریجی این صنف خواهد شد. از سوی دیگر شاید این بار سنگین بر دوش بیمه‌ها بعد از مدتی آن‌ها را خسته کند که آن موقع مشکلات بیشتری بروز پیدا می‌کند.

انسولین فقط با نسخه پزشک

«انسولین فقط با نسخه پزشک و ثبت اطلاعات بیمار و بدون تغییر قیمت در سامانه تیتک قابل عرضه است.» این بخشی از صحبت‌های محمد پیکانپور، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تسنیم است. این یعنی فروش آزاد انسولین در بازار ممنوع است، اما طبق مشاهدات ما فعلا این قانون در بازار مشهد اجرایی نشده است. دلیلش را از بازرس انجمن داروسازان ایران می‌پرسیم. نجفی می‌گوید: عرضه انسولین به شکل آزاد نمی‌تواند به صورت کامل ممنوع شود، چون ممکن است در برخی موارد مصرف داروی بیمار افزایش پیدا می‌کند و این بیمار دچار مشکل می‌شود مسئولان برای این افراد چه راه جایگزینی دارند؟ وظیفه ما تأمین داروی مورد نیاز بیماران است.

۴۱.۹ درصد گران‌تر از پارسال

معمولا دارو را در دسته کالا‌های بهداشتی قرار می‌دهند و به گفته فعالان این حوزه افزایش قیمت دارو را مهم‌ترین عامل صدرنشینی تورم ماهانه گروه بهداشت ودرمان بیان می‌کنند. تورم نقطه‌ای سالانه این گروه کالایی نیز برای خانواده‌های شهری ۴۱.۹ درصد بوده است. البته مشاهدات میدانی ما در برخی از موارد نشان می‌دهد که احتمالا تورم بخش دارو از این حرف‌ها بیشتر است، اما به گفته فعالان این حوزه به دلیل گستره تنوع دارو و نماد تجاری آن نمی‌توان عدد مشخصی برای میزان افزایش قیمت‌ها در نظر گرفت.

میانگین تورم ماهانه گروه‌های عمده بر اساس گزارش مرکز آمار ۲.۱ درصد و آن طور که بانک مرکزی گزارش داده ۲.۹ درصد است. شاید از تفاوت رقم یک شاخص در دو گزارش از مراکز رسمی دولتی تعجب کنید، اما باید بگوییم این تازگی ندارد و آمار اعلام شده از این دو منبع تقریبا همیشه با یکدیگر متفاوت است. در هر صورت طبق گزارش مرکز آمار تورم بهداشت و درمان تقریبا دو برابر میانگین تورم گروه‌های عمده کالا و خدمات است.

انسولین ۸ برابر گران شد!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->