تاسیس یک جایزه ادبی به نام «یون فوسه» برنده نوبل ادبیات تصویربرداری «حکایت‌های کمال۲» در شهرک غزالی انتشار فراخوان بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر نگاهی به آثار سعید روستایی به بهانه‌ صادرشدن پروانه ساخت فیلم جدیدش ارسال فهرست ۱۲۸ فیلم موردتأیید «جشنواره فیلم کوتاه تهران» به دبیرخانه «فجر» وقتی فیلم‌های اجتماعی شبیه هم می‌شوند | نقدی بر فیلم «نبودنت»؛ ساخته کاوه سجادی‌حسینی آموزش داستان نویسی | رج‌های ناتمام (بخش دوم) ماجرای حاشیه‌های اجرای «ترور» ساعد سهیلی در مشهد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ کنسرت «ریچارد کلایدرمن» در ایران + فیلم مروری بر کارنامه هنری داریوش فرهنگ به بهانه سالروز تولدش درگذشت غم‌انگیز سلین‌ حسین‌پور، بازیگر هفت‌ساله مهابادی + علت و فیلم معرفی داوران بخش تئاتر صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت + عکس «شارلیز ترون» هم بازیگر فیلم «آینده» نولان شد صحبت‌های معاون سیما درباره ساخت چند مجموعه تاریخی جدید «علی دهکردی» در جمع بازیگر سریال «مهمان‌کُشی» «هرچی تو بگی»، در راه چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر
سرخط خبرها

غفلت برنامه ریزان اصلی کشور از فرهنگ

  • کد خبر: ۱۴۲۳۳۰
  • ۰۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰
غفلت برنامه ریزان اصلی کشور از فرهنگ
امیرحسین بانکی پور - نماینده مجلس شورای اسلامی

ما متأسفانه در سال‌های گذشته دچار غفلت فرهنگی شدیدی شدیم؛ یعنی جنگ اقتصادی و بیماری کرونا که سفره و سلامتی مردم را به چالش کشیدند، موضوعاتی جدی بودند که وارد جامعه ما شده و ما را از جنگ اصلی یعنی جنگ فرهنگی غافل کردند. این غفلت را به نوعی بسیاری از مسئولان مرتکب شدند؛ اما به هرحال مهم این است که باید از غفلت فرهنگی خارج شویم.

اگرخوب نگاه کنیم، فرصتی که در تهدید اغتشاش‌های ماه‌های گذشته برای ما وجود دارد،  بیدار شدن از غفلت فرهنگی است و متوجه این بشویم که چقدر در این زمینه تحت تأثیر قرار گرفتیم و چه باید کنیم.

ریشه بیشتر مشکلات افرادی که در اغتشاش‌های اخیر دستگیر شدند،  فکری و فرهنگی بوده است. بیشتر درگیری آن‌ها در فضای مجازی بوده و به طور عمده در آموزش و پرورش و دانشگاه از آن‌ها غفلت شده است.

غفلت از آموزش و پرورش، غفلت از دانشگاه، غفلت از فرهنگ و موضوعات فرهنگی، خودش را در این چند ماه اخیر دقیق نشان داد. هر چند متأسفانه برنامه ریزان متوجه این غفلت فرهنگی نشدند و هنوز که هنوز است، فرهنگ در آنجا جزو موضوعات کلیدی محسوب نمی‌شود. آموزش و پرورش جزو موضوعات کلیدی آن‌ها نیست. این را هم ذکر کردند و هم مصوب کردند که در برنامه هفتم جزو موضوعات کلیدی آن‌ها نیست؛ حتی رسانه جزو موضوعات کلیدی آن‌ها نیست.

دلیل اینکه ما این‌قدر در حوزه رسانه، فضای مجازی، صدا و سیما، آموزش و پرورش و دانشگاه و فرهنگ عقب افتاده ایم، این است که افرادی که برنامه‌های پنج ساله را نوشته و افرادی که بودجه‌های سالیانه را می‌بندند، موضوع فرهنگ برایشان موضوعی کلیدی محسوب نمی‌شود؛ بنابراین می‌طلبد رسانه‌ها به میدان بیایند و هم از دولت و هم از مجلس بخواهند که مسائل فرهنگی، رسانه و دانشگاه به موضوعات کلیدی کشور تبدیل شود و اینکه چرا در نگاه برنامه ریزان اصلی کشور فارغ از هر حزبی، آن طور که باید، به فرهنگ توجه‌ نمی‌شود؟ چراکه این اولویت نداشتن فرهنگ، ضربه بزرگی به کشور ما زده است؛ آن هم با این همه تأکیداتی که مسئولان عالی کشور ازجمله رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور روی این موضوع دارند. اما وقتی از مقامات عالی کشور یک گام پایین‌تر می‌رویم و به گروه‌های فنی و برنامه ریز می‌رسیم، می‌بینیم که متأسفانه نوع جهت گیری عوض می‌شود. این ضربه‌ای است که در سی سال گذشته خورده ایم و همچنان هم می‌خوریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->