قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان تیم تأیید هویت با هدف زمینه‌سازی صدور تذکره الکترونیکی برای اتباع افغانستانی، به ایران می‌آید ظاهر قدیر معاون سابق پارلمان افغانستان به دستور آمریکا در کنیا بازداشت شد زن افغان‌تبار مسئول امور افغانستان در وزارت خارجه آمریکا کیست؟ قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۹۰۰ خانواده از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در دور جدید واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان بیش از ۱۱ میلیون کودک واکسن دریافت می‌کنند ماجرای ضرب‌و‌شتم دانشجوی دانشگاه تهران در سفارت افغانستان چه بود؟ گزارشی از ازدحام افغانستانی‌ها در خیابان پاکستان | مهاجران افغانستانی برای دریافت مدرک شناسایی جدید مجبورند روز‌ها مقابل سفارت در نوبت ب‏مانند همه چیز درباره آخرین وضعیت اقامتی مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم جدید آموزش و پرورش درباره تحصیل دانش‌آموزان اتباع دارای برگه سرشماری در مدارس تهران اقرار وزیر بهداشت پاکستان به پیشی گرفتن افغانستان در مبارزه با فلج اطفال صادرات ۳ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع به افغانستان از طریق مرز دوغارون، طی یک سال گذشته مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: ممکن است جایگزینی برای نیروی کار اتباع خارجی نداشته باشیم
سرخط خبرها

نگاهی به زندگی و آرامگاه سنایی غزنوی در شهر غزنی + فیلم

  • کد خبر: ۱۴۲۲۰۲
  • ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۳
  • ۱
نگاهی به زندگی و آرامگاه سنایی غزنوی در شهر غزنی + فیلم
سنایی غزنوی بزرگ‌ترین شاعر قصیده‌گو و مثنوی‌سرای زبان پارسی است که در سده‌ پنجم هجری زندگی می‌کرد. آرامگاه او هم‌اکنون در شهر غزنی افغانستان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «ابوالمجد مجدود بن آدم سنایی غزنوی» یا حکیم سنایی (۴۷۳–۵۴۵ قمری)، شاعر و عارف پارسی‌زبان از خراسانیان قرون پنجم و ششم هجری بود.

او از بزرگ‌ترین صوفیان و شاعران قصیده‌گو و مثنوی‌سرای زبان پارسی است که در سده‌ پنجم هجری زندگی کرده است.

برخی کارشناسان معتقدند که سنایی شاعری است که برای نخستین‌بار عرفان را به‌صورت جدی وارد شعر فارسی کرد، ولی صوفیان پیش از او نیز در اشعار خود مضامین عرفانی را بیان کرده‌اند.

حکیم سنایی در سال ۴۷۳ (قمری) در شهر غزنه (واقع در افغانستان کنونی) دیده به جهان گشود و در سال ۵۴۵ قمری در همان شهر درگذشت.

در دیوان سنایی ابیاتی به چشم می‌خورد که در آن سنایی خود را «حسن» خوانده‌ است. در این بیت سنایی می‌گوید: آرامگاه سنایی غزنوی از شمار آثار باستانی و از اماکن مقدس و دیدنی شهر غزنی به شمار می‌رود.

آن‌گونه که از شعر سنایی بر‌می‌آید، او به تمام دانش‌های زمان خود آگاه و در برخی رشته‌ها، از تبحر ویژه‌ای برخوردار بوده‌ است.

آرامگاه این مرد بزرگ در شمال شهر قدیمی و تاریخی غزنین واقع شده و منطقه‌ای که سنایی در آن آرام گرفته، هم‌اکنون به یاد و احترام وی به «حکیم سنایی» مشهور است.

درباره زمان درگذشت سنایی چند نقل قول وجود دارد، اما دانش‌نامه‌ ادب فارسی سال وفات وی را ۵۲۹ هجری‌قمری نوشته‌ است.

اینجا ببینید:

ابوالمجدِ مجدود آدم ابن سنایی پس از درگذشت در زادگاهش غزنی دفن شد و از آن پس مزارش به زیارتگاهی برای مردم بدل شد.

آرامگاه این عارف شاعر در منطقه‌ مغولان و مشرف بر رودخانه‌ غزنی واقع شده‌ است.

سال‌ها پیش، مقبره‌ پیشین وی که کوچک بود، تخریب شد و بنای کنونی در دوره‌ پادشاهی محمد ظاهر شاه ساخته شده‌ است.

نگاهی به زندگی و آرامگاه سنایی غزنوی در شهر غزنی + فیلم

مزار سنایی دارای گنبدی با پوشش فلزی و ۲ بازو در ۲ طرف آن به‌گونه‌ گوشواره‌ای است که از ساختمان سمت راست، به حیث مسجد استفاده می‌شود.

کف محوطه‌ آرامگاه این ابرعارف با سنگ مرمر فرش شده‌ است و چند قبر دیگر با سنگ‌های دارای نقوش گوناگون در آن قرار دارد.

مردم غزنی و دیگر ولایت‌های کشور ارزش و احترام ویژه‌ای برای حضرت سنایی غزنوی قائل هستند و هرازگاهی برای زیارت وی به آنجا می‌روند.

نگاهی به زندگی و آرامگاه سنایی غزنوی در شهر غزنی + فیلم

حکیم سنایی غزنوی دارای آثار و تألیف‌های فراوان در زمینه‌های عرفان، اخلاق و حکمت است که از آن میان می‌توان از حدیقه‌الحقیقه، سیرالعباد الی‌المعاد، کارنامه‌ بلخ، طریق‌التحقیق و دیوان اشعار او نام برد.

منبع: آمو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۸
0
0
سپاس فراوان ! خدایش بیامرزاد
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->