نامه‌ افراد دارای معلولیت به رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۳ هزار نفر متقاضی حق پرستاری در خراسان رضوی علت و معلول استخدام نصفه ونیمه معلولان وعده پیگیری اعتراض توان یابان که در آزمون استخدامی اخیر رد شده اند | صدای معلولان شنیده می‌شود؟ ۲۱‌هزار نابینا و کم‌بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی درباره برخی بالا‌وپایین‌های زندگی نابینایان مشهد به بهانه روز عصای سفید | چشم نیمه‌باز شهر به مشکلات روشن‌دلان مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان مراکز پیشخوان دولت در خراسان رضوی برای تردد معلولان مناسب‌سازی می‌شود بررسی مشکلات تحصیلی دانش آموزان استثنایی در مشهد؛ از هزینه‌های حمل‌ونقل تا کمبود نیروی انسانی راهیابی دانش‌آموزان آسیب‌دیده بینایی خراسان رضوی به مسابقات جهانی ۲۰۲۴ محاسبات سریع ذهنی راه‌اندازی سامانه اعزام مترجم، حلال مشکلات ناشنوایان | تسهیلات مناسب‌سازی منازل ناشنوایان خراسان رضوی به ۴۰ میلیون تومان رسید خبری از واریز مستمری ۱۳ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی نیست حضور معلولان مقابل استانداری خراسان رضوی برای پیگیری اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان | ناشنوایان: می‌خواهیم صدایمان را بشنوند گلایه توان یابان مشهدی از هزینه‌های سرسام آور خرید و تعمیر وسایل توان بخشی | ترکش گرانی بر تن توان یابان گردهمایی معلولان ضایعه نخاعی مشهد برگزار شد + فیلم فراخوان وزارت رفاه برای انتخاب رئیس سازمان بهزیستی کشور با جذب ۴ هزارو ۲۰۰ نفر معلول در کشور مسیر استخدام معلولان خراسان رضوی هموارتر می‌شود افزایش ۴۰ درصدی حق پرستاری معلولان کمک‌هزینه معیشتی ویژه اردیبهشت با تأخیر پرداخت شد (۲ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

«ورزش های بومی و محلی» فرصتی برای مشارکت اجتماعی معلولان

  • کد خبر: ۱۴۰۳۸۳
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱
«ورزش های بومی و محلی» فرصتی برای مشارکت اجتماعی معلولان
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی گفت: بهزیستی استان خراسان رضوی در راستای توانبخشی معلولان و ارتقای دسترسی آن‌ها به خدمات اجتماعی، طرح ورزش‌ها و بازی‌های بومی‌محلی را اجرا کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، حمیدرضا علیزاده رضایی افزود: توانبخشی مبتنی بر جامعه، راهبردی در درون برنامه توسعه است که در زمینه سلامت، آموزش، امرار معاش، فعالیت‌های اجتماعی، توانمندسازی از طریق تلاش‌های مشترک خود معلولان، خانواده آن‌ها، جامعه محلی، نهادهای دولتی و غیردولتی اجرا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: هدف برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه کاهش فقر، برابرسازی فرصت‌ها و فراگیرسازی اجتماعی معلولان است. به‌همین منظور، بهزیستی استان خراسان رضوی در راستای ارتقای دسترسی معلولان به خدمات اجتماعی، طرح ورزش‌ها و بازی‌های بومی‌محلی را اجرا کرده است.

معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه طرح بازی‌های بومی‌محلی از سال۱۳۹۸ آغاز شده است، گفت: متأسفانه این طرح به‌مدت دوسال به‌دلیل ممنوعیت‌ تجمعات ناشی از شیوع کووید معطل ماند. اما امسال تجهیزات ورزشی خریده شد و در اختیار شهرستان‌ها قرار گرفت. در مهرماه امسال به‌مناسبت هفته سالمندان و در هفته بزرگداشت معلولان، این برنامه در شهرستان‌های مختلف و در میان معلولان اجرا شد.

وی افزود: این طرح به‌صورت بازی‌های فراگیر یعنی بازی و ورزش‌هایی که معلولان نیز بتوانند در کنار افراد سالم آن را انجام دهند، اجرا می‌شود. مهم‌ترین هدف این طرح، بهبود سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی معلولان، بهبود دسترسی آن‌ها به فعالیت‌های ورزشی، بهره‌مندی صحیح از اوقات فراغت و تفریح است.

علیزاده رضایی ضمن تأکید بر اینکه از این طریق سطح مشارکت معلولان در فعالیت‌های اجتماعی و ارتباط آن‌ها با هم‌سالانشان ارتقا می‌یابد، گفت: در این مسابقات و بازی‌های بومی‌محلی تلاش شد ارتباطات اجتماعی و نحوه تعامل معلولان با دیگران ارتقا یابد. افرادی که قرار است در این مسابقات شرکت کنند، به‌صورت هدفمند از میان افراد منزوی و گوشه‌گیر که مهارت اجتماعی کمتری دارند، انتخاب می‌شوند.

وی افزود: فعالیت‌های ورزشی نقش بسیار مهمی به‌منظور جلوگیری از تشدید معلولیت‌ها داشته‌اند و عوارض آن را کمتر می‌کند. عوارض معلولیت‌ها مثل چاقی ناشی از بی‌تحرکی به‌ویژه در میان کودکان معلول جسمی، تقویت قدرت تمرکز و توجه در میان کودکان دارای معلولیت ذهنی خفیف، تصحیح قضاوت افراد دارای بیماری اعصاب و روان نسبت به دیگران و... از جمله این موارد است. در یکی از این مسابقات در شهرستان نیشابور شاهدِ پیشرفتی قابل ملاحظه‌ در وضعیت جسمانی یکی از مددجویان به‌واسطه تمرینات سه‌ماهه‌ای بودیم که برای شرکت در مسابقات داشت.

معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه در هفته جهانی سالمندان تقریبا همه شهرستان‌ها این برنامه را اجرا کردند، گفت: همه مراکز ما در شهرستان‌ها آموزش‌های لازم را درخصوص این طرح گذرانده‌اند و در مناسبت‌های مختلف از آن‌ها خواسته می‌شود یک دوره از این بازی‌ها را اجرا کنند. همه معلولان می‌توانند در این مسابقات شرکت کنند. در بازدیدهایی که به‌مناسبت هفته بزرگداشت معلولان داشتیم، از تماشای نشاط و شادابی که در کودکان به‌واسطه اجرای این طرح ایجاد شده بود، بسیار لذت می‌بردیم.

وی ضمن اشاره به اینکه مسئولان نیز در این مسابقات حضور دارند، گفت: در تلاشیم از این طریق توجه نهادهای مختلف را به مسائل و مشکلات معلولان بیشتر جلب کنیم تا بلکه انگیزه بیشتری برای برنامه‌ریزی به‌منظور بهبود وضعیت این افراد در آن‌ها ایجاد شود. علاوه بر این، تصمیم داریم ارگان‌های مسئول در زمینه موضوع ورزش و بازی‌های بومی‌محلی را پای کار بیاوریم. به‌ همین منظور با شهرداری و اداره ورزش و جوانان نیز رایزنی‌هایی داشته‌ایم تا معلولان بیشتری بتوانند در این طرح شرکت کنند و این برنامه‌ها با کیفیت بهتری اجرا شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->