GTA ۶ نیامده، دو رکورد دیگر را شکست + جزئیات تاریخ انتشار ساخت نوعی رنگ ضدعفونی‌ کننده برای بیمارستان‌ها تلسکوپ فضایی هابل با چهار تصویر جدید و زیبا ۳۵ سالگی‌اش را جشن گرفت پرسپولیس تنها نماینده ایران در مسابقات Efootball لیگ نخبگان آسیا تریلر جدید بازی Ghost of Yotei منتشر شد + زمان انتشار صورت خندان آسمان شب | زمان و شیوه رصد آرایش نادر ماه و زهره و زحل نتایج یک تحقیق جدید: کلاغ‌ها هندسه می‌فهمند! اولین شبکه ۱۰G جهان با سرعت دانلود ۱۰ گیگابیت‌برثانیه در چین راه‌اندازی شد ۲۵ درصد نسل Z فکر می‌کنند هوش مصنوعی خودآگاه شده است تسهیل‌گری سازمان تنظیم مقررات در زمینه هوش مصنوعی دولت برای آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان، معلمان و والدین پلتفرم رایگان آماده کرده است دانشمندان وجود اولین سیاهچالۀ بدون ستاره در کهکشان راه شیری را تأیید کردند پاول دورف: فرانسه می‌خواهد به پیام‌های رمزگذاری‌شده کاربران تلگرام دسترسی داشته باشد دولت و ایرانسل با همکاری هم دستیار هوشمند ارائه خدمات معرفی می‌کنند نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران افتتاح غیررسمی بزرگ‌ترین موزه تمدنی جهان در مصر نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد کشف شواهدی جدید از وجود حیات باستانی در مریخ قابلیت شگفت‌انگیز ChatGPT: شناسایی موقعیت مکانی عکس‌ها پروژه‌های بلندپروازانه برای زندگی بشر زیر آب
سرخط خبرها

چرا پیام‌رسان‌های داخلی این روزها خوب کار نمی‌کنند؟

  • کد خبر: ۱۳۹۹۵۴
  • ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸
چرا پیام‌رسان‌های داخلی این روزها خوب کار نمی‌کنند؟
از ظهر روز گذشته تا بعد از ظهر (۲۲ آذر) سرور پیام رسان داخلی «بله» کلا از کار افتاد. بعد از اختلال «ایتا» این دومین قطعی یک پیام‌رسان بومی در هفته گذشته است.
کاظم کلانتری
خبرنگار کاظم کلانتری

شهرآرانیوز - بعد از فیلترشدن بخش زیادی از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی (ازجمله واتساپ و اینستاگرام) به دلیل شرایط ملتهب کشور در ما‌ه‌های اخیر، وزارت ارتباطات تمام توانش را در حمایت و پشتیبانی از پیام‌رسان‌ها و پلتفرم‌های داخلی گذاشته است. هرچند گاهی خبری از رفع فیلتر خارجی‌ها به گوش می‌رسد و دیروز هم یک نماینده مجلس از پذیرش شرایط ایران توسط واتساپ و اینستاگرام خبر داد. اما در میان گزارش‌های مختلف از میزان خسارت به کسب و کار‌های اینترنتی و حتی زیان و ورشکستگی اپراتور‌های ارائه‌دهنده اینترنت به دلیل فیلترینگ گسترده، آمار قابل‌تأمل و البته عجیبی از میزان کاربران فعال پیام‌رسان‌های داخلی منتشر شده است.

در این گزارش آمده است که بیشتر از ۳۱ میلیون کاربر به صورت روزانه از پیام رسان‌های داخلی استفاده می‌کنند و حدود ۷۰ میلیون کاربر هم به صورت ماهانه سراغ پیام رسان‌های داخلی  می‌روند. طبق این گزارش روبیکا با ۱۵ میلیون مراجعه روزانه پرترافیک‌ترین سکوی داخلی محسوب می‌شود و ایتا با  ۹.۲ میلیون، سروش پلاس با ۳.۵ میلیون و بله با ۳.۳ میلیون کاربر روزانه در رتبه‌های بعدی هستند. خیلی از کارشناسان این آمار را غیرواقعی می‌دانند. اما بعد از اختلال چندروز پیش «ایتا» چندنکته مهم آشکار شد. اول اینکه پیام‌رسان‌های داخلی هنوز به پایداری مناسب برای میزبانی کاربران نرسیده‌اند. تأخیر در اطلاع‌رسانیِ دلیل اختلال و زمان رفع آن هم نشان داد به چیزی بیشتر از صرفا یک پیام‌رسان داخلی خوب نیاز داریم.

اما در اطلاعیه روز گذشته پیام‌رسان «بله» بعد از اختلال، متوجه مشکلی گسترده‌تر شدیم. مدتی پیش اتحادیه اروپا شرکت توزیع داده «ابرآروان» را به اتهام همکاری در پروژه شبکه ملی اطلاعات و فیلترینگ گسترده اینترنت در ایران تحریم کرد. از آنجاکه  ۵۶ درصد دامنه‌ها در ایران از CDN و DNS ابری کلادفلر و ابر آروان به‌عنوان سرویس‌دهنده‌ی خارجی و داخلی خدمات ابری (Public Cloud) استفاده می‌کنند، پیش‌بینی می‌شد تحریم اتحادیه اروپا در بخش‌های مختلف توزیع داده و اینترنت کشور مشکلاتی ایجاد کند.

مدیریت «بله» در اطلاع‌رسانی درباره اختلال پیام‌رسانش آورده است:

 به دلیل تحریم سرور «سامانهٔ نامِ دامنه» (DNS Server) ابرآروان و اختلالات ناشی از آن، بله از ظهر امروز دچار اختلالاتی بوده است. این اختلالات، برای برخی از شما کاربران عزیز رخ داده؛ اما ممکن است در ساعات پیش‌رو با توجه به منطقهٔ جغرافیایی یا سرویس‌دهندهٔ اینترنت در برخی خدمات بله با اختلال روبه‌رو شوید. از این بابت متأسفیم.  
کارشناسان ما اقدامات لازم را برای حل این موضوع انجام داده‌اند؛ با این حال متأسفانه به دلیل ماهیت عملکردی «سامانهٔ نام دامنه»، تسریع در رفع سراسری این مشکل از دامنهٔ اختیار تیم توسعهٔ بله خارج است. امیدواریم این مشکل تا ۲۴ ساعت آینده برای همهٔ کاربران، در هر بخش جغرافیایی برطرف شود و سرویس‌دهی به حالت عادی بازگردد.

پس به نظر می‌رسد برخی از اختلالات در پیام‌رسان‌های داخلی فراتر از ساختار کلی‌شان باشد و تا زمانی که DNS آن‌ها از «ابرآروان» باشد و این شرکت تحت‌تحریم‌ها باقی بماند، اختلال مهمان گاه‌به‌گاه آن‌ها خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->