واکنش معاون وزیر ارتباطات به قصد اپراتورها برای افزایش خودسرانه تعرفه اینترنت سامسونگ از گلکسی S۲۵ اج رونمایی کرد + مشخصات و قیمت اسکورت کاروان دونالد ترامپ در قطر با سایبرتراک‌ ضدگلوله ایلان ماسک + عکس جزئیاتی جدید از آیفون بدون حاشیه و تمام‌شیشه‌ای اپل سازمان ملی هوش مصنوعی تشکیل نمی‌شود پشتیبانی مایکروسافت از آفیس در ویندوز ۱۰ تا سال ۲۰۲۸ تمدید شد برنامه OpenAI برای احداث مراکز داده بیشتر در امارات زمان عرضه اندروید ۱۶ برای گوشی‌های پیکسل و سامسونگ مشخص شد حدود ۲۰ مدیر شرکت‌های بزرگ فناوری ترامپ را در عربستان همراهی می‌کردند خزایی: اجازه گرانی اینترنت به اپراتور‌ها داده نشود پوشش ۱۰۰ درصدی فیبر نوری در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ | ارتقای شبکه انتقال در شهرستان‌ها اسنپ در پرونده شروط ضدرقابتی قراردادهای خرید اقساطی هم محکوم شد نتایج تحقیقات جدید: هوش مصنوعی نمی‌تواند همزمان بهره‌وری و انگیزه کارمندان را افزایش دهد دانشمندان وجود هاله نور برای انسان را ثابت کردند! بررسی دغدغه‌های فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان در میزگرد شهرآرا | دانش و سرمایه، ترکیب برنده جت‌های «ایر فورس وان» به سیستم‌های ارتباطی و دفاعی پیشرفته مجهز می‌شوند اپراتور‌های موبایل: هفته آینده قیمت بسته‌های اینترنت را افزایش می‌دهیم! (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) فعال‌سازی فناوری 5G روی گوشی‌های سامسونگ در ایران + جزئیات و زمان انتقاد سخت بیل گیتس از ایلان ماسک و دونالد ترامپ تریلر جدید بازی Mafia: The Old Country منتشر شد + زمان عرضه گلکسی F56 سامسونگ رونمایی شد + مشخصات و قیمت
سرخط خبرها

آغاز پرورش گوجه فرنگی در ایستگاه بین‌المللی فضایی

  • کد خبر: ۱۳۸۱۵۱
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۲
آغاز پرورش گوجه فرنگی در ایستگاه بین‌المللی فضایی
فضانوردان ساکن در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)، به تازگی پرورش گوجه فرنگی را آغاز کردند. اما ناسا از کاشتن سبزیجات در فضا چه هدفی را دنبال می‌کند؟

به گزارش شهرآرانیوز - بر اساس اعلام ناسا، نیکول من، مهندس پرواز ساکن در ایستگاه فضایی بین‌المللی، نصب تجهیزات لازم برای آزمایش Veg-۰۵ را آغاز کرده است. اما Veg-۰۵ چیست؟ پرورش سبزیجات سالادی و ارزیابی مقبولیت و ارزش غذایی آن‌ها برای تامین سیستم غذایی ISS (به زبان ساده‌تر، تلاش ناسا برای پرورش گوجه فرنگی در ایستگاه فضایی بین‌المللی)!

در این پروژه، گوجه فرنگی گیلاسی تحت دو شرایط نوری متفاوت در فضا پروش می‌یابد و به‌طور موازی، در زمین هم کاشته می‌شود. اتفاقا همین هفته گذشته بود که بذر‌های ارزشمند گوجه چری Red Robin، با راکت فالکون ۹ اسپیس ایکس به ISS رسید.

آغاز پرورش گوجه فرنگی در ایستگاه بین‌المللی فضایی

به محض اینکه گوجه‌ها جوانه بزنند، اعضای تیم تفاوت در میزان بازدهی میوه‌ها، ترکیبات مغذی و سطح میکروبی (مقدار باکتری موجود در آن‌ها) را آنالیز خواهند کرد.

جالب اینکه بخشی از این آنالیز، با خوردن گوجه‌ها توسط فضانوردان انجام می‌شود و آن‌ها درباره مزه، بافت، آبدار بودن و سایر خصوصیات میوه‌ها نظر می‌دهند.

چرا ناسا می‌خواهد در ایستگاه فضایی گوجه بکارد؟

می‌دانیم که ناسا برنامه‌های فضایی بلندپروازانه‌ای دارد که شامل ماموریت‌های انسان-محور در ماه و مریخ می‌شود. پروژه آرتمیس ۱، عملا راه را برای ساختن پایگاه و اتصالات اینترنتی در کره ماه، هموار کرده است؛ مسیری که در نهایت به تحقق رویای دیرینه ناسا، یعنی قدم گذاشتن روی مریخ ختم خواهد شد.

در حال حاضر، فضانوردان ساکن در مدار پایین زمین، از غذا‌های بسته‌بندی شده استفاده می‌کنند و همین هم پاسخگوی نیاز آن‌هاست. ولی برای انجام یک ماموریت دو یا سه ساله در مریخ، نمی‌توان همه غذای مورد نیاز را یکباره به آنجا برد. زیرا غذا‌های بسته‌بندی شده در این مدت طولانی، کیفیت خود را از دست می‌دهند و ویتامین موجود در آن‌ها، تجزیه می‌شود. همچنین رساندن دوباره و چندباره غذا از زمین به فضانوردان، سخت و پرهزینه است.

پس برای انجام این ماموریت‌های بلندمدت، هیچ‌چیز بهتر از دسترسی به غذای تازه نیست. غذای تازه، مواد مغذی بیشتر و مزه بهتری دارد؛ ضمن اینکه سبزیجات، به رژیم غذایی فضانوردان تنوع خوشایندی می‌دهند.

از طرفی، کاشت و برداشت محصولات گیاهی برای مصرف روزانه، می‌تواند در سلامت روان فضانوردان هم موثر واقع شود.

آغاز پرورش گوجه فرنگی در ایستگاه بین‌المللی فضایی

با این تفاصیل، عجیب نیست که ناسا سخت در حال تحقیق روی پرورش محصولات گیاهی در فضاست و Veg-۰۵ تنها قطعه کوچکی از پازل است. پیش‌تر در قالب پروژه‌های Veg-۰۱ تا Veg-۰۴، کاشت سبزیجات دیگری هم از جمله کاهو و کلم در فضا آزمایش شده بود. اصلا در داخل ایستگاه فضایی بین‌المللی، یک بخش پرورش گیاه وجود دارد.

شاید حتی زمانی برسد که ارزش غذایی محصولات پرورش یافته در فضا، از محصولات زمینی پیشی بگیرد. برای نمونه، می‌توانیم از نوعی کاهوی تراریخته نام ببریم که به‌گفته‌ی دانشمندان، قابل رشد در فضا است.

این کاهوی خاص، مشابه هم‌نوعان زمینی خود است؛ ولی طوری تحت مهندسی ژنتیک قرار گرفته که از پوکی استخوان جلوگیری کند. افرادی که مدت زیادی را در جاذبه صفر سپری کنند، می‌توانند به درجاتی از این بیماری مبتلا شوند.

فضانوردان برای مصون ماندن از چنین مشکلی، معمولا دارو‌هایی به خود تزریق می‌کنند؛ اما چه بهتر که با خوردن سالاد سبزیجات، این مصونیت در آن‌ها ایجاد شود. شاید حتی در آینده، راهی برای القای ویژگی‌های مشابه به سبزیجات دیگر هم پیدا کنیم.

منبع: گجت نیوز به نفل از CNET

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->