واگذاری اختیار تعیین زمان برگزاری انتخابات شورا‌ها به وزارت کشور (۴ دی ۱۴۰۳) عراقچی: موشک‌های یمنی محاسبات ائتلاف آمریکایی-صهیونی را بر هم زده است آیت‌الله علم‌الهدی: تولیت و مدیریت مشهد به فرمانداری سپرده شود | تأمین اعتبارات پروژه‌های نیمه‌تمام استانی با مولدسازی سخنگوی دستگاه قضا: تشکیل پرونده درباره نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه | اخذ ۲۲۴ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمین اژه‌ای: مدیریت فضای مجازی با روش‌های قدیمی ممکن نیست سفر پزشکیان به روسیه در چه تاریخی خواهد بود؟ گزینه معاون وزارت دفاع آمریکا در دولت ترامپ؛ توجه به چین و بی اهمیت دانستن خاورمیانه انتقاد معاون‌اول رئیس‌جمهور از برخی عقب‌ماندگی‌های علمی کشور هدایای غیرمتعارف نمایندگان مجلس در اختیار مجلس قرار خواهد گرفت سخنگوی دولت در نشست خبری: براساس قدرت خرید مردم، افزایش قیمت خواهیم داشت استیضاح وزیر نفت رسماً در مجلس آغاز شد (۴ دی ۱۴۰۳) اصلاح قانون تسهیل در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت وزیر ارتباطات: شعاردادن و امضای تفاهم‌نامه کافی نیست رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد
سرخط خبرها

وزیر صمت: عرضه ۹۰۰ هزار خودرو در بازار طی ۶ ماه آینده| در آینده فرصتی برای دلالی در بازار خودرو نخواهد بود+ فیلم

  • کد خبر: ۱۴۲۱۰۹
  • ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۴
وزیر صمت: عرضه ۹۰۰ هزار خودرو در بازار طی ۶ ماه آینده| در آینده فرصتی برای دلالی در بازار خودرو نخواهد بود+ فیلم
وزیر صمت با بیان اینکه در ۶ ماه آینده ۹۰۰ هزار خودروی داخلی و وارداتی در بازار عرضه خواهد شد، گفت: ۲۷ هزار دستگاه خودرو ثبت سفارش شده که بخش زیادی از آن‌ها ۱۰ هزار دلار یا کمتر هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت در برنامه تلویزیونی پایش با بیان اینکه تا پایان سال جاری اکثر واحد‌های تولیدی به سامانه پایش وزارت صمت متصل می‌شوند و تمام آمار مواد اولیه، هزینه‌ها و تولیدات آن‌ها به‌طور برخط در دسترس قرار می‌گیرد، اظهار داشت: تاکنون ۲۰ هزار واحد تولیدی (از ۷۰ هزار واحد) و بیش از ۱۱ هزار واحد فروشگاهی (از ۴۰۰ هزار واحد خرده‌فروشی) به این سامانه متصل شده‌اند و تمام آمار مواد اولیه، فروش، قیمت، مصرف انرژی و... آن‌ها به‌طور برخط در دسترس قرار دارد و با اطلاعاتی که به دست می‌آوریم به‌راحتی می‌توانیم برنامه‌ریزی کنیم یا از بحران‌های پیشِ‌رو جلوگیری کنیم، البته تقریباً تمام واحد‌های معدنی و صادراتی به این سیستم متصل شده‌اند.

وی اضافه کرد: این سامانه هم قدرت پیش‌بینی و اشراف بر اطلاعات می‌دهد هم قدرت کنترل می‌دهد، مثلاً در خردادماه امسال شایعه قطع برق کارخانه‌جات سیمان پخش شد که موجب افزایش قیمت سیمان در بازار شد، اما سریعاً قیمت پایین آمد. دلیل پایین آمدن آن هم این بود که با توجه به این اطلاعات، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کردیم که بین مصرف مواد اولیه سیمان و فروش محصول نهایی آن، توازن ایجاد شود و از کمبود سیمان در بازار جلوگیری شد.

وزیر صمت با اشاره به اینکه وزارتخانه متبوع وی بیش از ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به‌عهده دارد، گفت: وزارت صمت متولی ۲۷ صنعت و بخش اقتصادی کشور است که خودرو فقط یکی از آنهاست، اما آن‌قدر مورد توجه قرار گرفته که سایر بخش‌های صنعت و معدن را تحت‌الشعاع قرار داده است.

فاطمی امین با تأکید بر اینکه یکی از وظایف وزارت صمت جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی است، گفت: سامانه پایش موجب پیشگیری از توقف فعالیت واحد‌های تولیدی می‌شود، همچنین این سامانه از تخلفات و مفسده‌ها و انحرافات مالی هم جلوگیری می‌کند.

وزیر صمت از برنامه بزرگ دولت برای متصل کردن جریان کالا در کشور به جریان مالی خبر داد و گفت: با این اتصال، جلوی بسیاری از سوءاستفاده‌ها و اقدامات پنهانی گرفته می‌شود و از انحراف جریان کالا در کشور جلوگیری می‌شود که کاملاً به‌نفع تولید تمام خواهد شد، بدین ترتیب وزارت صمت به یک وزارت دانش‌بنیان تبدیل خواهد شد به‌گونه‌ای که با در اختیار داشتن داده‌های گسترده، اقدام به تحلیل آن‌ها کند و سپس بر مبنای تحلیل‌ها برنامه‌ریزی درست کند.

وی گفت: در بودجه سال گذشته قرار بود ۱۰ هزار میلیارد تومان حقوق دولتی معادن وصول شود، اما توانستیم ۱۹ هزار میلیارد تومان وصول کنیم چراکه به‌سراغ بدهی‌های گذشته رفتیم، امسال هدف را ۴۰ هزار میلیارد تومان قرار دادیم.

فاطمی امین با تصریح به ضرورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: امسال روغن خوراکی ۲۶ درصد کاهش تولید داشتیم که وفور این کالا در بازار، نشان می‌دهد مازاد بر آن، به کشور‌های همسایه قاچاق می‌شد که با مردمی‌سازی یارانه‌ها جلوی هدررفت حجم عظیمی از منابع کشور گرفته شد. مسائل انباشته‌ای در اقتصاد کشور وجود دارد که حل آن‌ها نیازمند برنامه‌ریزی هوشمندانه، همراهی مردم و مقابله با تضاد منافع است.

وی با یادآوری رشد بالای صنعت در نیمه اول امسال طبق گزارش‌های بانک مرکزی و مرکز آمار درباره تأثیر آن‌ها بر سفره مردم گفت: روند حرکتی صنعت، مثبت است، اما با انباشتگی تورم در کشور مواجهیم. سال‌های متمادی تورم بالا در کشور حاکم بوده که سبب شده است بین درآمد و هزینه مردم، فاصله ایجاد شود. مردم کشورمان ۴ سال تورم بالای ۳۰ درصد را تحمل کرده‌اند. دولت سیزدهم تلاش می‌کند با یارانه، بخشی از این فاصله را جبران کند، اما بهترین راهکار، ایجاد تولید و اشتغال است که به‌طور جدی در حال پیگیری است.

وزیر صمت تأکید کرد: خوشبختانه آمار‌های اقتصادی بیانگر حرکت مثبت کلان اقتصاد است، اما همچنان به‌علت انباشتگی تورم، طعم این رشد مثبت به مردم نمی‌رسد، اما به‌زودی محقق خواهد شد.

مجری برنامه پایش هم تأکید کرد که بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد تولیدکننده‌ها حالشان خوب است و حتی تولیدکنندگان کوچک هم می‌گویند که در دولت جدید وضعشان بهتر شده است.

وزیر صمت در ادامه اضافه کرد: در تابستان امسال در بخش صنعت مصرف برق ۲۰ درصد بیشتر شد که نشان‌دهنده رشد تولید صنعتی است. به مردم عزیز ایران حق می‌دهم که نگران معیشت باشند، اما این نوید را می‌دهم که تمام تلاشمان را می‌کنیم و با تسهیل کسب‌وکار‌ها و رفع موانع، وضعیت تولید را بهتر کنیم و برآورد ما این است که در آینده نزدیک اوضاع اقتصاد بهتر خواهد شد.

فاطمی امین درباره برنامه‌های صنعت خودروسازی هم گفت: در ۹ ماه نخست امسال تقریباً به‌اندازه ۱۲ ماه سال گذشته، خودرو تولید شده است.

وی با توجه به مسائل مزمن چنددهه‌ای صنعت خودرو اولویت‌های این صنعت را این‌گونه برشمرد: اول باید انحصار در صنعت خودرو شکسته شود، برای همین هدف، خودروسازان کوچک را تقویت می‌کنیم و امسال سهم آن‌ها از تولیدات خودرو تاکنون ۲ برابر شده است، از سوی دیگر واگذاری خودروسازان را پیگیری می‌کنیم و طرح سوم هم واردات است که عرضه ۲۰۰ هزار خودروی خارجی طی ۶ ماه را برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

وزیر صمت با اشاره به تسریع در اجرای فرآیند واردات خودرو در فاصله کوتاهی پس از ابلاغ مصوبه دولت گفت: در سال ۱۳۸۲ که واردات خودرو آزاد شد ۲ سال طول کشید تا واردات انجام شود، اما این بار در ۲ ماه واردات خودرو شروع شده است و از این پس محموله‌های متعدد خودرو‌های وارداتی را شاهد خواهیم بود.

فاطمی‌امین از اقدامات دولت برای کاهش قیمت تمام‌شده خودرو‌های وارداتی خبر داد و گفت: ۲۷ هزار دستگاه خودرو ثبت سفارش شده است که بخش زیادی از آن‌ها با قیمت ۱۰ هزار دلار یا کمتر هستند و خودرو‌های اقتصادی محسوب می‌شوند. با عرضه خودرو‌های وارداتی و ایجاد رقابت در بازار، به‌تدریج قیمت خودرو‌های تولید داخل و خودرو‌های کارکرده پایین خواهد آمد و کل بازار تنظیم خواهد شد.

وی مشکل صنعت خودرو را عدم توازن بین عرضه و تقاضا دانست و گفت: چنین مشکلی در صنعت لوازم خانگی وجود ندارد، زیرا آن‌قدر عرضه و تولید لوازم خانگی بالا رفته است که دیگر هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد و امسال با وجود افزایش نرخ ارز، دیگر کسی به‌دنبال خرید سرمایه‌ای لوازم خانگی نمی‌رود، اما در مورد خودرو، چون عرضه کمتر از تقاضاست، فضای سرمایه‌ای در بازار آزاد ایجاد شده است، این در حالی است که قیمت خودرو در بازار به همین علت رواج سوداگری بالا رفته است.

فاطمی‌امین راهکار رفع این معضل را افزایش عرضه و کنترل تقاضا با تصویب مالیات بر عایدی سرمایه دانست و افزود: امیدوارم نمایندگان مجلس هرچه سریع‌تر این طرح را تصویب کنند. مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات ضد دلالی است و دلالان باید نگران اجرای این نوع مالیات باشند و مردم نباید نگران باشند.

فاطمی امین از رکوردشکنی تولید خودرو در آذرماه خبر داد که در ۵ سال اخیر بی‌سابقه بوده است و ادامه داد: طی ۶ ماه آینده ۷۰۰ هزار خودروی داخلی عرضه خواهد شد و ۲۰۰ هزار خودروی وارداتی هم عرضه خواهد شد که در قالب طرح‌های فروش فوری یا پیش‌فروش چندماهه خواهد بود. این حجم از عرضه، بسیاری از تقاضا را پاسخ خواهد داد و آشفتگی موجود را رفع خواهد کرد.

وزیر صمت با تأکید بر نقش بورس کالا در ایجاد شفافیت در بازار مواد اولیه گفت: برای کاهش قیمت تمام‌شده محصولات، راهکار اصلی مهار قیمت مواد اولیه است. در وزارت صمت، در محصولاتی مثل فولاد و سیمان، با عرضه آن‌ها در بورس کالا توانستیم به‌شدت تورم تولیدکننده در این صنایع را پایین بیاوریم.

وی اضافه کرد: با اقداماتی همچون حذف سهمیه‌بندی‌ها و کنترل سود‌های مازاد، در یک سال اخیر در قیمت محصولات فولادی ثبات ایجاد شده است، این در حالی است که در اوایل سال جاری در جهان قیمت محصولات فولادی به‌شدت افزایش پیدا کرد به‌طوری که قیمت میلگرد در ایران نصف قیمت میلگرد در ترکیه شده بود، بنابراین علت ثبات قیمت محصولات پایین‌دستی همچون لوازم خانگی، کنترل قیمت مواد اولیه آن‌ها در بخش محصولات فولادی بوده است.

فاطمی امین یکی از اهداف وزارت صمت را افزایش قدرت خرید مردم خواند که ثبات قیمت لوازم خانگی در همین راستا بوده است.

وزیر صمت افزایش طول دوره گارانتی خودرو و لوازم خانگی را در جهت رضایت مصرف‌کننده دانست.

وی با اشاره به هوشمندسازی معادن گفت: با این اقدام، اطلاعات بهره‌برداری از معادن با پهپاد به دست می‌آید و بارنامه‌های استخراج معادن به یک سامانه متصل می‌شود تا تمام فرآیند کار‌های معدنی، شفاف و قابل رصد شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->