راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

احتمالا «پژوهش» یک شوخی است!

  • کد خبر: ۱۴۰۱۹۱
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۷
احتمالا «پژوهش» یک شوخی است!
اصلا مگر می‌شود بدون پژوهش برنامه ریزی کرد؟ مگر می‌شود بدون برنامه ریزی کار کرد؟

اصلا مگر می‌شود بدون پژوهش برنامه ریزی کرد؟ مگر می‌شود بدون برنامه ریزی کار کرد؟ مگر نه اینکه در فرآیند پژوهش، استفاده از ابزار‌های آماری برای تجزیه و تحلیل داده‌های کمی، شرطی اساسی است؟ مگر نه اینکه آمار‌ها از دل پژوهش‌ها بیرون می‌آید و متقابلا پژوهش‌ها مبتنی و متکی بر داده‌های آماری است؟

آیا تغییر سیاست‌های هرازگاهی، ناشی از آمار‌های غلط نیست؟ آیا به نتیجه نرسیدن برخی سیاست‌های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی، به در دست نداشتن آمار دقیق و پژوهش‌های علمی و واقعی برنمی گردد؟ واقعیت بیرونی، این گمانه را تأیید می‌کند وقتی می‌بینیم مسئول و سازمانی، آماری می‌دهد که با آمار مسئول و سازمان دیگر متفاوت است.

مگر مسئولان، زمانی که قرار است سخنانشان را به آمار مستند کنند، نباید به داده‌های آماری علمی و دقیق مراجعه کنند؟ وقتی وزیر و وکیلی که در تصمیم گیری‌ها و برنامه ریزی‌های کشور تأثیرگذار است، آماری را پیوست سخنانش می‌کند، انتظار عموم این است که این عدد و رقم‌ها با پشتوانه پژوهشی همراه باشد. مگر نباید جایی مانند مرکز آمار ایران یا مرکز پژوهش‌های مجلس، مرجع رسمی برای داده‌های آماری باشد که قطعا این داده‌ها هم براساس نظرسنجی‌ها و پژوهش‌های دقیق و علمی و واقعی انجام شده است؟

چرا گاهی بدون هیچ پایه پژوهشی، آمار‌های عجیب وغریب می‌شنویم؟ مثلا درباره همین موضوع حجاب که بحث داغ این روزهاست، عدد و رقم و آمار متفاوتی در میزان رعایت حجاب یا رعایت نکردن آن در جامعه، از گفته‌های برخی مسئولان به گوش می‌رسد. در حوزه‌های دیگر نیز با همین تفاوت‌های عجیب آماری روبه رو هستیم؛ حوزه مصرف انرژی، کار و بیکاری، مسکن، آسیب‌های اجتماعی، شاخصه‌های دین مداری در سنین مختلف اجتماعی و بسیاری دیگر از حوزه ها. طبیعی است که دستاورد این آمار‌های نایکدست و بدون پشتوانه پژوهشی، تصمیم گیری‌های ناسنجیده را به دنبال خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->