مستند «پشت کوه‌های علی زنگی» ساخته علیرضا باغشنی اکران شد حضور دوباره «اوس موسی» در فصل هفتم سریال «پایتخت» نماهنگ معرفی مستند کوتاه «نصر من الله» + فیلم و زمان پخش برگزاری کارگاه نمایشنامه‌نویسی، در حاشیه سی و چهارمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی (رضوان) جمعه ۱۸ آبان، آزمون جامع فیلم‌سازی و عکاسی انجمن سینمای جوان برگزار می‌شود پیام تسلیت قالیباف به داود میرباقری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در ایستگاه پایانی + اسامی برگزیدگان لوکوموتیوران سینمای انقلاب | یادی از «امیر قویدل» هنرمند مشهدی، به بهانه پانزدهمین سالروز درگذشتش نگاهی به نمایش‌های خیابانی و صحنه‌ای سی وچهارمین جشنواره تئاتر استانی خراسان رضوی (رضوان) جزئیات بخش ادبیات جشنواره هنر‌های شهری مشهد ۱۴۰۴ اعلام شد محمدجعفر یاحقی: زبان فارسی می‌تواند دریچه ارتباط ما با دنیا باشد حماسه ملی ایرانیان از نگاه یک ژاپنی | درباره کتاب «از شفاهی تا کتبی» از کومیکو یاماموتو ویژه‌برنامه‌های تلویزیون در سالروز میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار + زمان پخش پخش آنلاین «خون گرم» هم‌زمان با روز پرستار صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ «داوود میرباقری»، کارگردان سریال سلمان فارسی، عزادار شد «منوچهر شاهسواری» دبیر جشنواره فیلم فجر شد | تفکیک بخش ملی و بین‌المللی «ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» مینی‌سریال می‌شود داوران ۲ بخش صحنه‌ای و خیابانی جشنواره تئاتر استانی خراسان رضوی (رضوان) معرفی شدند
سرخط خبرها

سردار ملی و هویت ملی

  • کد خبر: ۱۳۹۱۲
  • ۱۷ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۰
سردار ملی و هویت ملی
احمدرضا اصغرپور ماسوله عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی
هویت در تعریف جامعه‌شناختی به معنای تمایزگذاری میان «ما» و «آنان» است. یعنی اعضای یک گروه اجتماعی با ارجاع به برخی عناصر فرهنگی میان خود و دیگری فرق می‌گذارند. هویت ملی نیز به معنای وجود احساس قوی ما بودن در میان آحاد یک جامعه و عنصری ضروری برای تداوم حیات یک ملت است. بدون وجود هویت ملی قوی خطر انحلال ملت و اضمحلال اقتدار دولت وجود دارد.
وجود، تداوم و قدرت‌بخشی به هویت ملی از عناصر متعددی تأثیر می‌گیرد که یکی از آن‌ها نماد‌های مشترک است. نماد‌ها مفاهیم، اشخاص یا اشیایی هستند که به‌طور قراردادی و بر اثر برخی وقایع تاریخی و بر اساس یک مفاهمه اجتماعی تداعی‌کننده یک مفهوم یا رویداد دیگر شده‌اند. از آنجا که نماد‌ها ظرفیت فراوانی برای انتقال و یادآوری مفاهیم دارند، می‌توانند به هویت ملی کمک فراوانی کنند. قهرمانان ملی، یعنی کسانی که جان خود را برای خدمت به میهن فدا کرده‌اند، گاهی به نماد‌هایی تبدیل می‌شوند که، چون احترام عموم ملت را همراه خود دارند، می‌توانند مقوم هویت ملی باشند. شهید سردار «قاسم سلیمانی» طی یک فرایند که ۴ دهه به طول انجامید، به دلیل روحیه پرهیز از جناح‌گرایی در سیاست داخلی در داخل و دشمن‌ستیزی و ذکاوت در خارج از مرز‌ها به نمادی تبدیل شد که هر ایرانی آزاده را به تحسین واداشت و به او احساس غرور داد. شهادت او نیز به شکلی نمادین دقیقا در امتداد اهداف او بود و جلوه نمادین قهرمانی او را چندین‌برابر نمود.
اکنون شهید سردار «قاسم سلیمانی» یک میراث ملی است. او نمادی است که در خارج از مرز‌ها برای ایران آبرو آورده و سرمایه اجتماعی را درون مرز‌ها افزایش داده است. حضور میلیونی ایرانیان در شهر‌های مختلف در بزرگداشت سردار نشان می‌دهد که او توانسته است اعتماد و احترام افراد از اقشار مختلف را برانگیزد. اکنون وظیفه خطیری بر عهده همه ماست. آن وظیفه صیانت از این محور وحدت ملی است.
شهادت این سردار ملی، قوتی مضاعف به روحیه ایرانیان بخشید. مظلومیت و شجاعتی که در زندگی و شهادت او بود، موجب شده است همه ما متألم شویم، اما تألم کافی نیست. به نظر می‌رسد باید برای حفاظت از سرمایه اجتماعی که این شهید برای کشور ما به ارمغان آورد، تلاش کنیم تا این سرمایه اجتماعی به بهانه‌های بی‌اساس دچار فرسایش نشود. تداوم راه او در گرو وفاداری ملی به اهداف و منش اوست. امید است ایرانیان سلحشوری و تدبیر را که به کمال در شهید سلیمانی جمع شده بود، در سیاست‌گذاری‌ها و سیاست‌ورزی‌های داخلی و خارجی به کار ببندند و هرگز وظیفه اصلی و همگانی خود را که صیانت از این خاک و ایمان مردمان آن است، فراموش نکنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->