ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

دانشمندان سرانجام دلیل افزایش سرماخوردگی و آنفولانزا در زمستان را یافتند

  • کد خبر: ۱۳۸۷۱۹
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۵
دانشمندان سرانجام دلیل افزایش سرماخوردگی و آنفولانزا در زمستان را یافتند
تیمی از محققان ممکن است سرانجام متوجه شده باشند که چرا هنگام کاهش دما در زمستان، احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار بیشتر است.
شهرآرانیوز - مطالعه‌ای جدید که دانشمندان آن را یک پیشرفت مهم می‌نامند، ارتباطی بین دمای پایین و سیستم ایمنی ضعیف یافته‌اند.

زارا پاتل، متخصص راینولوژی در دانشگاه استنفورد که در این تحقیق شرکت نداشت، به سی‌ان‌ان گفته است: «این اولین‌بار است که توضیح بیولوژیکی و مولکولی درباره یکی از دلایل پاسخ محدود سیستم ایمنی‌مان در دمای سردتر داریم.

پس از چند سال همه‌گیری کرونا، امسال فصل سرما و آنفولانزا، برای انتقام بازگشته است، زیرا در این مدت بدن افراد درمعرض تعداد معمول عوامل بیماری‌زا قرار نگرفته است.

در این مطالعه که امروز در مجله «آلرژی و ایمونولوژی بالینی» منتشر شد، محققان دریافتند که تنها ۹ درجه فارنهایت (۱۲ درجه سانتی‌گراد) کاهش دما می‌تواند تقریباً ۵۰ درصد سلول‌هایی را که با باکتری‌ها و ویروس‌های داخل سوراخ‌های بینی مبارزه می‌کنند، از بین ببرد.

بنهامین بلیر، یکی از نویسندگان این مقاله و راینولوژیست (متخصص بیماریهای بینی و ساختمانهای اطراف آن) دانشکده پزشکی هاروارد، به سی‌ان‌ان گفته است: هوای سرد با افزایش عفونت ویروسی مرتبط است، زیرا شما اساساً نیمی از ایمنی خود را فقط با همین کاهش اندک دما از دست می‌دهید.

ذکر یک توضیح درباره این مطالعه لازم است. پاتل در این باره گفته است: «به یاد داشته باشید که این مطالعات آزمایشگاهی هستند، به این معنی که اگرچه از بافت انسانی در آزمایشگاه برای مطالعه این پاسخ ایمنی استفاده می‌شود، اما این مطالعه در داخل بینی واقعی یک فرد انجام نشده است.» پس هنوز این احتمال وجود دارد که نتایج در دنیای واقعی چیز دیگری باشد. پاتل افزوده است: «بیشتر یافته‌های مطالعات آزمایشگاهی با شرایط واقعی تایید می‌شوند، اما نه همه آن‌ها.»

اما نتایج تا حدودی قانع‌کننده است. تیم محققان دریافته‌اند که وزیکول‌های خارج سلولی (EVs)، نسخه‌های کوچک سلول‌هایی که مانند سلول‌های معمولی نمی‌توانند تقسیم شوند، می‌توانند در سوراخ‌های بینی از ویروس‌های تنفسی و باکتری‌های مهاجم جلوگیری کنند. در پاسخ به این تهاجمات، بدن EV‌ها را در مخاط بینی رها می‌کند، جایی که مانع ورود میکروب‌های بیشتر به بدن می‌شوند.

محققان دریافته‌اند که حتی کاهش جزئی دما هم می‌تواند تا حد زیادی تولید EV را کاهش دهد و همچنین سایر مکانیزم‌های دفاعی، مانند میکرو RNA را که می‌تواند به میکروب‌ها حمله کند، از بین ببرد.

کاهش دما تقریباً ۴۲ درصد از EV‌ها را ازبین می‌برد که در نتیجه این اتفاق تقریباً ۵۰ درصد توانایی سیستم ایمنی برای جلوگیری از عفونت کاهش می‌یابد.

خوشبختانه، ما در طول زمستان کاملاً بی دفاع نیستیم. برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا در زمستان یک راه ساده و شگفت‌آور وجود دارد: استفاده از ماسک که از سرد شدن بیش از حد حفره‌های بینی جلوگیری می‌کند.

پاتل در آخر نتیجه گرفته است که «شاید این دلیل دیگری باشد برای استفاده از ماسک!»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->