فراخوان مرکز نوآوری پارک دانش شهرداری مشهد اعلام شد+جزئیات ثبت نام مشهد باید سبز بماند | ضرورت حفظ و توسعه فضای سبز در شهر و چالش‌ها و راهکارهایش هوای مشهد در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس (چهارشنبه، ۱۵ اسفند ۱۴۰۳) | اواسط روز و بعدازظهر از غلظت آلاینده‌ها کاسته می‌شود آتش سوزی کارخانه قند آبکوه مشهد در ۷۸ سال پیش | بوی قند سوخته شهر را فراگرفت ایجاد بیش از ۳۰۰۰ جای‌پارک موقت نوروزی توسط شهرداری مشهد با همکاری ادارات دولتی ماجرای حمله به اتوبوس شهرداری در بولوار طبرسی مشهد چه بود؟ + ویدئو برگزاری جشنواره نور در ایام نوروز ۱۴۰۴ در عرصه میدان شهدای مشهد رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد: المان‌های استقبال از بهار رنگ‌وبوی معنویت گرفته است مانور خدمت به زائران نوروزی در مشهد و خراسان رضوی برگزار می‌شود شهردار مشهد مقدس: امسال استقبال از بهار پررنگ‌تری نسبت‌به سال گذشته خواهیم داشت + فیلم هوای کلانشهر مشهد امروز ناسالم است (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) شهردار مشهدمقدس: خیابان گل جنب بوستان برکت برپا خواهد شد + فیلم حمایت ویژه شهرداری مشهد از تشکل‌های قرآنی برای نخستین بار شهردار مشهد مقدس: استقبال از بهار یک کار ویژه و شاخص برای مشهد است | بهره‌برداری از پروژه ایوان سلام در پایانه مسافربری امام رضا (ع) تا پایان سال ۱۴۰۳ + فیلم درباره تاریخ ساختمان شهرداری مشهد | ساخت عمارت بلدیه با ۴۰۰‌هزار آجر ابلق فشاری رشد ۱۳ درصدی ظرفیت اقامتی کلانشهر مشهد برای نوروز ۱۴۰۴ ورود اولین تابلو‌های برق فشارمتوسط خط۳ مترو به مشهد (۱۳ اسفند ۱۴۰۳) آغاز عملیات اجرایی تقاطع غیرهم‌سطح امام‌حسن(ع) مشهد با اعتباری بالغ بر ۵۲۰ میلیارد تومان شهروند خبرنگار | درخواست اطلاع رسانی درباره رایگان بودن خطوط اتوبوس در مشهد + پاسخ هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (۱۳ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تقاطع‌های شهر مشهد در کنترل هوش مصنوعی

  • کد خبر: ۱۳۷۰۲۷
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۸
تقاطع‌های شهر مشهد در کنترل هوش مصنوعی
نزدیک به یک‌دهه می‌شود که بیشتر کلان‌شهر‌های دنیا به‌دلیل تراکم عجیب‌وغریب ترافیک در این شهر‌ها و قفل‌شدن عبور‌ومرور در برخی ساعات روز، رو به هوشمندسازی معابر و همه ماجرا‌های مربوط‌به ترافیک آورده‌اند، از اجرای پارکینگ‌های هوشمند و پیش‌بینی موقعیت‌های اضطراری گرفته تا برنامه‌ریزی و مدیریت در لحظه ترافیک با استفاده از داده‌های ارسالی از دوربین‌های ترافیکی.

امیررضا وثوقی  | شهرآرانیوز، هوشمند‌کردن چراغ‌های راهنمایی‌و‌رانندگی چهارراه‌ها برای کنترل عبور‌ومرور، کاهش ترافیک و انتظار پشت چراغ قرمز، از دیگر راهکار‌هایی است که در بسیاری از شهر‌های پرترافیک دنیا اجرا می‌شود و حالا قرار است که از این سامانه در ۲۵۰‌تقاطع مشهد هم استفاده شود؛ سامانه‌ای که ازسوی شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی بومی‌سازی شده و مشهد شهری در کشور است که قرار است همه تقاطع‌های چراغ‌دارش به این سامانه مجهز شوند تا براساس این سامانه هوشمند، زمان انتظار در ۲۵۰‌تقاطع چراغ‌دار شهر به‌روز و با سیستم هوش مصنوعی کنترل شود.

کنترل چراغ‌های راهنمایی بدون دخالت انسانی

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد با اشاره‌به اینکه سامانه بومی کنترل هوشمند تقاطع‌ها با استفاده از یادگیری عمیق و الگوریتم‌های هوش مصنوعی در مشهد طراحی و راه‌اندازی شده است، گفت: مشخص‌ترین ارزش سامانه‌های کنترل هوشمند تقاطع‌ها، بهبود عملکرد کنترل بلادرنگ چراغ‌ها بدون نیاز به مداخلات انسانی، بهبود فازبندی تقاطع‌ها و کاهش خطا‌های انسانی مرتبط است. علی سمیعی با بیان اینکه هوشمند‌سازی، از اولویت‌های دوره ششم مدیریت شهری است و شهردار مشهد تأکید ویژه‌ای روی این مقوله دارد، ادامه داد: هوشمندسازی می‌تواند کمک فراوانی به روان‌سازی رفت‌وآمد شهروندان کند و باعث کاهش زمان و هزینه‌های سفر شود.

۳ شیوه برای کنترل تقاطع‌ها

مدیر‌عامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد با بیان اینکه در کنترل تقاطع‌ها سه روش وجود دارد که شامل تقاطع‌های زمان‌بندی ثابت، تقاطع‌های چندبازه‌ای و تقاطع‌های هوشمند است، تصریح کرد: در تقاطع‌های زمان‌بندی ثابت، عددی را برای زمان انتظار تقاطع انتخاب می‌کنند و فارغ از تقاضای هر جهت، این زمان‌بندی تا پایان روز ادامه خواهد داشت.

سمیعی افزود: در روش چند‌بازه‌ای برای ساعت‌های مختلف روز، زمان‌های ثابتی را در‌نظر می‌گیرند، اما تقاطع‌های هوشمند، تقاطع‌هایی است که در آن‌ها با‌توجه‌به میزان ترافیک و تقاضای موجود در این معابر، زمان‌بندی را تنظیم می‌کنند. وی بیشتر ترافیک درون‌شهری و تأخیراتی را که در شبکه معابر حمل‌ونقلی برای شهروندان ایجاد می‌شود، مربوط‌به تقاطع‌های چراغ‌دار دانست و افزود: با سامان‌دهی این تقاطع‌ها و کاهش زمان انتظار شهروندان، می‌توان زمان سفر‌های داخل شهری را کاهش داد.

اجرای آزمایشی کنترل هوشمند تقاطع‌ها

مدیر‌عامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد با بیان اینکه می‌توانیم این طرح را برای همه تقاطع‌های شهر اجرایی و این تقاطع‌ها را به‌صورت فصلی به‌روز کنیم، گفت: با استفاده از این ابزار، زمان بهینه هرکدام از تقاطع‌های شهر را به دست می‌آوریم. وی با اشاره‌به اجرای آزمایشی این طرح ادامه داد: هوشمندسازی تقاطع‌ها به‌صورت آزمایشی در دو تقاطع میلاد و دانشجو اجرا شده و تست‌های عملکردی آن در مراحل پایانی است تا با مثبت‌بودن نتایج، این طرح را برای همه تقاطع‌های شهر اجرا کنیم. سمیعی هزینه انجام مطالعه این پروژه را حدود ۴۵۰‌میلیون‌تومان اعلام کرد و افزود: این طرح در تقاطع‌های شهری ازسوی کارشناسان سازمان ترافیک شهرداری اجرا می‌شود و هزینه‌ای برای مدیریت شهری ندارد.

هوشمندسازی نیمی از تقاطع‌های شهر تا پایان سال

مدیر‌عامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد بیان کرد: در این راستا مطالعاتی با همکاری دانشگاه گرگان انجام دادیم. با رویکرد پردازش تصویر، تعداد ماشین‌ها، نوع حرکت و سرعت آن‌ها برداشت می‌شود و با الگوریتم هوش مصنوعی و یادگیری عمیق، زمان‌بندی و فاز‌بندی مناسب برای تقاطع انجام می‌گیرد. وی با اشاره‌به اینکه تاکنون تقاطع‌های شهر با سیستم اسکت کنترل می‌شدند، تصریح کرد: این سیستم در صد کشور دنیا در‌حال اجراست.

سیستم جدید هوشمند از سیستم قبلی پیچیده‌تر و بر همین اساس اطلاعات آن دقیق‌تر و نزدیک به واقعیت است؛ بنابر‌این می‌توانیم برای تقاطع‌های شهر بهتر برنامه‌ریزی کنیم؛ زیرا مشکلات سیستم‌های قبلی را نیز پوشش داده است. سمیعی تأکید کرد: مدیریت شهری، اقدامات لازم برای اجرای هوشمندسازی تقاطع‌های شهر را آغاز کرده است و به‌دنبال آن هستیم که تا عید نوروز با استفاده از این سیستم هوشمند زمان‌بندی، چراغ‌های کنترل ترافیک در ۵۰ درصد تقاطع‌های شهر تغییر کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->