جشن گل سرخ آخرین تصمیمات ایران در رابطه با اقامت مهاجران افغانستانی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) قطار حامل شکر از طریق خواف–هرات به ایستگاه روزنک افغانستان رسید + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هجوم ملخ‌های مراکشی به شهر‌های قندوز، بغلان، تخار، سمنگان و بلخ در افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: برنامه‌ای برای افتتاح کنسولگری‌های ایران و افغانستان در فراه و بیرجند نداریم + فیلم سازمان ملل از کشور‌های جهان خواست به پشتیبانی حیاتی خود از افغانستان ادامه دهند وزیر صنعت در راس هیئتی به کابل می‌رود پخش زنده بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین ایران و افغانستان سالانه ۳ میلیارد دلار از طریق دوغارون تعامل اقتصادی دارند کاهش ۵۰ درصدی ورود غیرمجاز اتباع افغانستانی به ایران تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان و کره جنوبی قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف در تعطیلات عید فطر در افغانستان ۳۰ کشته و ۱۵۵ زخمی برجای گذاشت سقوط سه پله‌ای فوتسال افغانستان در جدیدترین رده‌بندی فیفا آمریکا: برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت در کابل نداریم گفت‌وگوی بهرامی با مقام طالبان درباره مهاجران افغانستانی در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و یمن (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) سفر مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه به کابل | آب و مهاجران محور گفت‌و‌گو‌ها
سرخط خبرها

نگاهی به مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در شهر غزنی افغانستان + عکس

  • کد خبر: ۱۴۰۳۸۴
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۶
نگاهی به مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در شهر غزنی افغانستان + عکس
مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه که به مناره‌های غزنی شهرت دارند، از معروف‌ترین بناهای تاریخی افغانستان هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مناره‌های مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در یک کیلومتری شمال شرقی غزنی، در منطقه‌ای بین شهر قدیم غزنی و قریه روضه کنونی موقعیت دارند.

مناره‌هایی که قاعده و تهداب آن‌ها در سیستم انجینیری عصر غزنویان به شکل ستاره هشت‌ضلعی اعمار شده که از آن به‌نام فتح و پیروزی نیز یاد می‌شود.

این مناره‌ها که به‌صورت هشت‌ضلعی ساخته شده‌اند، حدود ۲۰ متر ارتفاع و ۶۰۰ متر از یکدیگر فاصله دارند. برای ساخت این مناره‌ها از خشت استفاده شده است.

شکل ظاهری مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه

نگاهی به مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در شهر غزنی افغانستان + عکس

در داخل مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه زینه‌هایی به‌شکل مارپیچ ساخته شده است که به بالای مناره‌ها راه دارند.

قدمت این مناره‌ها به حدود ۸۰۰ سال می‌رسد که به‌صورت یادگاری تاریخی از دوران سلطان مسعود سوم (۱۰۹۹- ۱۱۱۵) و بهرام‌شاه (۱۱۱۸-۱۱۵۷) برجای مانده‌اند.

نحوه ساخت این مناره‌ها در هنر معماری اسلامی جایگاه ویژه‌ای دارد.

سطح این دو برج با الگوهای هندسی منظم تزیین شده و آیه‌های قرآن با موزاییک‌های تراکوتا روی آن نوشته شده است (در یک طرف این مناره‌ها اسمای خداوند (ج) و در سوی دیگر آن نام معماران این بناها به خط کوفی نوشته شده است).

در قاعده این مناره‌ها تزیینات گچ‌بری و نوشته‌های کوفی به چشم می‌خورد که نشان‌دهنده کانون فرهنگی، ادبی و هنری دوره غزنویان در قرن یازدهم است.

هدف از ساخت مناره‌ها چه بوده است؟

نگاهی به مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در شهر غزنی افغانستان + عکس

مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در مجموع روی سه هدف اعمار می‌شدند. اول اینکه مناره در مسجد اعمار می‌شود که مؤذن در آن اذان می‌دهد. دوم به‌منظور اهداف نظامی که از آن به مشابه محل رصد استفاده می‌شود. مناره‌ها در تأمین امنیت شاهراه‌ها و کاروان‌ها از اهمیت زیادی برخوردارند. سوم اینکه به‌منظور نشان‌دادن عظمت و قدرت امپراتورها یا پادشاهان ایجاد می‌شدند.

در افغانستان هر سه هدف در اعمار مناره‌ها در نظر گرفته می‌شده است.

نگاهی به مناره‌های مسعود و بهرام‌شاه در شهر غزنی افغانستان + عکس

در طول چهار دهه گذشته که افغانستان درگیر جنگ‌های مختلف بوده، آثار تاریخی و آبده‌های تاریخی مورد بی‌توجهی قرار گرفته و این سبب شده است این آثار تاریخی تخریب شوند و در معرض آسیب و فروریزی قرار بگیرند.

منبع: تلویزیون آمو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->