آیت‌الله علم‌الهدی: فرهنگ بسیجی محور عمل کارگزاران نظام باشد | هیچ منطقی در گرانی‌های بازار نیست آیت‌الله علم‌الهدی: بسیجیان دانشجو و طلبه، نگهبان اعتقادی جریان بسیج هستند+ویدئو پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام دفاع مقدس در استان خراسان رضوی تشییع می‌شود رئیس کمیته امداد: خیرین بازوان انقلاب در خدمت‌رسانی به نیازمندان هستند جمع‌آوری ۴۰ میلیارد تومان کمک برای مردم غزه و لبنان توسط خیرین و هیئت‌های مذهبی کشور قصه آقای راستگو | یادی از حجت‌الاسلام محمدحسن راستگو، روحانی نام‌آشنای مشهدی مروری بر روایات ائمه اطهار (ع) درباره عقل | بهترین نعمت برای دنیا و آخرت نصرت الهی در پرتو صبر و پایداری دهک‌بندی ارائه خدمات به ایثارگران از بودجه حذف می‌شود خوش‌به‌حال گردو‌ها اعتکاف ماه مبارک رجب با حضور ۱۵۰۰ معتکف در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود + فیلم (۳۰ آبان ۱۴۰۳) مروری بر زندگی و خدمات استاد «مهدی ولائی»، مأمور ثبت‌احوال نسخه‌های خطی حرم امام‌رضا(ع) زیارت، مدارِ معرفتیِ تربیت لبخند بزن تا سعادتمند شوی | مروری بر بیانات امام رضا (ع) درباره شادی و سرور خانه‌هایی که حکم بهشت را دارند «پدر»؛ مایه رحمت، مظهر قدرت | بررسی بایدهای نقش پدر خانواده براساس آموزه‌های دینی رونمایی از پایگاه تخصصی «مقاومت» در کتابخانه آستان قدس رضوی (۲۹ آبان ۱۴۰۳) برگزاری انتخابات مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی در مشهد کاهش مصرف برق در حرم مطهر امام رضا(ع) درراستای مصرف بهینه‌ انرژی
سرخط خبرها

اگر خشمگین شدی کلامت را کنترل کن

  • کد خبر: ۱۳۷۷۱۰
  • ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۰
اگر خشمگین شدی کلامت را کنترل کن
یکی از اصول اخلاقی که در ارتباطات اجتماعی اهمیت بسزایی دارد مهارت کنترل خشم است. مهارتی که در روایات و احادیث نیز به آن بسیار توصیه شده است.

وقتی عصبانی می‌شد در رفاقت هایش، چشم هایش را می‌بست و هر چه در همان لحظه به ذهنش می‌رسید بر زبان می‌آورد! فرقی نمی‌کرد کسی که در مقابلش ایستاده از نزدیکان اش باشد یا غریبه! با حرف هایش آزرده اش می‌کرد، تمام توان اش را به کار می‌برد تا طرف مقابل را تحقیر کند. تمام کار‌هایی را که تا آن زمان برایش انجام داده بود را با منت بر زبان می‌آورد و یادآوری می‌کرد که لیاقت هیچ کدام اش را نداشته... اگر چه بعد از آرام شدن شرایط، پشیمان می‌شد و تلاش می‌کرد از دل دوستان اش در بیاورد، اما دیگر فایده‌ای نداشت..

اگرچه عصبانی شدن هیجانی طبیعی است که ممکن است همه ما در شرایط مختلف زندگی با آن مواجه شویم، اما آنچه اهمیت دارد این است که بتوانیم احساسات و هیجانات خود را کنترل کنیم و به دیگران آسیب نزنیم. شاید برخی گمان کنیم فقط درگیری فیزیکی و آسیب‌های جسمی، صدمه‌های جدی است که فرد ممکن است در مواقع عصبانیت به دیگران وارد کند، اما گاهی زخم‌هایی که به روح و دل دیگری با واژه‌ها و حرف‌های ناپسند و گاهی تحقیر‌ها و توهین‌ها می‌زنیم صدماتی بسیار جدی‌تر و درمان ناپذیرتر هستند. برخی از افراد به دلیل آسیب پذیری بالا ممکن است با تحقیر یا توهینی ساده اعتماد به نفس خود را برای همیشه از دست بدهند و اگر چه دیگری در زمان عصبانیت به آن‌ها توهین کرده باشد، اما فرد برای همیشه این تصور را از خود داشته باشد که در نگاه دیگران این گونه است.  

این مساله گاهی در دوستی‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد از آن جهت که فرد دوست را تکیه گاه و محرم و همراه خود تلقی می‌کند و او را آیینه‌ای می‌داند که ویژگی‌های خوب یا بد اش را به او گوشزد می‌کند. حال تصور کنید که در موقعیتی فرد مقابل عصبانی شود و به دلیل عدم کنترل هیجان خود دیگری را تحقیر و بی ارزش کند. یا واژه‌هایی را بر زبان بیاورد که اعتماد به نفس و شخصیت دیگری را زیر سوال ببرد نه تنها به رابطه دوستی صدمه جدی می‌زند که موجب می شود فرد مقابل هم بخش زیادی از باورهایش را نسبت به دوست و حتی به خودش از دست بدهد.  
از این روست که امام رضا علیه السلام فرموده اند:
مؤمن هرگاه خشمگین شود، غضبش او را از حق بیرون نمی‌برد. (بحارالانوار، ج ۷۵، ص ۳۵۵)

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->