مادران همیشه منتظر جامعه، آماده فعالیت بیشتر مجتمع آیه‌ها، میزبان همایش بزرگ «فاطمیون در مدار مقاومت» | دفاع از حرم، اثر تمدنی نهضت حسینی حضرت فاطمه (س)، الگویی برای هر عصر و نسل عاشقانه‌هایی از زندگی حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) سفر رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به مشهدالرضا (ع) | حوزه خراسان، پشتیبان علمی و فرهنگی فقه قانون‌گذاری حواسمان به لقمه‌هایی که برای خود می‌گیریم باشد مشهدالرضا (ع)، میزبان کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون | رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس: ظرفیت ارزشمند حوزه خراسان، پشتیبانی از تصویب قوانین کارآمد است صحن و سراهای رضوی مهیای جشن مادر + ویدئو الگوی فاطمی، کاملترین الگوی خانواده اصلاح تصور ما درباره نماز حجت‌الاسلام‌والمسلمین نظافت یزدی: مادری معامله با خداست یازدهمین مرحله قرعه‌کشی طرح ملی «من قرآن را دوست دارم» برگزار می‌شود اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز میلاد حضرت زهرا(س) در حرم امام‌رضا(ع) حضور یلدایی تولیت آستان قدس رضوی در جمع کودکان بهزیستی «نور علی بن موسی الرضا (ع)» مشهد خانواده موفق؛ نسل سرنوشت‌ساز یلدا؛ فرصت ادای مستحبات اجتماعی همایش چهلمین سال تأسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد برگزار شد (۲۹ آذر ۱۴۰۳) + فیلم تولیت آستان قدس رضوی: دانشگاه‌های علوم اسلامی، پیشتاز حل مشکلات کشور باشند | جامعه دانشگاهی، پای کار حل مشکلات بیاید
سرخط خبرها

باید حضرت زهرا (س) را فهم کرد

  • کد خبر: ۱۴۱۸۳۷
  • ۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۴
باید حضرت زهرا (س) را فهم کرد
فاطمیه در‌واقع بستری بسیار مهم است تا انسان بتواند مسیر هدایتی خودش را معین کند.

فاطمیه مجرایی برای تعالی انسان‌هاست. فاطمیه در‌واقع بستری بسیار مهم است تا انسان بتواند مسیر هدایتی خودش را معین کند. شأن حضرت زهرا (س) به‌قدری است که سخن‌گفتن درباره ایشان ویژگی‌های خاصی را می‌طلبد؛ بنابراین آنچه بیان می‌کنیم، بیانی است از استادان و علمای عظام.

دو گونه می‌توان به جریان شهادت حضرت زهرا (س) نگاه کرد. یک مدل این است که فقط به ذکر مصیبت و اظهار مناسک مناسبتی و متداول بپردازیم که بیشتر هم تاکنون از این قسم نگاه بوده است؛ در‌حالی‌که جریان فاطمیه و شهادت حضرت زهرا (س) نقطه عطفی است برای بالارفتن معرفت بشری نسبت به حقیقت انسانیت و زندگی. حال سؤال این است که چقدر ما توانسته‌ایم از علم و کلام و تجلی حضرت در قرآن بهره‌برداری کنیم؟

این مهم است. در‌واقع هر کس موظف است به‌اندازه ظرف وجودی خود از دریای عظمت صدیقه کبری (س) بهره‌برداری کند. اگر بخواهیم بخشی از شأن حضرت را تشخیص بدهیم و بفهمیم، بهترین مرجع و محل رجوع، قرآن است. هر جا در قرآن خداوند متعال می‌خواهد برجستگی‌های خاصی را ذکر کند، حضرت زهرا (س) حضور دارند. آیت‌ا... جوادی‌آملی جایی فرمودند «باید حضرت زهرا (س) را فهم کرد». حالا اینکه هم بفهمیم و هم عمل کرده و منتشر کنیم، وظیفه ماست. اگر بخواهیم نگاه خداوند به حضرتش را در قرآن ببینیم، یکی در جریان مباهله است؛ واقعه‌ای که در تعیین اسلام نقش بسیار مهمی دارد.

در این واقعه حضرت زهرا (س) یکی از افرادی است که نقش کلیدی دارد یا در آیه تطهیر در سوره احزاب نقش ایشان بسیار پررنگ است که در حدیث کساء نقش ایشان مشهود است «هم فاطمه و ابو‌ها و بعل‌ها و بنوها» یا در سوره «هل‌اتی» حضور حضرت زهرا (س) را یک حضور عینی می‌بینیم.

این‌ها وقایعی است که در قرآن کریم به‌عینه نقل شده است و درواقع آن قله‌بودن ارزش‌هایی را که در جریان‌های مذکور وجود داشت، نشان می‌دهد و حضرت در این جریان‌ها نقش برجسته‌ای دارند. خب حالا ما چگونه می‌توانیم بهره‌برداری خودمان را از وجود پر‌برکت ایشان داشته باشیم؟

ما می‌خواهیم بگوییم ایشان قله هستند و می‌خواهیم به‌سمت این قله برویم و این شدنی است، چرا؟ ما می‌بینیم در جریانی مثل واقعه «هل‌اتی» فضه، کنیز حضرت که تحت تربیت این مکتب قرار گرفته است، حضور دارد. پس نشان می‌دهد که ما هم می‌توانیم تحت این بهره‌برداری قرار بگیریم و می‌توانیم مصداقی از این‌ها باشیم. به‌همین‌جهت ما باید نگاهمان به فاطمیه از این سنخ باشد. فهم الگو‌بودن حضرت زهرا (س) برای مرد و زن باید تبدیل به فرهنگ جامعه شود تا بتوانیم رنگ ارزش وجودی ایشان را در همه عرصه‌ها و جوامع، شاهد و ناظر باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->